AKP’nin yaptıkları yapacaklarının garantisi

  • 3.04.2015 00:00

 12 Mart askeri darbesine giden günlerin benzerini yaşıyoruz. Bill Murray’ın Groundhog Day filminin kahramanı gibi aynı gün olmasa da, 10 yıllık, 20 yıllık zaman dilimlerine tekrar tekrar uyanıyoruz. Halk, seçmen korkularla yönlendirilip yönetilmek isteniliyor.


Tek amaç 400’ü bulmak. Ondan sonra nasıl bir rejime sahip olacağımızı sorgulamaya bile gerek yok: Yaptkıları, yapacaklarının garantisi…

Bakın medyaya uygulanan akreditasyonun suyu çıktı. Adliyede öldürülen savcı Mehmet Melih Kiraz için düzenlenen törene Doğan, Zaman, İpek Grupları, Taraf, Sözcü, Cumhuriyet gazeteleri ve İMC Televizyonu alınmıyor. AKP’nin Türkiye’ye nasıl baktığının tam fotoğrafı bu akreditasyon uygulaması aslında: Kendilerinden olmayan herkese düşman muamelesi...

MÜZAKERE GÜNDEMİ RAFA KALKTI

Yayın yasakları, akreditasyon uygulamaları ile askeri yönetim dönemlerini aratmayan zihniyet, halkın sağlıklı, objektif haber almasını önlemekle kalmıyor, bir kısım medyayı tabanında düşmanlaştırıyor.

Cemaat, Kemalist, Kürtçü, ulusalcı herkes hedefte. Baştacı ise Havuz Medyası. Seçim öncesi toplumu kamplara bölme, gerilimi tırmandırma ve bu gerilimden AKP’yi nemalandırma amacı güdülüyor.

Gezi’de, 17-25 Aralık yolsuzluk skandallarında olduğu gibi, kamplaşmanın AKP’nin lehine olduğu, yüzde 50’yi kendi arkasında kenetlediği zaman mutlak iktidarını kuracağına inanıyor muktedir.

HDP’nin yüzde 10 barajı sınırında olması, Meclis dışı kalma ihtimalini yüksek  bir olasılık haline getiriyor. CHP patinaj yapıyor, MHP’nin yükselişi şu haliyle AKP’nin hedefe ulaşmasını engellemeye yetmiyor gibi görünüyor.

Bu ortamda, Erdoğan ile Arınç arasında gerilime neden olan Barış Müzakeresi konusu rafa kaldırılmış görülüyor. Erdoğan, MHP tabanına oy kaymasına neden olduğunu gördüğü müzakereyi unutturmayı başarıyor.

Kürt Siyasi Hareketi ise oyununu her türlü sonuca göre kurmuş durumda. Meclis’e girmesi durumunda farklı, dışarıda kalması durumunda farklı bir senaryo uygulamaya hazırlanıyor.

SEÇİME KADAR PROVOKASYON!

Türkiye’nin Batısı’nda faşizan uygulamalarını artıran anlayışın Doğu’da kendilerine demokrasi getirmeyeceğini gayet iyi biliyor. Masadan kalkmayarak hem Suriye kazanımlarını güçlendiriyor hem de Batı’daki itibarını yükseltiyor.

8 Haziran sabahı kabusa uyanma ihtimalini gözden uzak tutmamak gerekiyor. Hakkari, Şırnak’ta yüzde 80-90 oy alıp milletvekillerinin tamamını AKP’ye kaptıran Kürt tabanının nasıl bir reaksiyon vereceğini, Kürt Siyasi Hareketi’nin atacağı adımlar belirleyecek.

Böyle bir tabloda Abdullah Öcalan’ı da kapsayacak bir af, tepkinin şiddete dönüşmesini engelleyebilir ama gerilimi sadece ötelemekle kalır. Erdoğan, başkanlık rejimini sultanın tahta çıkışı gibi genel afla taçlandırıp yeni bir dönem açma hedefini güdecektir elbette.

Seçime kadar provokasyonların, yasakların, medyaya baskının, hedef göstermenin doruk yapacağı bir dönemden geçeceğiz. Demokrasiden, hukuk devletinden her gün biraz daha uzaklaşacağız. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Bu topraklarda 30-40 yıldır siyasetle haşır neşir olmak yeter.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums