Akçakoca ‘da AKP’nin Belediye Başkanı Adayı Kim Olur?

  • 17.03.2013 00:00

 Ben biliyorum ve şimdiden açıklıyorum.

Milletvekilimiz Sayın Osman Çakır’ın atadığı kişi olur.

Bilindiği gibi kendisi de atamaya ile milletvekili olmuştu. İlçe başkanımız da ha keza atama ile ilçe başkanı ile gerçekleşmişti.

CHP’nin tek parti döneminden ödünç alınan bir üslup ile siyasetin yukarıdan aşağıya atama ile gerçekleşen bir hiyerarşisi mevcut AKP’de.

12 Eylül döneminin seçim yasasının ruhuyla tamamen örtüşen bir anlayış. Bu anlayışa AKP’den başka CHP ve MHP’de sıkı sıkıya bağlanmış durumda.

Akçakoca’ya dönersek AKP’den belediye başkanı olabilmek için birinci kıstas Sayın Osman Çakır’ın aradığı vasıflara sahip olmaktan geçiyor.

Sayın Osman Çakır’ın belediye başkanında aradığı en önemli vasıfta sözünden ve talimatlarından çıkılmaması.

Bu nitelikte aday bulmakta sıkıntı çekilmeyeceğine göre, başkan adayını belirlemekte arkadaşlık ve akrabalık gibi çok bilinen kıstaslar devreye girecektir.

Akçakoca AKP çevrelerinde Sayın Osman Çakır’a rağmen çıkan aday Akçakoca‘da onay görse bile AKP hiyerarşisinde Osman Çakır’ın çabaları ile engellenecektir.

 Böyle bir durum da kim, niçin? Sonucu hüsranla bitecek bir çalışma içerisinde olur ki.

Sayın Osman Çakır’ın atadığı aday seçildiği takdirde, seçilen adayın belediyecilik konusundaki yaklaşımının ne olacağı çok fazla sorun teşkil etmez. Zaten CHP’den belediye başkanı seçilmiş olan Başşkan Beyimiz AKP’nin belediyecilik anlayışının en başarılı uygulamacılarından birisi, onun bıraktığı yerden borç harç devam ederler.

Sayın Osman Çakır’ın ataması ile yarışa girecek adayın yarışa birkaç boy geriden başlayacağını söylemek için siyasi deha filan olmaya gerek yok.

Atanacak AKP adayı popülist bir kampanya düzenlemekten başka bir şansı olmayacaktır, bu konuda Başkkan Beyimizin popülizm konusundaki engin bilgi birikimi ve tecrübeleriyle başa çıkabilmesi çok düşük bir ihtimaldir.

Bu konuda aday belirlenmeden bile çalışmalar yapılmaya başlanmış, kadınlar günü için açıklamalar, tıp bayramında başhekim ziyaretleri gibi girişimler. Bugüne kadar AKP ilçe teşkilatı bu tip faaliyetlerin içerisinde olmazdı, bu faaliyetlerin Sayın Osman Çakır’ın talimatları doğrultusunda gerçekleştiğini görmek için müneccim olmaya gerek yok.

Sayın Osman Çakır belediye başkanı adayını adayı belirlemekte tek secici olmaktan gurur duyuyor olabilir, ancak bu gurur siyasi kariyerine büyük darbe de vurabilir. Atadığı adayla genel seçimlerde her zaman %50 oy potansiyeli olan bir ilçede belediye başkanlığı seçimini kaybederse siyasi kariyeri de büyük darbe görecektir.

Sayın Osman Çakır’ın atadığı aday diyelim ki; en düşük vasıftaki aday olsun, buna rağmen de seçimi kazanabilir. Başlatılan barış süreci eğer olumlu bir şekilde sonuçlanırsa en düşük vasıftaki aday bile Akçakoca’da seçimi kazanabilir.

Böyle bir konjonktürde Akçakocalı kadınlarımızın oyları AKP’nin Akçakoca’da vasıfsız bir adayla bile seçimi kazanmasına yeterli olacaktır. Kadınlar gününde dağıtılan karanfiller oğullarının sağ salim evlerine dönebilmesinin yanında ne kadar değer taşır ki.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums