AKP’de bu lale tutkusu oldukça şeffaflık olmaz

  • 18.01.2015 00:00

 Osmanlı’nın 90 yıllık reklam arası bitti’’ diyen AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, meğerse İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’ne milyonlarca liralık lale satarmış… Bilgiyi Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’de okudum.


Bu laleler kaça, nasıl alınıyor; bilgisi olan var mı kuşkuluyum. Ancak Ankara Belediyesi’nin Mercedes otobüs alımları yöntemine benzemesi ihtimali çok yüksek.

Belki bilmiyorsunuzdur… CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı Aykut Erdoğdu da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Alman Daimler Benz Şirketi’nden 1998 yılında toplam 848 bin 750 Alman Markı (yaklaşık 1 milyon 215 bin TL) rüşvet aldığına ilişkin iddialarda bulundu ve bu bilgileri Twitter hesabından paylaştı.

RANT İÇİN SİYASET

Şimdi bu haberleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu’na yaptığı ‘‘Mal beyanında ısrar ederseniz, il ve ilçe başkanı yapacak adam bulamazsınız’’ uyarısıyla okuyunca, Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloyu daha iyi anlarsınız.

Sanki bütün AKP’li il ve ilçe başkanları, bu göreve siyaset üzerinden rant elde etmek, zengin olmak amacıyla geliyor itirafı şeklinde anlaşılması gereken bir açıklama bu.

Yoksa, namusuyla, vatan sevgisiyle, hizmet arzusuyla siyasete atılan, harama el uzatmayan siyasetçilerin mal beyanından endişe edecek nesi olabilir ki... Erdoğan’ın bu sözleri aslında AKP döneminde doruğa çıkan Şark usulü siyaseti bütün çıplaklığıyla ortaya koymaktadır.

Medya yöneticilerinden bile mal beyanı alan bir sistem, iş siyasi parti il ve ilçe başkanlarına geldiğinde duruyorsa, siyasete atılan bir kişinin malvarlığında izah edilemeyecek bir artış olacağı veri olarak kabul ediliyorsa, o sistemin nasıl işlediğine ilişkin fazla soru sormaya gerek kalmaz.

YOLSUZLUK YAYILMIŞ 

Bu tablo, 17-25 Aralık’ta tanıklık ettiğimiz yolsuzluk olaylarının buz dağının sadece ucu olduğunu, yolsuzluğun en alt birimlere kadar yayılmış olduğunu gösterir.

Kendisine müslüman ve muhafazakar diyen bir siyaset anlayışının Türkiye’yi getirdiği nokta maalesef budur.

Bu Erdoğan’ın sözlerinin bir yüzüdür…

Diğer yüzü ise kendisine başbakan diyen Davutoğlu’nun havuz kanallarından canlı yayınlanan basın toplantısında söylediklerinin aynı akşam çöpe atılmış olduğudur. AKP’de patron Erdoğan’dır, Davutoğlu bu koltuğu Haziran ayına göstermelik olarak dolduran bir figürdür.

Erdoğan’ın bu çıkışının ardından inşaata yönelik rant vergisinin de, siyasetçilere yönelik şeffaflık paketinin de çöpe atılacağından emin olabilirsiniz. T

ürkiye bir kişinin iki dudağının arasından çıkan sözle yönetiliyor ve cici demokratlar bunu bize demokrasi olarak pazarlamaya çalışıyor. Koskoca Türkiye’nin geldiği bu nokta gerçekten çok acı…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums