Kimin okullarını kime devrediyorsun

  • 29.01.2015 00:00

 Paralel yapının yurtdışında 160 ülkede faaliyet gösteren okullarının kapatılması, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi ya da bu okulların yerine başka okulların ikame edilmesiyle ilgili çalışmanın detaylarına ulaşıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından önceki gün Bakanlar Kurulu'na sunulan taslağın, şubat ayında tamamlanması ve ardından yasalaşması planlanıyor.’’


Erdoğan, AKP ve Havuz Medyası’nın nasıl bir hayal alemi içinde yaşadığının açık bir göstergesi. Böyle haberlerin karşılığını Somali’de liman işletmesi ayarlanarak alıyorlar, Cici Demokrat kalemlerini de bunu parlatarak yazıyor.

Hizmet Hareketi’nin 160 ülkede okulu var. Bu okulların Türkiye yasalarıyla, Türkiye Milli Eğitimi ile hiçbir ilgisi yok.

Başlangıçta Türkiye şirketi olarak kurulan kurumlar tarafından açılan bu okullar, zaman içinde bulundukları ülkelerin şirketlerine dönüştürüldü ve yönetim kurullarında ülke insanlarına yer verildi. Yani, bu okullar Türkiye lisanslı değil, nerede bulunuyorlarsa, o ülkeye aitler. Hizmet’in 28 Şubat sürecinde yaşadığı derslerden çıkardığı önlemin bir sonucu bu olmuş herhalde.

TERÖR ESTİRME GİRİŞİMİ 

Ayrıca bu okulların eğitim kadrolarında, o okullardan mezun olmuş, iyi üniversitelerde eğitim almış gençler görev yapmaya başladı. Türkiye’den gönüllü olarak gidip ağır ve zor şartlarda görev yapanların kurduğu bu okullar, şimdi yetiştirdiği gençlere dayanır hale geldi.

Senegal’de bizzat tanık olmuştum, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere ülkenin ileri gelenlerinin çocukları bu okullarda okuyorlardı. Dünyanın dört bir yanındaki okulların yöneticilerinin kayıt sırasında gelen telefonlardan bunalıp cep telefonlarını kapattığını da biliyorum.

Şimdi AKP hükümeti, yasal olarak hiç bir gücü, yetkisi olmayan bu okulları satın almak, Milli Eğitim’e devrettirmek için yasa hazırlıyormuş.

Bu gerçekleşmesi mümkün olmayan bir çaba. Okullar ve Cemaat üzerinde baskı yaratmaya, terör estirmeye yönelik bir girişim.

Gerekçeleri; bu okulların Türkiye aleyhtarı propaganda yapmaları…

ARTIK ALAY KONUSU OLDU

Türkiye gibi demokratik, hukuk kurallarına saygılı, özgürlükçü, Avrupa Birliği üyeliği yolunda hızla ilerleyen, yolsuzluklarla acımasızca mücadele eden, yolsuzluk yapan kolu bile olsa kesmeye hazır bir lider kadrosuna sahip bir ülke için böyle yapıyorlarsa, ayıp ediyorlar.

Kendi kusur ve yanlışlarını düzeltmek yerine, sosyal medyayı yasaklayan, medyaya inanılmaz sansür uygulayan, gösteri için sokağa çıkmaya hazırlanan herkesi terörist ilan etmeye kalkışan bu anlayış, sürekli bir düşman yaratarak iktidarını sürdürmeye uğraşıyor.

Erdoğan’a cevap Pentagon’un eski Ortadoğu uzmanı Michael Rubin’den soru şeklinde gelmiş: “Eğer bir ülkenin bir zamanlar dünya sahnesinde saygı gören lideri, şimdi paranoyakça atıp tutmaları ve komplo teorileri yüzünden alay konusu oluyorsa, bu ülke Avrupa’nın bir parçası mıdır?”

Bir tarafta alay konusu olduğu söylenilen bir yönetim, bir yanda yıllardır bu ülkelerin çocuklarını yetiştiren kadrolar… Sizce bu kavgayı kim kazanır dersiniz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums