AKP Akçakoca İlçe Teşkilatı ve Yerel Siyasetsizlik

  • 17.12.2012 00:00

 “Allah size Akçakoca AKP İlçe Teşkilatı gibi bir muhalefet ihsan etsin”

Ülkemizde herhangi bir ilçenin CHP’li belediye başkanına edilebilecek en iyi dualardan biride yukarıdaki dua olsa gerek.

Belediye başkanımız Sayınn Fikret Albayrak o kadar şanslı ki  böyle bir duaya ihtiyacı yok. O AKP İilçe Teşkilatı ile son derece uyumlu olarak başkanlığını devam ettiriyor.

Başka bir ilçenin CHP’li belediye başkanı burayı devamlı gözleyebilse ya da burada sürekli yaşayabilse burayı muhalefetin neredeyse hiç olmadığı siyasi bir cennet olarak değerlendirmesi muhtemeldir.

Bir Kent Konseyi toplantısında Sayınn Fikret Albayrak beni ve birkaç kişiyi kast ederek şöyle demişti.” Bazılarına yaptığımız hiçbir şeyi beğendiremedik.”

Benim beğenip beğenmemin ne kadar önemi olduğunu bilmiyorum, bilemiyorum. Ancak AKP Akçakoca İlçe Teşkilatının belediye başkanının uygulamalarını umumiyetle beğendiği kanaatine siyaseten hemen hiçbir şey yapmadıkları için varmak son derece doğru.

İki yılı aşan bir süre önce torba yasa diye anılan yasa uyarınca yapılan uygulamalarda Yığılca’lı işçilere ayrımcılık yapılmış, bu yapılan ayrımcılık dolayısı ile de Sayınn Fikret Albayrak DURDE platformunda ayın şoveni ödülüne aday gösterilmişti. AKP İlçe Teşkilatı bu uygulamayı bile çok beğenmiş olmalı ki en ufak bir açıklama da dahi bulunmamıştı.

Gerçi, Sayınn Fikret Albayrak bu başarıyı(!) yakalayamadı. Ayın şoveni seçilemedi. Eğer bu başarıyı yakalasaydı AKP İlçe Teşkilatının bu başarı da bizim de payımız var diye ortaya çıkmaları ihtimal dâhilinde olabilirdi.

Yazdığım yazılarda Sayınn Fikret Albayrak ‘ın belediyecilik anlayışı konusunda AKP’li bir belediye başkanı gibi davrandığını CHP’nin kendi parti programındaki belediyecilik anlayışı konusunda hiçbir uyumluluk göstermediğini anlatmıştım.

Sahi, AKP Akçakoca İlçe Teşkilatı Sayın Fikret Albayrak’ı, AKP’li bir belediye başkanı gibi çalıştığı ve AKP’nin belediyecilik anlayışına uygun belediyecilik yaptığı için eleştirmiyor olabilir mi?

Yerel basının yakın geçmişini takip edin AKP ilçe Teşkilatının haber olduğu konular gündem yaratmakla ilgili değil gündeme uymakla ilgilidir.

Başbakanla fotoğraf çektirmek, bir bakan geldiği zaman karşılamak gibi haberler.

Belki de siyasetten anladıkları ileri gelenlerle fotoğraf çektirmek ve 900 TL maaşlı işlere kimlerin alınacağının listesini hazırlamaktır, işe girecekler listesini hazırlamanın en önemli siyasi çalışma olduğunu düşünmektir.

Haksızlık etmeyeyim Sayın Mustafa Ezer bir kere gündemi belirlemişti, Ceneviz Otel yıkılmalıdır diyerek. Şimdi ise yıkılmalıdır dediği otelin(Şimdi adı Sky Tower) açılışına başbakanın ya da cumhurbaşkanının geleceği konuşuluyor.

Bildiğim ve şahit olduğum bir başarılarını anlatmadan da olmaz, kürsüyü hiç kullanmadan daha doğrusu nedendir bilinmez kullanmaktan çekinerek Akçakoca Kent Konseyi Yürütme Kurulunda önceden bir kişi olan partili üye sayılarını ikiye çıkardılar. Sayın Mustafa Okutan’dan sonra Sayın Ayfer Yılmaz’da Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi oldu.

 Tahmin edileceği gibi AKP Akçakoca İlçe Teşkilatının Sayınn Fikret Albayrak ile uyumu olduğu gibi Akçakoca Kent Konseyine de yansıdı. Tam bir uyum gösterdiler. Gerçi Mustafa Okutan’ın bu konudaki uyumu kent konseyi kurulduğundan beri mükemmeldir ancak Sayın Ayfer Yılmaz’ın uyum göstermeyeceğini farklılık yaratabileceğini düşünüyordum, yanılmışım.

Sayın Ayfer Yılmaz ve Sayın Mustafa Okutan’da partilerin anlayışını yansıtmaktan çok uzaklar. Belki de AKP Akçakoca İlçe Teşkilatının kent konseyleri konusunda siyasetleri yoktur ya da FAKK (Fikret Albayrak Kent Konseyi) anlayışı ve uygulamaları AKP İlçe Teşkilatı için de münasiptir. Gerçek böyle ise gösterdikleri uyum mazur görülebilir.

AKP İlçe Teşkilatının bu mükemmele yakın uyumun sebebi olarak da Sayınn Fikret Albayrak’ın çalışmalarını çok beğendikleri sonucuna varmamak elde değil.

Beğenmeseler, hiç olmazsa Akçakoca Belediyesinin geleceğine ipotek koyan Sayınn Fikret Albayrak’a borçlanma yetkisi verilmesine belediye meclisinde karşı çıkarlardı. Hadi meclis üyeleri tam kafa kola alınmıştı diyelim, basın açıklaması için elinizi bağlayan, dilinizi susturan bir sebep mi, vardı.

Bu siyaset üretememe hali ile verilen destek Sayın Fikret Albayrak’ın önümüzdeki seçimi de kazanabilmesi için en büyük güvence. Sayınn Fikret Albayrak seçimi ikinci defa nasıl kazandı sorusuna benim cevabım hazır “AKP Akçakoca İlçe Teşkilatının verdiği büyük destek sayesinde.”

Bu kadar destekten sonra da AKP Akçakoca İlçe Teşkilatının yapacağı en iyi siyasi hamle Sayınn Fikret Albayrak’ı  AKP’den belediye başkanı adayı göstermek olacaktır.

Gelmez, olmaz filan denmesin, hele bir teklif edilsin bakalım. Teklifi ciddi olursa görülecektir ki, AKP’nin Akçakoca’da belediye başkanı adayı probleminiz kalmamış. Hatta geçtiğimiz yıl basın üzerinden bu teklif mahcup bir şekilde de olsa Sayınn Fikret Albayrak tarafından yapılmış ancak değerlendiren olmamıştı.

Böylece de AKP Akçakoca İlçe Teşkilatı ve Sayınn Fikret Albayrak arasındaki mükemmele yakın uyum da taçlandırılmış olur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums