Merkez Bankası'nın swaplı rezervleri son 20 yılın en düşük seviyesinde

Merkez Bankası'nın swap dahil uluslararası rezervleri Ağustos 2002 yılından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Swap hariç net rezerv ise eksi 57 milyar dolar.

Merkez Bankası'nın swaplı rezervleri son 20 yılın en düşük seviyesinde
7.01.2022 - 06:53
Kaynak: Haber Merkezi
1835

Birkaç haftadır sert düşüşler kaydeden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervleri 31 Aralık haftasında da gerilemeyi sürdürdü.

TCMB'nin net döviz rezervleri 8,3 milyar dolara geriledi. 24 Aralık haftasında net rezervler 8,6 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

20 YILIN EN DÜŞÜK RAKAMLARI 

Böylece TCMB'nin net uluslararası rezervleri geçen yıl içinde görülen dip seviyelerin de altına inerek Ağustos 2002'den bu yana yeni en düşük seviyeye indi.

EKSİ 56,4 MİLYAR DOLAR

Swaplar (başka merkez bankalarından takas yoluyla alınmış emanet döviz) hariç tutulduğunda ise net rezervlerin eksi 56,4 milyar dolara kadar düştüğü izlendi. Bir önceki hafta bu rakam 55,7 milyar dolardı.

Uluslararası değerler 20 yıllık dolar enflasyonuna bağlı olarak da değiştiği içini aslında bu rakam reel olarak 2002'deki seviyenin de çok altında.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums