KELLE VERGİSİ

  • 23.01.2013 00:00

 Akçakoca Belediyesi su sayaç okuma bedeline zam yaparak 5 liraya çıkarmış. Ülkemizin muhalefette olup da en mülayim AKP’li ilçe başkanı ödülünü alabilecek olan Sayın Mustafa Ezer bile duruma isyan etmiş ve hukuken yapılacak bir şey var mı diye araştıracakmış. Haydi hayırlısı.

Lamı cimi yok, bu zam bir KELLE vergisidir. Başşkan Bey sağ politikalara yönelme konusunda bu uygulama ile kendisini de aşmış oldu böylece.

Bu zam ile Başşkan Beyin rol modelleri arasında KELLE vergisinin büyük uygulamacı ve savunucusu Demir Leydi Margaret Thatcher’ın da olduğunu görüyoruz. Başkan Beyin sağ politikalar konusunda tek rol modelinin Süleyman Demirel olmadığını böylece Akçakoca halkı da öğrenmiş oldu.

Neydi KELLE vergisi?  Herkesi aynı şekilde vuran, fakirlerle zenginleri aynı miktarda bir vergi yükümlüğü altına sokan yeni bir belediye vergisi uygulamasıydı. Aynı Akçakoca’daki su sayaçlardan okuma bedeli olarak zengin fakir ayırt etmeden 5 lira alınması gibi.

Margaret Thatcher Büyük Britanya başbakanı olarak bu vergiyi tüm ülke için istemiş uygulamaya Galler ve İskoçya’dan başlatmıştı. Bu uygulama İngiltere tarihinin en önemli sivil itaatsizlik eylemlerinden birine dönüşmüş sonucunda Margeret Thatcher başbakanlıktan düşmüş kısa bir süre sonra da vergi uygulamadan kalkmıştı.

Sayın Mustafa Ezer’in girişimlerinden bir sonuç alacağını düşünmüyorum. Hatta partisinin yerel yönetimlerden sorumlu birimleri tarafından bu konuyu kurcalamaması yönünde telkin de alabilir.

Öyle ya, su zammı adı altında konulan bu KELLE vergisinin CHP’li bir belediye tarafından başlatılmış olması, AKP için son derece memnuniyet vericidir.

Bu tür KELLE vergisini biz bulmadık CHP’li bir belediye başlattı biz sadece bu işin uygulamalı takipçisiyiz demek AKP için çok avantajlı bir durumdur.

Bu işin vebalini sadece Başşkan Beye yıkarsak ayıp etmiş oluruz. Belediye meclisinde bu KELLE vergisine evet diyenler de bu vebale Başşkan Bey kadar ortaktırlar.

Belediye meclisinde KELLE vergisine kimlerin karşı oy verdiğini kimlerin hayır oyu verdiğini Akçakoca halkı elbette merak ediyordur. Sayın Mustafa Ezer’in açıklamasında böyle bir detay görmediğim için KELLE vergisine evet diyen AKP’li üyelerin de olması son derece muhtemel gözüküyor.

5 lirayı küçümseyenler burun kıvıranlar olacaktır, başta evet oyu veren belediye meclisi üyeleri olmak üzere. Onlara kısa bir Nasreddin Hoca fıkrası anlatayım. “Hocanın uyurken sakalından fare geçmiş, Nasreddin Hoca ertesi gün gitmiş sakalı kestirmiş, sakalını niye kestirdin diye soranlara ya fare sakalımı yol olarak bellediyse” demiş.

Umalım da bu 5 liralık KELLE vergisi yeni zamlar için yol olmasın. Her yerde her zeminde her sohbette tepkimizi gösterelim.

Aslında bir yönüyle de bu KELLE vergisi Akçakoca Belediyesinin gecikmiş su tahsilâtlarında ki fiyaskonun da ilanıdır. Başşkan Bey tarafından siyasi dirayet gösterilmediği için gecikmiş su tahsilâtları çok düşük oranda kalmış ve yük tekrar su paralarını düzenli olarak ödeyenlere yüklenmiştir, zengin fakir ayırımı yapılmadan. Bu arada fakirin canı cıkmış, Başşkann Beyin umurun da mı?

 Başşkan Bey bu aralar özel sohbetlerinde hemen balıkçı barınağının sırtındaki Tokgöz ailesine ait binanın kamulaştıracağını ve yıkılacağını anlatıyor.

Bu kamulaştırmanın Akçakoca halkından büyük destek göreceğini düşünüyorum. Bunlar arasında ben de varım. Ancak bu isteğinin samimi olduğunu düşünmüyorum. Başşkan Beyin başkanlığa geldikten sonra acil olarak el ataması gereken bu konunun borçlanma dahil bütün kaynakları tükettikten sonra gündeme getirmesi sadece kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı çalışması olarak kalacaktır.

Önümüzdeki günlerde balıkçı barınacağını da illaki içine alacak bir proje ile kamuoyuna açıklama da bulunacak ve kelle vergisinden gelecek paraların buralara harcanacağını açıklayacaktır. Balıkçı barınağı için de bu kapsamda cafcaflı projeler anlatacaktır, barınağa el koyabilsem bunları yapacaktım diye. Sanki elini tutan vardı da.

 Ancak KELLE vergisinden toplanan vergiler belediyemizin başka açıklarını kapamaya gidecektir, çünkü borçlanma konusunda sınıra gelinmiş, deniz bitmiştir. Akçakoca Belediyesinden hala belediyemizin mali yapısı konusunda hazırlanmış detaylı bir raporun kamuoyuna sunulmamış olması bunun delilidir.

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums