AKP'nin HDP sancısı

  • 24.04.2015 00:00

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın “Milletimizin HDP’yi baraj altı bırakmasını temenni ederiz” sözlerinden sonra, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da HDP’nin barajı aşmasının büyük bir sıkıntı yaratacağını ifade etti.

Darbe anayasasının yan ürünü olan yüzde 10 barajına sımsıkı sarılmalarının etik yönünü sorgulamayı başka bir yazıya bırakıyorum. Sormak istediğim şu: eğer HDP’nin Meclis’teki varlığı sıkıntı vericiyse, siz yıllardır bu partiyle, temsilcileriyle niye barış görüşmesi yaptınız?

 Dolmabahçe’de yan yana oturup ortak deklarasyon açıklarken, ‘Havuz Medyası’ tarihi barış manşetleri atarken sıkıntı vermiyordu da niye şimdi sıkıntı verir hale geldi HDP’nin varlığı…

 Seçim beyannamesiyle, aday seçimleriyle, duruşuyla HDP’nin Meclis’te olması demokrasiye renk, zenginlik ve farklılık katacaktır. Yüzde 10 barajına takılan bir HDP, bölge halkının barış umutlarını çökertecek, silahsız çözüme inancını azaltacaktır oysa.

KENDİ ŞAHSİ İKBALLERİ İÇİN...

 HDP’nin Meclis’te var olması, siyasetin ağırlığını koyması, silahın sahneden tamamen çekilmesi anlamına gelecektir. HDP’nin temsil etmediği Kürtlerin tek temsilcisi Kandil kalacaktır.

 Barışta samimiyseniz, Kürt Sorununu demokrasi içinde çözmek, dağdaki gençleri yeniden kazanmak ve silahı bu topraklardan sürmek istiyorsanız, siyaset yapmak isteyenlerin önünü açmanız gerekir.

 Kendi şahsi ikbalininiz için Türkiye’de barışı, demokrasiyi ateşe atmaktan sakınmayacağınız anlamına geliyor bu sözler.

 Yargıya, seçimin dürüstlüğüne ilişkin kuşkuları zirvede olan bölge halkının HDP’nin yüzde 9-9.8 ile baraj altında kalmasına nasıl tepki vereceğini tahmin etmek için toplum bilimci olmaya gerek yok.

Darbe dönemi ürünü olan yüzde 10 barajını Kürtlere karşı bir silah olarak kullanmaya devam ettikçe, Kürtlerin Meclis’te Kürt olarak temsil edilmelerini, demokratik yöntemlerle sorunlarına çözüm olmalarına engel oldukça, darbecilerden ne farkınız kalacak…

DEMOKRATİK ÇÖZÜM ŞANSI...

 Her seçim önemlidir ama bu seçim Türkiye için hepsinden önemli. Büyük bir ihtimalle Türkiye’nin orta vadedeki yol haritasını belirleyecek bir seçime tanıklık edeceğiz.

 Keşke böyle bir seçime yüzde 10 gibi demokratik standartlara uymayan bir barajın gölgesinde girmeseydik. AKP, ilk günden itibaren yüzde 10 barajına sımsıkı sarıldı.

 Bugün bu barajı aşmış bir HDP’nin tek başına AKP iktidarı önündeki tek engel olduğunu görüyor. Ağrı’daki olaylar, Roboski’deki gerilim hep bundan çıkıyor. Amacın gerilim sonucu HDP oylarını azaltmak olduğunu geniş kitleler görüyor, anlıyor.

 Herkesin aynı dili tutturduğu bir Meclis’te sessizlerin sesi olacak bir partiye ihtiyaç var. CHP tüm değişim çabalarına rağmen, tarihi geçmişinin ona yüklediği bagajdan kurtulamamış durumda.

 HDP bu açıdan da önemli. HDP’nin varlığı sıkıntı değil, demokratik çözüm için tarihi bir şanstır. Aksini iddia etmek, son 10 yıllık siyasetin inkarıdır ama dün söyledikleri her şeyi inkar etmelerine alıştık artık. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums