AKP, Alevilere Alevilik öğretiyor!

  • 12.11.2014 00:00

 Parti grup toplantısından çok stadyum havasında geçiyor AKP’nin salı toplantıları… Balkonlara doldurulmuş partililer tezahüratlarla Davutoğlu’nu daha etkili oynamaya zorluyor. Yakında ‘‘Sahaya ineriz…’’ diye başlayan müstehcen sloganları da duyarsak şaşırmayalım.

 Grup toplantılarının tribün şovuna dönmesi Türkiye’de siyasetin geldiği yerin açık göstergesi aslında. Sadece kendi gerçeğini duy, hakemi suçla ve bağırarak gerçeklerin üstünü örtmeye çalış.

 2002’de reformist bir parti olarak yola çıkan AKP, devlet içinde güçlendikçe devlet oldu ve demokrasi yolunda attığı adımları bir bir geri almaya başladı. Yargıdan polise, YÖK’ten ifade özgürlüğüne kadar her alanda müthiş bir gerileme yaşıyoruz.

 Medyayı ele geçirmesi elbette bu dönüşümde etkili oldu ve gerçeklerin, yolsuzlukların üstünün örtülmesini kolaylaştırdı. Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı keyfi için harcanan 1 milyar doları sorgulayan, manşete taşıyan medya organı sayısı bir elin parmakları kadar az.

 

GERÇEKLER ÇARPITILIYOR

 AKP bu sayede gerçekleri çarpıtma geleneğini sürdürüyor.

 Ortadoğu’da Sünni mezhepçi bir politika izleyen AKP, şimdi seçimler yaklaşırken bu kesimi kazanmaya çalışıyor. Aleviler siyasi partilerin seçimden seçime hatırladığı bir kesim zaten, özellikle de AKP’nin.

 Söyledikleri her söz, icraatlarıyla çelişiyor…

 Erdoğan’ın seçim meydanlarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ‘‘Biliyorsunuz Alevi’’ demesinin bu inanç grubunu aşağılama anlamına geldiğini bilmezden geliyorlar. Alevi olmayı utanç verici bir durum gibi gösteren bu sözü duymazdan geliyorlar.

 Sivas katliamın simgesi haline gelen Madımak Oteli ile ilgili bir ileri, iki geri adım atmaya devam ediyorlar.

 

"TEK TİP İNSAN" ÇABASI

 Onca çalıştaydan sonra topladıkları Alevi talepleri karşısında bir adım atmayı başaramıyorlar. Ne Alevilere, Diyanet İşleri Başkanlığı içinde bir yer, ne cemevlerine ibadethane statüsü, ne de Aleviler’in büyük sıkıntısı haline gelen zorunlu din dersi konusunda bir reform yapma niyetleri var.

 Onun yerine Alevilere, ideal Aleviliği öğretmeye veya Alevileri Sünni öğreti yolunda dönüştürmeye çabalıyorlar.

 Davutoğlu’nun dünkü grup toplantısındaki sözleri bunun açık göstergesiydi. Bu toprakların Anadolu Aleviliği geleneğini yok sayan bir yaklaşımın açık dışa vurumuydu bu sözler.

 Aynı zamanda da Anadolu’da tek tip insan yetiştirme çabasının bir başka adımı. Barış sürecini PKK’nın silah bırakmaması gibi nedenlerle askıya aldın diyelim, samimiysen niye şiddete başvurmayan Alevilerin taleplerini yerine getirmiyorsun, anlat da anlayalım… Samimiysen bir gecede yapacağın reform bunlar. Niye yapmıyorsun açıkla o zaman.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums