Ayakkabı kutusundan vatan yaratanlar!

  • 6.11.2014 00:00

Evlerinde çıkan milyonlarca dolara, yüz binlerce liralık kol saatine, bir türlü sıfırlanamayan Eurolara laf edenleri vatan haini ilan etmek müthiş lüks.

Memleketi soyup soğana çeviriyorsan, kamu gücünü kendini zenginleştirmek için kullanıyorsan, hukuku yolsuzluklarını örtmek için şal haline getiriyorsan, bu yaptıklarına evet diyecek tek tip vatandaş yaratma derdine düşmüşsen; bunlara karşı çıkan herkesi vatan haini ilan edersin doğal olarak.

Bu furyadan son olarak nasibini Zaman Gazetesi yazarı İhsan Yılmaz aldı ve vatan haini ilan ediliverdi.

Onun vatan haini ilan edildiği gün Gençlerbirliği’nin Almanya kökenli, Türkiye vatandaşı Kürt futbolcusu Deniz Naki IŞİD’e karşı çıktığı için bir grubun yumruklu saldırısına uğruyordu.

İktidar kanadının duymazdan, görmezden geldiği bu olay sonucu genç futbolcu Almanya’ya dönme kararı aldı.

Amaçları da bu zaten… Sindirip susturmak ya da ülkeyi terk etmeye zorlamak.

ESKİDEN DE BÖYLEYDİ 

Eski dedikleri Türkiye’de de askerler gazetecileri dost-düşman diye ayırırdı, Erdoğan ve AKP bu uygulamayı aynen devraldı. AKP Genel Merkezi’nde gazetecilerin Genelkurmay’daki gibi kırmızı ve mavi iğnelerle işaretlendiği bellli.

Abdüllatif Şener, AKP’den kopmadan bir süre önce bana ‘‘ANAP’tan ala ala devlet müteahhitlerini devir aldık’’ demişti. Vesayetçi yapıdan da hukuku maniple etmeyi, sokağa barışçıl amaçla da olsa çıkanları vurdurmayı, sindirmeyi, hedef almayı devir almışlar.

Kendileri gücün karşısında ezilip büküldüğü için herkesin kendileri gibi davranacağını ümit ediyorlar. Kırmızı Kitap’larla Cemaat ve tarikatları, yumruklarla gerçeği söyleyenleri, kurşunlarla protesto edenleri susturacaklarını zannediyorlar.

Tek dertleri var, sorgusuz sualsiz giden vurgun düzeninin sekteye uğramadan devam etmesi, yolsuzluk yaparken yakalanan oğullarının bir gün yargı önünde hesap vermesinin engellenmesi.

Buna karşı sesini çıkarırsan, etiketin hazır: Vatan haini…

KİM, NASIL HESAP VERECEK? 

Ancak, HDP il yöneticisine Ankara’da yapılan korkunç saldırı, bu tip hedef göstermelerin nasıl tehlikeli bir boyuta ulaştığını ortaya koydu. Devletin en yetkili ağızları tarafından vatan haini ilan edilenlerin benzer bir saldırıya uğramasında kim, nasıl hesap verecek?

Kamunun kolluk gücünün, suç işleyenleri iktidara yakın ve karşı olarak değerlendirdiği ve olayların üzerine buna göre gittiği her geçen gün daha net açığa çıkıyor.

Devlet, bir aileyi ve hukuk dışı işlemlerini koruma ve kollama esası üzerine odaklandığında, tüm kurumlar bunun için seferber edildiğinde, işlerin rayından çıkması kaçınılmaz.

Yolsuzluk ve hukuksuzluğun tüm topluma yayılmaya başladığı bir dönemden geçiyoruz ne yazık ki…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums