Vatan, ayakkabı kutuları içindeki dolarlar, sit alanındaki villar mı!

  • 26.01.2014 00:00

 Askerin söylemini aynen benimsediler. Eskiden Kıbrıs’ta çözüm konusunda farklı bir görüş dile getirdiğinde cevap hazırdı; Vatan Haini… Aynı yaklaşım Kürt sorununda da gösterilirdi. 1915’e resmi görüş dışında yaklaştın mı Genelkurmay’dan telefon gelirdi hemen ‘‘Bu arkadaşta Türk kanı var mı’’ diye.

Memleketi tek sesli, tek renkli yapmanın, muhalif her türlü sesi kesmenin en kolay ve kestirme yoluydu. Vatan haini yaftasını yedin mi, akan sular kesilirdi.

Bu baskıcı, yasaklayıcı, yaftalayıcı tutumun temel meselelerde Türkiye’yi ne hale getirdiği bugün apaçık ortada. Kıbrıs, Avrupa Birliği serüveninin önünde kocaman bir engel olmuş, çözümsüzlük adanın Kuzey’inde ciddi sıkıntılar yaratmış durumda.

Kürt meselesi akan binlerce insanın kanından, ödenen ağır bedeller, yakılıp boşaltılan köyler, ana dilini konuşma talebini seslendirdiği için zindana atılan binlerce insandan sonra hala çözüme ulaşamamış vaziyette.

Ermeni meselesi ise tarihe objektif yaklaşmanın, tarihten ders almanın bir örneği olacağı yerde, yalanın, inkârın Türkçesi konumunda.

10 yıllık AKP iktidarının sonucunda resmi söylemin çoğu tabusu yıkıldı. Artık Kıbrıs’ta da, Kürt meselesinde de, Ermeni kıyımında da farklı görüşler dile getirmek mümkün. Üstelik bunları dile getirdiğiniz için öldürülme riskiniz de yok.

Bu bir gelişme…

Ama bu gerçek yeni tabuların eskilerinin yerini aldığı gerçeğini örtmüyor.

Artık Recep Tayyip Erdoğan bir tabu, Bilal Erdoğan bir tabu, AKP’nin akçeli işlerle ilgili bakanları hakkındaki yolsuzluk iddiaları da bir tabu.

Hükümeti, üstelik televizyon kameraları önünde eleştirmek de bir tabu.

Yolsuzluk yapmak vatanseverlik, yolsuzluğun üzerine gitmek vatan hainliği… İşadamlarına salma salıp gazete-televizyon finansmanı sağlamak vatanseverlik, bunları soruşturmak vatan hainliği… Yolsuzlukları soruşturan yargıyı yürütmeye bağlamak vatanseverlik, yargının bağımsızlığını savunmak vatan hainliği.

Somut delilleri konuşmadan, tartışmadan iddianameyi karartmak vatanseverlik, iddianamedeki iddiaların üzerine gitmek vatan hainliği…

Toplumun belirli bir kesimini bir dönem kandırabilirsiniz bu söylemlerle ama tamamını kandırmanız imkansız. TÜSAİD’ı vatan hainliği suçlamasıyla susturmaya çalışabilirsiniz ama Avrupa Birliği’nin demokratik balans ayarı karşısında direnemez, geri adım atarsınız.

Geziciler vatan haini, yargının bir bölümü vatan haini, polislerin önemli bir kısmı vatan haini, barolar vatan haini, TÜSİAD vatan haini… Kısaca sizin dediğiniz gibi düşünmeyen, konuşmayan, yolsuzluğa, hırsızlığa, yağmaya karşı çıkan herkes vatan haini, size biat eden herkes vatansever.

Vatan, Recep Tayyip Erdoğan ile özdeş hale gelmiş durumda.

Erdoğan’ın hayalindeki Türkiye, kışla gibi, AKP Meclis Grubu gibi bir yer. Her dediğine ‘‘Evet efendim’’ diyen,  her sözünü ayakta alkışlayan insanlardan oluşan bir topluluk. Mao’nun tek tip giysisinin Milli Görüş modelini giydirmek istiyor Türkiye insanın üzerine.

Kitlesini arkasında tutmak uğruna hayali düşmanlar yaratıp onlarla savaşmayı tercih ediyor. Etrafındaki yıkama-yağlama kadrosu o kadar etkili, en küçük eleştiride kendini kaybediyor ve karşısındaki TÜSİAD’mış, yargıymış dinlemiyor. Savunma kolay çünkü vatan haini.

Sonuçta TÜSİAD da, Gezici de vatan haini oluyor, sonradan olma Rıza Sarraf hayırsever ve vatansever.

Çok şükür, iddianame ortaya saçıldıkça kimin neyi ve kimi neden sevdiği de bütün çıplaklığıyla görülüyor. Bütün bu telaş, hazımsızlık o yüzden.

Siz kendinize sağladığınız imkânları bütün millete sağlayın bakın herkes bir anda nasıl vatansever oluyor!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums