Bank Asya kararı ve zulüm düzeni!

  • 5.02.2015 00:00

 Artık hukuka aykırılık, hukuksuzluk gibi kavramlar yetersiz. Bir televizyon kanalı yöneticisinin silahlı terör örgütü yönetecisi olduğu iddiasıyla tutuklanması, Bank Asya’ya kimsenin hatırlamadığı bir yasa maddesi bahane edilerek el konulması gösteriyor ki, hukuksuzluğu aştık, zulüm dönemine geçtik.


İç Güvenlik Yasası’nın çıkmasının ardından Haziran seçimlerinin arkasından gelebilecek başkanlık sistemi, bu yeni düzenin çilekleri olacak.

Dünyanın her yerinde finans kuruluşları sistemin ana taşlarından biridir. Bankalarla, finans kuruluşlarıyla ilgili özel yasalar vardır. Haklarında olur olmaz haberler yapıp bir kurum üzerinden tüm sistemi çökertmeniz engellenmek amaçlanır. Türkiye’de tam tersini görüyoruz.

HALK BANKAYA SAHİP ÇIKTI

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı televizyonlara çıkıp açık açık Bank Asya’nın battığını, TMSF’nin el koyması gerektiğini söyledi. Sistemin en güçlü bankalarını bile batıracak güçte bir açıklamaydı. Açıklamanın aslı yoktu ama aslı olsa bile kamuya yetkili kurumun herhangi bir kararı olmadan böyle bir açıklama yapılması suçtu.

Bu açıklamanın ardından halk bankaya akın etti, yastık altındaki altınını satıp, başka bankadan kredi alıp Bank Asya’ya yatırdı. Battı denilen banka, sapasağlam yoluna devam ediyordu.

Sonra dün Fethullah Gülen’in New York Times’ta Türkiye demokrasisinin içler acısı halini ortaya koyan, ustaca kaleme alınmış, her türlü hukuksuzluk, mezhepçilik uygulamasının altını özenle çizen makalesi yayınlandı.

Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı okullardan da, Hizmet’e yakın gazeteler ve gazetecilerden de Türkiye aleyhine propaganda yaptıklarından yakındığını biliyoruz. Yurtdışı okulları kapattırma veya el koyma planının ardında da bu gerekçe var.

Gülen’in mektubunun dünyanın en saygın ve etkili gazetesinde yer alması ve Türkiye ile ilgili gerçekleri bir Müslüman liderin ağzından tüm çıplaklığıyla dile getirmesi, kimi odakları çok rahatsız etmiş belli ki.

TÜRKİYE’YE AĞIR CEZA!

Hazine Bakanı ve TMSF’nin itirazları emir-komuta zincirinde aşılmış ve alelacele bulunan bir maddeyle banka yönetimine el konulmuş durumda. Ancak padişahlıklarda görülebilecek bir uygulama.

Böylesi bir hukuksuzluğun uluslararası mahkemeler tarafından tespit edilip Türkiye’nin ağır cezalara çarptırılması kaçınılmaz. Geçmiş uygulamalardan somut örnekleri var. Bank Asya’ya keyfi bir şekilde el konulma kararı da uluslararası hukuk sistemi tarafından mutlaka cezalandırılacaktır, hem de en ağır biçimde. Çünkü en yetkili ağızdan bankayı batırmak amacıyla yapılmış açıklamalar var.

Bu karar, Türkiye’nin artık bir hukuk devleti olmaktan tamamen çıktığının, can güvenliği kadar mal güvenliğinin de tehlikede olduğunun en açık göstergesi. Otoriter bir yönetimden diktatoryal bir yönetim biçimine doğru hızla yol alıyoruz. Tünelin ucunda da ışık görülmüyor şu anda maalesef.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    16.09.2012 13:29

    sen sadece kovulduğun üniversitenin tarzanı olabilirsin.

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    10.09.2012 22:01

    kimsenin çatadığı patladığı falan yok niye göcunuyosunki,biz diyoruzki herşeyi çok biliyomuşsun gibi eleştirme yapıcı ol tabiki yalakalık ayapma senin deyiminle adam gibi düzceli ol kame sende diye abartma biraz istersen

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums