GÖNLÜM ÖNDER SAV EKİBİNDEN YANA

  • 9.11.2010 00:00

            Cumhuriyet Halk Partisinde olanlar oldu. Kılıçlar çekildi. 4 Kasım sabahı ile durumun taşradan nasıl görüldüğüne bakalım.

            Benim gönlüm Kemal Kılıçdaroğlu ile Önder Sav arasındaki çekişmeyi

Önder Sav’ın kazanmasından yana. Önder Sav ve ekibi bu mücadeleyi kazanırsa; CHP olması gerektiği gibi marjinal partiler arasında yer alacaktır.

            SHP çok daha farklı bir partiydi. Birçok kesimi kucaklayan bir partiydi. Ancak ne yapıp edip tekrar açılan CHP ye katılması sağlanarak SHP’nin temsil ettiği değerler göz ardı edildi. CHP bu süreç içersinde tamamen ulusalcı bir parti haline getirildi. CHP’nin ulusalcı bir parti haline getirilmesinde en önemli pay Önder Sav ekibinindi.(Deniz Baykal’ın hakkını da yemeyelim. Onun katkısı da çok büyüktü.) Üstelik ulusalcılığı sol kisvesi ile yaparak, solun alanını işgal ederek yapıyorlardı. Sol/sosyalizm ile alakası olmayan devletçi bir ulusalcılıktı aslında yapılan.

            Mücadeleyi Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa durum biraz daha karışık. Genel sekreteri ve parti sözcüsü olarak seçtiği kimse, daha önce adı Demokrat parti genel başkanlığı için adı geçen, son kurultayda parti meclisine alınan sıkı ulusalcı Süheyl Batum.  

             Süheyl Batum  yeni yönetimde Önder Sav’ın yerine getirdiği görevleri yerine getirecektir.(Kazanırlarsa, gelecekte Kılıçdaroğlu –Batum çekişmesine hazır olalım.) Yani CHP devletin partisi olmaya devam edecektir. Ulusalcı ve devletçi olan güçlerin, ağırlıklarını Süheyl Batum gibi temsilcilerini bulundurdukları Kemal Kılıçdaroğlu ekibinden yana koyacaklarını kanaatindeyim.  Toplumun Önder Sav’a sevgi ve sempati duymadığını, bu güçler de farkında. Ancak CHP bürokrasini aşmak o kadar da kolay olmayacaktır.

            Kılıçdaroğlu kazandığı takdirde; CHP devletçi ve ulusalcı çizgisini sol/sosyalist alanı işgal ederek devam ettirecektir. CHP’nin sol/sosyalist alanı işgal etmesi ile mücadele etmeği görev bildiğim için Kılıçdaroğlu ekibinin kazanmasını istemem. CHP tabanının Kılıçdaroğlu’na olan sempatisi CHP’nin devletçi/ulusalcı çizgide bir süre daha yaşaması demek olacaktır. 

            Önder Sav ekolü kazandığı takdirde, ellerinde ulusalcılık adına bürokrasiden başka bir şey kalmayacaktır. Onların ulusalcılığı da CHP’yi marjinal/önemsiz bir parti haline getirecektir. Bu durum, ortaya gerçek sol/sosyalist muhalefet çıkması için büyük fırsat yaratacaktır.  Bu yüzden gönlüm, Önder Sav ekibinin kazanmasından yana.  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums