BONZAİ ve DİĞER UYUŞTURUCULAR MESELESİ

  • 4.01.2014 00:00

 Bonzai  çok ucuza sağlanan bir uyuşturucu.

Sentetik olduğu için kullananlara yaptığı tahribat çok büyük.

Ateş düştüğü yeri yakar misali kamuoyunun çok fazla bilgisi yok.

Ancak bu konuda bilgisi ve duyarlılığı olan birkaç insan Akçakoca Kent Konseyinde bu konuya eğilirler.

Kent Konseyindeki Sosyal Hizmetler Çalışma grubunun üzerine eğildiği birkaç konudan biridir, madde bağımlıları ile ilgili Akçakoca’da çalışma yapmak.

Grupta hatırlayabildiğim kadarı ile Fatma Eker, Ayfer Yılmaz, Tuncay Top ve soyadını hatırlayamadığım Şükrü adlı arkadaş ve isimlerini hatırlayamadığım birkaç arkadaş vardı.(Kendilerinden isimlerini hatırlayamadığım için özür dilerim.)

Grup çok ciddi bir çalışma yürütür, uyuşturucu kullanıp bırakanlarla, hala kullananlarla, kullananların yakınları ile görüşür.

Akçakoca’daki uyuşturucu kullanımı ile geniş bir rapor hazırlarlar.

Bu rapor Türkiye’nin her yanından Kent Konseyi temsilcilerinin katıldığı toplantıda Tuncay Top tarafından okunur ve ayakta alkışlanır.

Akçakoca’da ilgili mercilere ulaştırılır bu rapor.

Ancak ulaştırıldığı ile kalır.

Bu aşamada Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak bir yakınını Füsun Şebnem İlhan’ı yeni kurulan Kültür ve Sosyal işler müdürlüğüne getirecektir.20 yıldan fazla Akçakoca dışında memuriyet tecrübesi bulunan Füsun Şebnem İlhan daha sonra da belediye başkan yardımcısı görevine de getirilecektir.

Bu atamadan sonra Akçakoca Kent Konseyi genel sekreteri kent konseyi gönüllülerini arayarak belediyede sosyal ve kültürel hizmetlerden sorumlu bir görevlinin işe başladığını bildirerek Kültür ve Sanat grubunun çalışmalarına ara verdiklerini duyurur.

Aynı duyuruyu Sosyal Hizmetler grubu için yapılıp yapılmadığını bilmiyorum, bildiğim bu aşamadan sonra Sosyal Hizmetler grubunun aktivesini kaybettiğidir.

Akçakoca Kent Konseyi, FAKK(Fikret Albayrak Kent Konseyi) oluşumuna dönüştürülürken bu benzeri çalışmaların önünü kesilmiş ve gönüllüler küstürülmüştür.

Sosyal Hizmetler grubunun yaptığı çalışmanın uyuşturucu belasını tek başına savuşturacak bir gücü olduğunu söylemiyorum, bu çalışma sivil bir çalışma olduğu için çok çok önemli olduğunu söylüyorum.

Sosyal Hizmetler Çalışma grubu faaliyetlerini devam ettirebilseydi en azından onlarca gencimizin bu beladan uzak durmalarını, bazı bağımlıların bu beladan kurtulmalarını sağlayabileceği gerçeğini de kimse unutmamalı.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın ve dolayısı ile Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman’ın bu konuya ilgi duymadıklarını ellerinden geldiği kadarı ile bu meseleleri öteledikleri de çok açık.

Diğer resmi kurumlarımızın uyuşturucu ile mücadele konusunda neler yaptığı hakkında yeterli bilgiye de sahip değiliz. Görüldüğü kadarı ile çok da başarılı olduklarını söylemek mümkün değil.

Ancak uyuşturucu belasının her geçen gün büyüdüğünü söylemek acı ama gerçek bir durum, bu acı ama gerçek durumla Akçakoca’nın topyekûn mücadeleye girişmesinin zamanı geldi de geçiyor bile.

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums