Prof. Daron Acemoğlu'ndan ekonomi için kritik uyarı: Türkiye'nin çıkışı çok zor olacak

Prof. Daron Acemoğlu, Türkiye ekonomisine yönelik yaptığı değerlendirmede “Ülkenin borç yükü üzerine pandemi gelince çok daha kritik durum oluştu. Türkiye’de pandemiden çıkışın çok zor olacağını düşünüyorum” dedi.

Prof. Daron Acemoğlu'ndan ekonomi için kritik uyarı: Türkiye'nin çıkışı çok zor olacak
16.08.2021 - 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
3578

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden MIT'de (Massachusetts Institute of Technology) görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu, pandeminin dünyadaki her ekonomiyi negatif olarak etkilediğini ancak Türkiye'de etkisinin çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE EN UÇ ÖRNEKLERDEN BİR TANESİ

Pandemi başladığında Türkiye ekonomisinin çok büyük zayıflıkları olduğunu vurgulayan Acemoğlu, verimsizlik problemine dikkat çekerek, “Türkiye bunun en uç örneklerinden bir tanesi. Son 15 senedir büyüme var fakat verimli bir büyüme yok” dedi.

Bunun bir etkisinin şirket bilançolarında ve yatırımlarında görüldüğünü dile getiren Prof. Acemoğlu Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada, “Şirketlerin bilançoları iyi değil, yatırımları yeterince yüksek değil. Yeni teknolojiye olan yatırımlar doğru yerlere gitmiyor. Hem şirketlerin hem de bireylerin borçluluk problemi ağırlaştı. Üzerine pandemi de gelince çok daha kritik bir durum yarattı. Pandemiden çıkışın çok zor olacağını düşünüyorum Türkiye'de” dedi.

REFAH DEVLETİNE GERİ DÖNÜŞ KAÇINILMAZ

Pandeminin uzun süredir var olan bazı sorunları iyice ortaya çıkardığını belirten Prof. Daron Acemoğlu, “Bunların içinde eşitsizlik ve ekonomideki yönün nereye gittiği gibi sorular var. Bunların hepsi içinde devletin rolü çok önemli. Refah devletinin geri gelmesi aslında kaçınılmaz hale geldi. Bunu Amerika'da şu anda görüyoruz, bazı açılarını Avrupa'da da görüyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde de aynı şeyleri göreceğiz” ifadelerini kullandı.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums