Erdoğan’ın Obama’ya itiraf gibi eleştirisi

  • 14.02.2015 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika’da yaptığı açıklamada North Carolina’da üç müslüman öğrencinin öldürülmesiyle ilgili olarak Başkan Obama’ya seslenmiş ve sessiz kalmasını eleştirerek ‘‘Neredesin Başkan?’’ diye sormuş.


Amerika Başkanı ciddi adam olduğu için polisin soruşturmasının sonucunu bekliyor çünkü. Katili yakalayan polis, cinayetin park yeri kavgası sonucu çıktığını ve katilin yakalandığını söylüyor. Ancak cinayetin müslümanlık nefretinden kaynaklanan bir eylem olup olmadığı da araştırılıyor. Bu arada, çocuklarını kaybeden ailenin FBI’ın devreye sokulması talebi var.

YA OBAMA SORARSA

Yani, Amerika cinayeti örtbas etmiyor, davayı North Caroline’dan alıp New York’a taşımıyor mesela. Binlerce Amerikalı olayla ilgili üzüntüsünü bizzat olay yerine giderek veya sosyal medyada tepki koyarak gösteriyor.

Erdoğan’ın söylediği söz doğru. Yöneticiler ülkelerinde işlenen cinayetlerden sorumludur. Bunun için Ferguson’da ırkçı motivasyonlu polis cinayetleri olduğunda ilk tepki gösterenlerden biriydi Başkan Obama. Göstericilere destek vermiş, sadece şiddete başvurmamalarını istemişti.

Şimdi dönüp “Ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz” diyen Erdoğan’ın bu konudaki sabıka dosyasına bakalım.

Uludere’den başlayalım mesela…

28 Aralık 2011’de yanlış bir istihbaratı değerlendiren Hava Kuvvetleri uçakları, Uludere’de kaçakçıların bulunduğu bir bölgeyi bombalamış ve 35 yurttaşımızın ölümüne neden olmuştu. Erdoğan, ölen yurttaşların yakınlarından bir özürü bile esirgedi, sorumlulara sahip çıktı.

Gezi olayları sırasındaki tavrını söylemeye gerek bile yok. Berkin Elvan’ın katillerini bulmak yerine annesini meydanlarda yuhalatmasını hatırlamak yeterli.

Ülkesinde işlenen cinayetlerden sorumlu Erdoğan’ın 8 yıllık dosyası çok ama çok kabarık. Bu dosyaya bakan biri,  Amerika Başkanı Obama bana bir soru sorarsa ne yaparım der, susar oturur.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu bu dosyayı açmıştı. Tanrıkulu’nun verdiği bilgilere göre, AKP’nin sekiz yıllık iktidarı boyunca, toplam 116 faili meçhul cinayet işlendi, yargısız infaz/Dur ihtarı/Rastgele ateş açma sonucunda 367 hayatını kaybetti, gözaltında ya da cezaevinde 370 ölüm olayı meydana geldi. Çatışmalarda 2 bin 262 kişi yaşamını yitirdi, 8 bin 710 kişi işkenceden geçirildi, 87 bin 513 kişi gözaltına alındı. AKP döneminde işlenen faili meçhul cinayet sayısı da 267.

Bu rakamlara bakınca insan, “İyi ki ülkesinde işlenen cinayetlerden sorumlu, bir de olmasa ne olacaktı?” diye düşünmeden edemiyor.

CİDDİYE ALINMAZ 

Hak, hukuk, adalet meselesine sadece Sünni mezhebi açısından bakanlar, her türlü muhalif hareketi en sert şekilde bastıranlar, sosyal medyayı sansür edenler, başka ülkelere hesap soramaz. Sorsa da cevap bulamaz çünkü sorusu ciddiye alınmaz.

Ya şimdi Obama, Türkiye’nin Suriye dosyasını açar ve kökten dinci örgütlere yapılan silah, para gibi yardımlar nedeniyle ölen binlerce müslümanın hesabını sorarsa ne yapacaksınız? “Orası benim ülkem değil” deyip geçmeyi mi, susmayı mı tercih edeceksiniz!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums