Başkan beye basın danışmanı gerekli

  • 14.10.2013 00:00

 Başkan Beyin kesinlikle basınla ilişkiler danışmanına ihtiyacı var.

Akçakoca’da biz bizeyiz fazla problem çıkmaz, işin ucunda Düzce’ye ve Düzcelilere mahcup olmak var.

Oluyoruz da…

Nasıl mı?

Anlatayım.

Akçakoca mahalli basınına verdiği demeçte hedeflerimizin %95 ini gerçekleştirdik diye cevap veren Başkan Bey Burası Düzce gazetesine verdiği açıklamalarda bambaşka bir ayar tutturuyor.

Birincisi Akçakoca mahalli basını ile açıklamalar Düzce’den de takip ediliyor.

Akçakoca gazetelerine başka Düzce gazetelerine aynı konularda farklı demeçler verince bırakın kendi prestijini Akçakoca’nın da prestijini etkiliyor.

İkincisi Başkan Bey röportaj verdiği gazetecileri ayaküstü ikna etmesi gereken seçmenler olarak aklına gelen her şeyi söylüyor.

İki gazetedeki açıklamalarını yan yana koyarsak geri kalan %5’in ne kadar büyük bir %5 hatta %95’ten de büyük bir %5 olduğunu görebiliriz.

Öyle sorulan sorulara cevap vermek gibi bir alışkanlığı yok ne isterse ona cevap veriyor.

Burası Düzce Gazetesinden Şemsi Bahadır “Örülen duvarlar beni rahatsız ediyor” diye bir yorum yapıyor ve cevap bekliyor.

Verilen cevap kel alaka bir cevap “Sahilde kaldırdığımız her yeri para ile satın aldık”. Bu cevabın içerisinde örülen duvar nerede, rahatsızlık nerede bulabilene aşk olsun.

Ayşegül Şenol Can soruyor: Fındık işçileri ile ilgili çalışmanız var mı?  Diye, cevap “Gelen işçiler için imkânlar çok gelişti. Bu kadar çalışmadan sonra ben bile maaşımla geçiniyorum”

Soruyu tekrar tekrar okuyorum Başkan Beye nasıl geçindiğini soran bir tarafını bulamıyorum. Bulan varsa bana anlatsın.

Fındık işçileri ile ilgili gelişen imkânların ne olduğunu açıklasa da öğrensek…

Temel Kırali soruyor: Olurya kazanamazsanız, “keşke şunu da yapsaydım” dediğiniz bir şey var mıdır?  Cevap kazanmazsam şunu da yapsaydım diyeceğim bir şey yoktur.

Bu cevaptan önümüzdeki dönem seçilirse en azından mahallelerde çocuk ve gençler için spor alanları yapılmasında vazgeçtiğinin ilanı olarak görüyorum. Öyle ya bugüne kadar bu konuda parmağını bile kımıldatmadığına ve pişmanlık/mahcubiyet duymadığına göre.

  Ahmet Altun soruyor: Yatırımlarla yapılanlarla, harcanan para arasında açık olduğu söyleniyor ne düşünüyorsunuz? Cevap “Ben kendi aldığım kredileri terminalden kazanacağım parayla geri ödeyeceğim. Biz bir önceki dönemin vergi borçlarını ve normal borçlarını ödüyoruz Doğru proje ise, kent için gerekliyse ben borçlanırım.

Bu cevapta zurnanın zart dediği yer, Başkan Bey balıkçı barınağına el koymak için 3. Mendirek inşasına ya yanlış proje diye karşı çıkıyor ya bende aynı onun tarzı ile soruyorum ya bu terminal projesi yanlış projeyse diye.

Üstelik bu projenin kaynaklar merkezden gelmeyecek Akçakoca belediyesinin kaynakları ile yapılıyor ve de yapıldığı yerle ilgili ciddi itirazlar var. Terminalin bu  parayı nasıl kazanacığını tahmini de olsa anlatsa da öğrensek.

Bu projenin ucu Akçakoca halkına dokunacak, ulaşım daha da pahalı olacakgibi gözüküyor.

Cevaplarda borç miktarı ve borçlar konusunda bir şeffaflık yok tabii ki?

%95’ten büyük olan %5’lik bölüm için değerlendirmeleri uzatmak mümkünde gerek yok, bilen biliyor anlayan anlıyor.

“Kalıcı Konutlar ile Akçakoca'yı birleştirelim, adını Düzce koyalım. Akçakoca adını bir mahalleye veririz. “ Bu açıklama röpartajın en fazla tartışmaya açık ve anlaşılamayan bölümüydü.

Basın danışmanı olsaydı bu cevaba hem gazetecileri hazırlardı hem de gazetecileri.

Yaptığı açıklama hava da kalmış çünkü.

Bu açıklama başbakanın son pakette yaptığı açıklamalarla direkt ilgilidir.

Hangi açıklamalarla mı ilgili?

Seçim sistemindeki açıklamaları ile ilgili.

Dar bölge seçim sistemine geçilirse kendisine uygun bir bölge yaratma çalışıyor.

Kalıcı konutlardan Akçakoca’yı da içine alan bir bölge olsa iyi olur diyor.

Hemencecik de Akçakoca isminden vazgeçiyor.

Ne olacak o zaman “DÜZCE’NİN PARLAYAN MAHALLESİ AKÇAKOCA” mı olacağız.

Parlayan kent Akçakoca imajına bu kadar yatırım yap sonra milletvekili olma hülyaları yüzünde bu imajdan anında vazgeç, olacak iş mi?

Başkana basın danışmanı gerek diyorum. Basın danışmanlığı da yapar mı bilmiyorum ama, Başkan Bey ‘e Düzce’den destek için transfer geliyor.

Pürüzler oluşmazsa seçim dönemine ait yeni bir yerel gazetemiz olacak.

Sanırım sloganı da ”Başkana tam destek, hep destek, her şartta destek “ olacak. Ya da buna benzer bir şeyler.

Belki de Düzce’den gelecek destekle Düzce’ye ve Düzcelilere mahcup olmaktan da kurtuluruz.

 

 

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums