‘İnönü katil, 17 Aralık darbe’ gazeteciliği

  • 10.04.2015 00:00

 Bu mesleği meslek olarak gören ve Batılı standartlarda yapılmasını isteyen herkes medyanın askeri vesayetin tahakkümünden kurtulmasını istedi, bunun için mücadele verdi. Bugün Havuz Medyası’na ahlak dersi verenlerin yakın geçmişte Gazi Mahallesi olayları, Hayata Dönüş katliamı, Ahmet Kaya, Hrant Dink meselelerinde nasıl gazetecilik yaptığı hala zihnimizde.


Ama yağmurdan kaçarken doluya tutulduk…

Çünkü kabul etmek gerekir ki, askerin baskısı veya çıkar için atılan manşetler dışında az da olsa bir gazetecilik çabası, mesleğe bir saygı vardı.

Bugün artık o da yok…

Müteahhitlerden toplanan paralarla oluşturulan Havuz Medyası’nın gazetecilik yapıp para kazanalım derdi yok. Tetikçilik yapıp köşeyi dönelim kaygısı var. Sultan’a soytarılık yapıp mutlu etme yarışında her gün yeni bir rezilliğe imza atıyorlar. Utanma duyguları kalmamış.

YALANIN KABUL GÖRMESİ...

Gezi’nin arkasında Otpor vardı zırvasıyla başlayan yalanlar zinciri Kabataş’ta tavan yapmıştı. Amerikan porno filmlerinde görülmeyecek saçmalıkta bir fanteziyi manşete taşıyıp insanları karalamakta bir sakınca görmediler. Bu saçma sapan yalanı aylarca sürdürdüler.

Yalanın kabul gördüğünün anlaşılması, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının tam tersine dönüştürmelerine imkan verdi. Polisler sanık, savcılar-hakimler suçlu ilan edildi.

Arkasından üzerine kahve dökülmüş kağıtlarla üretilen belgeler geldi… Fethullah Gülen Mason, Aydın Doğan DHKP-C üyesi ve son olarak da Atatürk’ü İnönü zehirledi zırvası.

Gazeteler bayide satılmadığı, bedava dağıtıldığı için tüketicisi ne kadar bu yalanlara inanıyor, bilmek mümkün değil. Ancak AKP’nin oy oranına bakınca bu yalanlara ikna olanların sayısının hayli yüksek olduğu anlaşılıyor.

Ekonomisi sahte, dini yalandan olan bir toplumun medyasının doğru haber yapmasını, ahlaklı yorumlarda bulunmasını beklemek aslında hayalcilik. Her toplum, layık olduğu medyadan alır haberini…

YALANLARLA KURULU DÜZEN

Ama ancak yazıyla, matbaa ile yeni tanışmış bir toplumun inanacağı düzeyde haberlerin yapılıp servis ediliyor olması, Türkiye’de toplumsal düzey, gerçeklik algısı açısından alarm verici.

Tüm dünyanın Yahudi örgütleri tarafından yönetildiğine inandırılmış, bu güçlerin Müslümanları yok etmek üzere hareket ettiğine ikna edilmiş kitlelerin liderleri aracılığıyla geldiğine inandıkları her haberi, sorgulamadan kabul etmeleri doğal.

Yalan büyüyüp sıradanlaştıkça kitleler üzerindeki etkisi de artıyor besbelli ki. Bir toplumun böyle saçma yalanlarla yönetilebilinir hale gelmesi, toplumsal barış açısından çok tehlikeli.

Türkiye kritik bir seçim sonrası oluşacak tabloya göre, ya demokratik bir toplum olma yolunda küçük de olsa bir umut kazanacak ya da yalanlar üzerine kurulu düzen devam edecek ve insanlar her an birbirini boğazlayacak halde dolaşacak.

Katliam, kıyım ve insanlık suçları hep yalanlar üzerine kurulu düzenlerde gerçekleşir. Yalan düzeninin en büyük tehlikesi budur. Unutmayalım…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums