ÖZDİLCİKLER KAÇA AYRILIR?

  • 7.02.2012 00:00

19 Ocak da yazdığım yazıdan sonra Özdilcikler  nasıl ayırt edilir kaça ayrılır sorusuna sıkça maruz kaldım. Herkes kendi Özdilciklerini kendi tecrübeleri ışığında ayırt etmek zorunda. Hadi bir kopya vereyim, kibirli davranmak havalı kişiler olmaya çalışmak en belirgin özellikleridir.

Benim kendi Özdilciklerimi ayırt etmem çok kolay. Yazdıklarımdan dolayı ile bana haddimi bildirmeye çalışanlar benim kadrolu(!) Özdilciklerim oluyor. Bunu yazılı ya da sözlü yapmaları benim açımdan çok fark etmiyor. Bu Özdilcikler tapulu malım değil tabii ki, benim Özdilciklerim olduğu kadar başkalarının da Özdilcikleri onlar, kamuya mal insanları tekelime alamam ki! 

Özdilcikler kaça ayrılır? Yazılarımdan sonra bana haddimi bildirmeye çalışanları ölçü alınca bence 3’e ayrılırlar. 3’e ayırdıktan sonra alt gruplara ayırmak da nafile bir gayret olur,  çünkü her gün nitelik değiştirebilirler.

1)AÇ ÖZDİLCİKLER: Bunlar durumu gerçekten vahim olanlardır. Bir tek sigaraya, bir çaya tav olurlar. Gazetemizin ziyaretçi defterine sık sık mesaj atarlar. Eleştirdikleri yazıları okudukları bile şüphelidir. Ertesi gün “Tamamdır abi,  ben o şerefsizin ağzının payını verdim “ diyebilmek için mesaj atarlar. Artık bir çay, bazen bir bira, ağanın eli tutulmaz diyerek ekmek içi döner falan hak ederler, bazen bir çayı bile avantadan içemedikleri olur, o zaman o çayı ısmarlamayana bile küfür etmekten imtina etmezler.

Gazetemizin ziyaretçi defterini sıkça ziyaret ederler. Kelime hazineleri en fazla 100 kelime sınırlıdır ve bu kelimelerin çoğu küfürdür. Okuduklarını anlamaktan aciz oldukları için yazıdaki temel fikirlere cevap vermek yerine sadece küfür ve hakaret edebilirler. Bu küfür ve hakaret ihtiva eden mesajlardaki tek tutarlılık bu mesajların isimsiz olarak yazılmasındaki tutarlılıktır.

2)YARI TOK ÖZDİLCİKLER: En tehlikeli olanlar bunlardır. Belden aşağıya vurmaya bayılırlar, bu özellikleri ile gurur duyarlar, gururun ne olduğunu bilmeden. Bir biraya bir duble rakıya tav olsalar da; açık büfe yemekler, avanta içki sofraları asıl hedefleridir. Yağdanlık olmak asıl nitelikleridir, yağdanlık olmanın bedeli olarak üç-beş kuruş gelir de elde ederler.

Parayı çok severler, avantaya o kadar alışıklardır ki; her hangi bir okul kermesinde mecburen yaptıkları üç beş liralık harcama bile güçlerine gider, bu harcamalarını defalarca anlatırlar.

Gazetemizin ziyaretçi sayfalarına sık sık mesaj bırakırlar. Aç Özdilciklerden farklı olarak takma isim kullanırlar. Umumiyetle de birkaç takma isim kullanarak mesaj yazarlar, nadiren de olsa gerçek isimleri ile yazdıkları vakidir.

Okuryazarlıkları vardır, hatta çok önemsedikleri diplomaları olanları da vardır. Okuduklarını anlama nitelikleri var sayılabilirler ancak cevapları anladıklarının üzerine değil yağdanlık ölçülerine göre yazıldığı için herhangi bir değer taşımazlar.

3)TOK ÖZDİLCİKLER: Hali vakti yerinde insanlardır. Geçim sıkıntısı çekmezler. Yarı tok Özdilcikler tarafından efendi olduklarına inandırılmışlardır. Kendirlince çok önemli saydıkları görevleri ifa ederler ya da etmişlerdir. Bu görevlerinin kendilerine bir nevi dokunulmazlık sağladığını düşünürler.

İnternet ile pek işleri olmaz, mahalli gazetelere göz atarlar ancak köşe yazılarını okumazlar. Kendilerine bir eleştiri geldiği zaman aç ve yarı tok Özdilcikler tarafından haberdar edilirler.

Eleştirmediğiniz sürece son derece munis görünürler, eleştirildikleri nokta ile ilgili olarak cevap vermezler, haksız olduklarını bilirler. Önce ortak tanıdıklar aracılığı ile uyarı mesajı gönderirler sonra da aç ve yarı tok Özdilciklere haddimi bildirme işini havale ederler, muhtemelen bu yazıdan sonra olacağı gibi.

İşe bu yönüyle bakınca aç ve yarı tok Özdilciklere avanta ek işler sağlıyorum, mesajlarında hakaret ediyor olsalar bile içlerinden teşekkür ediyorlardır, nankörcüğünde bir sınırı var, yahu!

Özdilcik tanımı tamamen şahsıma aittir, orijinaldir ancak herkes kullanabilir hatta Özdilciklerin kendileri bile.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums