İzmir’de atanmış seçilmiş kavgası!

  • 4.02.2015 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP adına oy istediği, seçim kampanyası yaptığı, muhalefet ve sivil toplum kuruluşlarını azarladığına göre, onun söylemlerini AKP’den ayrı tutmam anlamsız.


Şimdi Erdoğan’ın en önem verdiği konuların başında ‘atanmış-seçilmiş’ ayrımı geliyor. Atanmışlar’ın Seçilmişler’in bir kararına herhangi bir müdahalesini demokrasiye, milli iradeye, halkın kararına saygısızlık olarak nitelendiriyor.

Ama AKP’nin uygulamaları bu duruşun sadece AKP’nin seçilmişleri için geçerli olduğunu, diğer partilerin seçilmişleri ve kararlarını kapsamadığını gösteriyor.

AKP, Taksim Meydanı’na bir alışveriş merkezi yapmaya karar verir, sivil toplum kuruluşları bu karara karşı çıkar, direnirse, milli iradeye karşı çıkmış oluyorlar ve gazlanıp kurşunlanıyorlar. Rant şeklinde tezahür eden Milli İrade’ye (!) karşı çıktıkları gerekçesiyle Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz isimleriyle özdeşleşen gençler öldürüldü, çok sayıda genç gözünü kaybetti, yüzlercesi tutuklandı.

AKP’LİLERE AYRICALIK... 

Erdoğan’ın şahsında somutlaşan AKP kararlarına karşı çıkarsanız darbeci, Siyonist falan ilan ediliyorsunuz, havuz medyasının tetikçilerinin bitmez tükenmez infazlarına maruz kalıyorsunuz, meydanlarda yuhalatılıyor, terörist ilan ediliyorsunuz falan.

Ama Seçilmişler’in tercih ve kararlarının üstünlüğü, iş CHP’ye veya Kürtlere gelince ortadan kalkıyor. Atanmışlar devreye giriyor ve Seçilmişler’in kararını ortadan kaldırabiliyor.

Bunun en açık örneklerinden birini İzmir’in Narlıdere ilçesinde somut olarak görüyor ve yaşıyoruz.

Şimdi CHP’nin yönetimindeki Narlıdere Belediye Meclisi, türkücü Yavuz Bingöl’ün Berkin Elvan’a yönelik çirkin açıklamalarından sonra bir karar aldı ve Narlıdere’de şarkıcının adının verildiği bir sokağın adını Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirdi.

Ancak Narlıdere halkının ‘seçtiği’ belediye meclisinin aldığı bu karar, AKP’nin ‘atadığı’ Narlıdere Kaymakamı tarafından veto edildi. Anayasa Mahkemesi’ne Milli İrade’ye saygı çağrısı yapan, beğenmedikleri kararın ardından yüksek mahkemeyi darbeci ilan edenler bu olayı görmezden geldi.

İŞLERİNE GELDİĞİ GİBİ...

Alevi inançlı yurttaşlarımızın çoğunlukta olduğu ilçenin belediye meclisi yeniden toplandı ve AKP’li iki üyenin muhalefetine rağmen Yavuz Bingöl Sokağı’nın adının Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirilmesini oy çokluğuyla yeniden kabul etti, bir sokağa da Ali İsmail Korkmaz’ın adını verdi.

İzmir’de ‘Atanmış-Seçilmiş’ kavgasının bir başka mücadelesine tanıklık ediyoruz. Sadece kendisine Müslüman AKP, bu kavgada ‘Atanmış’tan yana.


Askerlik arkadaşım ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, veto kararına tepkisini, ‘‘Bizler atanmıyoruz, bizi bu makamlara halk getiriyor. İşlerine geldi mi Milli İrade, işlerine gelmedi mi otorite. Böyle bir anlayış olmaz’’ diyerek net şekilde ortaya koydu.

Ne diyeceğiz şimdi? Sizi gidi darbeciler sizi mi!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (12)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    26.07.2012 18:11

    2 Bekleyen Yorum

  • sansürsüz yorum
    sansürsüz yorum
    26.07.2012 14:52

    SAYIN Editör; "Siz de Yorum Yapın, Sessiz Kalmayın!" demişsiniz. yorumumu neden yayınlamıyorsunuz. Hakaret etmedik,küfretmedik. büyük muhabirimiz tezcan solmaz "havlayan köpek ısırmaz"atasözümüzü hatırlatmış benden de hadi bir atasözü( Isırgan ile taharet olmaz.)

  • kral çıplak
    kral çıplak
    21.07.2012 15:58

    Amma AĞLAMIŞSIN BE KENDİNİ GAZETECİ PARDON MUHABİR ZANNEDEN ?!?! ANLADIN SEN."Ben daha gazeteci değilim, yanımda çalışan veya yanında çalıştığım özellikle bayan personele yan gözle bakmadım, evli bekâr ayrımı yapmadan gözümü onlara kaydırmadım." BU YORUMU SENİN YAZDIĞINA İNANAMIYORUM. HAYATINI KAYDIRDIĞIN BEBELERİN BEDDUALARI SENİ BU DÜNYADA DA AHİRETTE DE RAHAT BIRAKMICAK. EDİTÖR ;YORUMUM İNŞALLAH ARKADAŞ VEYA TANIDIK KOTASINA TAKILMAZ DA YAYINLARSINIZ

  • Muma ışık veren adam
    Muma ışık veren adam
    17.07.2012 05:37

    Sn. yazar. Bazen buraya olsun başka sitelere olsun yorum atmaktayım. Editör uygun görürse yayınlar. Ama senden bir ricam olacak bu yazınızı birde Düzce’de yayın yapan DD gazetesindeki editörle sözüm ona sürekli iktidarla çıkmazlık yaşayan baş yazarı A.Ç.ye göndersen bi okusalar be kardeşim. Bildiğim şey yoruma editörün cevabı "Uygun görülmemiştir. Bu nedenle yayınlanmamıştır." demesi yeterlidir. Ama bahsettiğim DD gazetesi ne yazık ki ya TC ister yada tehdit ederler. Sitelerinde mevcuttur.

  • Mehmet Varol
    Mehmet Varol
    16.07.2012 17:50

    ağzına eline kalemine sağlık kardeşim tezcan

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    16.07.2012 17:32

    senin üniversitede nasıl çalıştığını biliyoruz. Şu anda 3 kişi senin yaptığın işi yapamıyor. Çalıştığını sonuna kadar hak ediyorsun tezcanım..

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    16.07.2012 17:31

    düzce arkanda sen rahat ol

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    16.07.2012 17:29

    sen iyi bir muhabirsin sakın gazeteci olma ..

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    16.07.2012 17:02

    adamın dibisinnn...bilki doğru olduğun müddetçe sadece deden ve ninen değil bütün düzce arkandadır bilesin..

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    16.07.2012 13:53

    yazı ıyıde pembe posetlı kızı merak ettım

  • Oktay Şen
    Oktay Şen
    16.07.2012 13:07

    HODRİ MEYDAN yazmışsın ama MEYDANda kim olur sen düşünebiliyormusun? Bence o MEYDANda Yanında olacaklar vardır karşında değil.

  • Okan Kalkavan
    Okan Kalkavan
    16.07.2012 12:56

    Düzceyi bu hale getirenler zaten basın değil mi tezcancım Senin gibi değerli kalemler olmasa bu halk zor bilgilenir... Çünkü herkes çıkarına göre hareket ediyor, bunu yapanlar belli aslında seninde yazında belirttiğin gibi benim buradan isim vermem gereksiz onlar zaten yazının içinde kendilerini bulacaklar... Ama Sen yine de GAZETECİ olma Sen MUHABİR olarak daha değerlisin....

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums