IŞİD’den beter PYD’li teröristlerin yardımları!

  • 25.02.2015 00:00

 Politikanızı, varlığınızı yalan üzerine kurduğunuz zaman her gün yeni yalanlar üretmek zorunda kalır, çalınan her minareye uygun bir kılıf yaratılırken yeniden yalanlar bulmak zorunda kalırsınız. ‘Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz’ atasözünün doğruluğunu 17-25 Aralık döneminde yaşayarak görmüştük.


Haramlarını yalanla kapattılar veya halkın bir bölümü bile bile lades dedi. Şimdi bir başka durumla karşı karşıyayız… Yıllarca “Kıbrıs’ı işgal kararını Ecevit değil, Erbakan aldı”, “Ecevit olmasa Erbakan adanın tamamını alacaktı” propagandasıyla muhafazakar-milliyetçi oylara talip olanlar, Amerika’nın izni, PYD’nin desteği, IŞİD’in kabulüyle ‘son vatan’ toprağından yapılan ricatı başarı olarak pazarlamaya çalışıyor.

BİLGİ VERDİ-İZİN ALDI

Önce şu gerçeğin altını çizelim: Amerika, Kobane’yi bombalamaya başlarken Obama, Erdoğan’a sadece bilgi verdi; aksi yöndeki itirazlarını dinlemedi bile. Son operasyonda Ankara, Washington’ın iznini aldı.

Ama küçük bir sorun vardı. Askeri birliklerin tahliye operasyonunu tamamlayabilmeleri için Rojava’dan geçmeleri gerekiyordu. Erdoğan ve AKP, ‘Bize ne’ dedikleri Kobani’ye muhtaç duruma düşmüştü. Askeri operasyon yapamazdı. Çünkü böyle bir durum hem barış sürecini bitirir hem de Türkiye’de öngörülemeyen sonuçlara yol açardı.

Doğru olan bölgesel Kürt yönetimiyle görüşüp onların onayıyla operasyonu gerçekleştirmekti. Sonuçta da bu yapıldı. Bu mantıksız bir karar değil. Yapılması gereken yapılmış. Bakın Kürt yönetiminin Dijvar Xebat isimli komutanı bu gelişmeyi Cumhuriyet gazetesine nasıl anlatmış:

“Operasyondan 4 gün önce haberimiz vardı. Türkiye hükümeti Kobani Kantonu’yla görüşme yaptı. Çok basit bir anlatımla, Türkiye bizden Süleyman Şah Türbesi ile ilgili olarak yardım istedi. 2 YPG’li ve bir YPJ’li olmak üzere operasyonu bizim taraftan koordine ettik. Üç komutandan biri bendim. Türk askerleriyle de koordineliydik. Operasyona YPG olarak 200 kişiyle katıldık. 40 Türk askeri vardı. Stratejik yerlerde, Türk askeriyle beraber mevzilendik. Operasyon, 21 Şubat saat 21.00’de başladı, 22 Şubat’ta öğleyin bitti.”

U DÖNÜŞÜNÜN BÖYLESİ

Ama AKP iktidarı ve kadrolarının önünde bir seçim, IŞİD’in Kobani’yi kuşattığı dönemde tutturduğu bir dil, “Kuzey Suriye’ye izin vermeyiz” diye bir geçmişi ve politikası da var. Böylesine bir U dönüşünü benim diyen oryantal yapamaz elbette.

Onun için yenilmelerini sağlayıp sınır bölgesini Sünni Arap Müslümanlar’dan oluşturmak için çaba sarf ettiğimiz YPG’lilerin kapısını çaldığımız resmen kabul edilemedi. Oysa gerçek fotoğraflarla ortadaydı. Erdoğan, “PKK, IŞİD’den beter” diyordu ama IŞİD tehdidinden kurtulmak için PKK’nın desteğine ihtiyacı vardı.

Bugün, Türkiye’nin Süleyman Şah’tan ricat operasyonunu Kürtler, dünya medyasıyla, bağımsız veya yarıbağımsız Türkiye medyasını okuyanlar, dünya kamuoyu ve liderleri biliyor. Bilmeyen bir tek havuz medyası ve onun yalanlarına inananlar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums