AKP Amerika’dan nasıl görünüyor!

  • 25.03.2015 00:00

 AKP’nin nasıl göründüğünü anlamak için kalkıp Amerika’ya gelmeye gerek yok aslında. Neyin ne olduğunu, yolsuzlukların, medyaya yapılan baskının boyutunu Türkiye ile uzaktan ilgilenen insanlar bile biliyor. Türkiye giderek demokratik ülkeler arasında sayılmaktan çıkıyor.


Ama siyasi boyuta gelince en çarpıcı nokta, Amerika’nın artık Türkiye’yi saygın, konuşup iş görülür bir ülke olarak görmekten hızla uzaklaşıyor olduğu gerçeği bütün çıplaklığıyla ortada.

Erdoğan’ın telefonlarına çıkmayan sadece Başkan Obama değil. Türkiye’den gelen hiç bir AKP’li siyasetçi Washington’da kendisine ciddi bir muhatap bulamıyor. Burada Başbakan Davutoğlu’nun uzun zamandır Dışişleri Bakanı Kerry ile görüşmek istediği ama Kerry’nin takviminde bir türlü uygun tarih bulunamadığı konuşuluyor.

TARİHİN EN KÖTÜ NOKTASI 

Açıkçası AKP’nin devletin tüm kurumlarını hızla çürütmesi sonucu Silahlı Kuvvetler bile güvenliği ilgilendiren konularda ciddi bir muhatap olmaktan çıkmış durumda.

Kısaca iki ülke arasında 2. Dünya Savaşı’ndan sonra başlayan ve inişli çıkışlı süren ilişkiler bugün tarihin en kötü noktasına gelmiş durumda. Uluslararası alanda bu kadar güçlü bir ülkenin hem yönetim hem de yasama dalıyla ilişkilerin kopmuş olma noktasında olması Türkiye için ciddi bir risk.

İnsan hakları ihlalleri, medyaya baskı, gazetecilere hapis tehdidi gibi konular burada dikkatle ve özenle takip ediliyor.

Yıllarca gelip gittiğimiz bir başkentte Türkiye’nin Orta Asya’nın diktatörlük rejimleriyle aynı düzeyde değerlendirildiği bir ülke konumuna gelmiş olması elbette üzücü.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi’nin bırakın bir Kongre üyesine, danışmanlarına bile ulaşamadığı gerçeği göz önüne alınırsa, durumun vahameti daha iyi anlaşılır.

GÖZYAŞI DÖKMEK YETMİYOR 

Biz Washington’da Türkiye algısı konusunda konuşurken Ankara’da çarşı karıştı. AKP’nin 20 yıldır elinde tuttuğu Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yolsuzluğa bulaştığı iddiasının muhalefet tarafından değil de Başbakan Yardımcısı tarafından dile getirilmesi AKP’nin içinde bulunduğu inanılmaz durumun açık göstergesi.

Devletin en gizli belgelerinin kendisine geldiğini bizzat açıklayan Arınç’ın, Melih Gökçek’le ilgili yolsuzluk suçlamalarını gündeme getirmesi için Gökçek’in kendisine ‘‘Paralel Yapı’nın elemanı’’ suçlaması yapmasını beklemesi vahim.

Yani Gökçek, Erdoğan-Arınç geriliminde Cumhurbaşkanı’ndan yana tavır alıp Arınç’a yüklenmese, bu iddialar Arınç’ın kişisel hatıratında bile yer almayacak, üzeri örtülüp gidecekti. 17-25 Aralık iddialarının inanılırlığını artıracak bir açıklama aslında bu.

17-25 Aralık yolsuzluklarında olduğu gibi üzerinin örtülmesi muhtemeldir. Ama AKP nedir, AKP’de ‘kim kimdir’i gösterme açısından çok önemli. Namuslu ve vicdanlı olmaya arada bir gözyaşı dökmek yetmiyor Bülent Bey. Yürekli olmak, yolsuzluğa karşı koymak da önemli. Kendiniz hakkındaki hükmü gider ayak yaptığınız bu açıklamayla kendiniz vermiş oldunuz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums