Türkiye savaşta değil, sınırımızdaki terör örgütlerini temizliyor

  • 24.01.2018 00:00

 Bugün itibariyle Türkiye Zeytin Dalı harekatının beşinci gününde. Tam da planlandığı gibi başarıyla devam ediyor.

Fakat. Türkiye’nin güvenlik hassasiyetlerine dikkat etmeyen, çağrılarına kulak tıkayan, sınırımıza yerleşmeye çalışan terör örgütlerine özümüzün içine baka baka bütün lojistik desteği sağlayan ABD Rusya ve Batı rahat durmuyor.

En iyi bildikleri işi yapmaya başladılar; ülkemizin dışarıda itibarını sarsmaya, ülkemizin içinde ise kaos çıkartmaya yönelik algı operasyonu, karartma, ve kışkırtma.

Zeytin Dalı operasyonu başlayıp ve daha ilk gününde TSK’nın 72 uçağının koordineli bir şekilde nokta hedefiyle 113 PKK-PYD-YPG hedefinden 108’ni  vurunca, “Türkiye’nin hassasiyetini anlamalıydık” gibi yarım ağız açıklamalar yaptılar.  Operasyonun ilk üç gününde 18 noktanın terör örgütlerinden temizlenmesi, bölgenin kritik noktalarından Burseya Dağı’nın ele geçirilmesi, Afrin’e Azez’den bir cephe açılması sonrasında ise ABD’den “kısa sürede bitirin” gibi üst perdeden açıklamalar gelmeye başladı.

Sonra başladılar en meşru argümanı yaymaya: savaşa hayır.

Bir yandan da Türkiye Kürtlere saldırıyor, bölgede Kürtleri yok edecek fitne kazanını kaynatmaya...

Birincisi Türkiye savaşmıyor. Bu bir savaş değil, temizlik harekatı. Çünkü savaş meşru devletler arasında olur. Türkiye, kendi sınır güvenliğini sağlamak için, bölgeyi teslim edilen terör örgütlerinden temizliyor.

İkincisi ve daha da önemlisi, Türkiye şu anda uluslararası sınır güvenliği

Dolayısıyla operasyonun hangi sürede biteceğine başkaları değil Türkiye karar verecektir. “Operasyon kısa sürede bitsin” üst perdesiyle konuşan ABD’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evvelsi gün verdiği cevabın gayet yerinde olduğunu söyleyebiliriz:

“Afrin operasyonu Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. ABD, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı diyor. Ben de ABD’ye soruyorum, sizin Afganistan’da süreniz belli oldu mu? Ne zaman bitecek? Hala Irak’tasınız. Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya merakımız yok. Bunun için de birilerinden icazet almaya ihtiyacımız yok.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye Afrin’de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütleri ile mücadele etmektedir” sözü hem bölgedeki halkın hem de ülkemizdeki Kürt halkını mutmain edecek niteliktedir. Hükümet Afrin Harekatının terör örgütlerini temizlemeye ve ülkemizin sınır güvenliğini sağlamaya yönelik olduğu vurgusunu sıkça tekrarlamalıdır.

Hatta, hükümet, Türkiye’nin neden Afrin’e operasyon gerçekleştirdiğini tane tane anlatmalıdır.

TÜRKİYE, ZEYTİN DALI OPERASYONUNU NEDEN YAPTI?

Şu sebeplerden dolayı...

* Öncelikle PKK’nın Suriye kolu olan PYD, Suriye’deki iç savaştan fayda sağlayarak Cezire, Afrin ve Kobani gibi ele geçirdiği bölgeleri, KCK yapılanmasının bir parçası olan “kanton” ilan etti.

* PYD-YPG Afrin’den Kobani’den Türkmenleri ve Arapları zorunlu göçe mecbur bıraktılar. Yurtlarını terk etmeyenlere ise işkenceler yaptılar.

* PYD-YPG Suriye’nin kuzey bölgesinde Araplar ve Türkmenler için, Türkiye’nin güneyinde ise ülkemiz açısından milli güvenlik riski oluşturmaya başladılar.

* Türkiye, YPG-PYD’ye silah yardımı yapan ABD’yi “sınır güvenliği” konusunda uyarmasına rağmen, ABD Türkiye’ye karşı şeffaf olmadı ve güya IŞİD’ karşı savaştığını söylediği YPG’ye verdikleri silahların PKK’nın eline geçmeyeceği konusunda bir güvence vermedi.

* ABD ve Rusya YPG’nin Suriye içerisinde kontrolünde olan topraklara bir sınırlandırma getirmedi, dahası Suriye içerisinde Türkiye’nin de kabul edeceği PYD –YPG dışı Kürt olmayan grupları dahil etmek gibi Türkiye’nin endişelerini giderecek adımlar atmadı.

* Üstüne üstlük iki hafta önce, ABD’nin YPG’ye silah vermekle kalmayıp,  “milislerden yeni bir sınır güvenliği gücü için çalışıyoruz. Yeni sınır güvenliği birimi 30 bin kişiden oluşabilir” acıkmaları geldi. Velhasıl ABD’nin, PKK’nın Suriye kolu olan terör örgütüne askeri eğitim vereceğini ve terör örgütünden meşru bir devlet ordusu kuracağını ilan etmesi Türkiye için bardağı taşıran son damla oldu.

* ABD böylece bu açıklamasıyla iki yıldır reddettikleri “Kuzeyde bir koridor kurdurmak gibi planımız yok” iddialarını zımnen doğrulamış oldu.

Bu durumda üç yıldır ABD ve Rusya’yı uyaran Türkiye için Afrin harekatı kaçınılmaz oldu.

ANAOKULU, KREŞ VE KÜLTÜR MERKEZİ HEPSİ HEPSİ YAPILSIN

Yazıya başladığımda bir canımızın daha, Astsubay Musa Özalkan’dan sonra Piyade Üsteğmen şehit olduğu haberi geldi. Rabbim annelerini, babalarını, bütün sevdiklerini şefaatlerine nail etsin. Dualarımız bundan sonrası için henüz ömürlerinin baharında yavrularımızın ayağına taş değmeden yuvalarına dönebilmeleridir.

Hepsinin tek tek hikayelerini, nasıl çocukluk geçirdiklerini, yarım kalan hayallerini öğreneceğiz, dinleyeceğiz. Hepsi yüreğimizi burkacak, derinden sarsacak.

Ne söylesek az gelecek...

Hadi söyleyelim bakalım, ilk şehidimiz Musa Özalkan’ın vasiyeti için bir şey! Ne diyebiliriz.

Şehit düşerse, devletin kendisi için ailesine verilecek paradan, Türkmen Bala’lar için anaokulu, kreş ya da bir kültür merkezinin yapılmasını ve adının verilmesini vasiyet etmiş. Beş aylık kızı Ayşen Gökçen’in geleceğini garantiye alacak bir şeyi de vasiyet edebilirdi. Minicik bebeği zira.

O yüzden diyorum ki, ne söylesek az gelir. Ne yazılsa anlatmaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit Musa Özalkan’ın vasiyetini yerine getireceğini söyledi. Anakolu, kreş, kültür merkezi, hepsi yapılsın. Sadece bir tanesi değil.

18-01/23/24kr06sehit.jpg

HAMİŞ:

Bazı şeyleri geride bırakmanın vaktidir artık. Türk askerimiz Afrinde ülkemizin milli güvenliği için amansız bir mücadele verirken... Askerin moralini bozacak şeyleri hatırlatmanın zamanı değil. Tamam, şehitlerimizin haberini yapalım, hikayelerini yazalım ama...

Şehidimizin annesi başörtülü olduğu için TSK’ya giremediği haberinin ne yeri ne de zamanıdır. Şimdi değil. Lütfen.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums