Faiz kararı sonrası Merkez’de deprem! Naci Ağbal görevden alındı

Faiz kararı sonrası Merkez’de deprem! Naci Ağbal görevden alındı
20.03.2021 - 08:20
2337

 Merkez Bankası Başkanı değişti: Naci Ağbal görevden alındı, yerine Şahap Kavcıoğlu atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. 

Ağbal, Kasım 2020'de, Murat Uysal'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmıştı. Ağbal'ın atanmasından iki gün sonra da Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmişti. 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun Perşembe günkü toplantısında faiz oranlarını 200 baz puan artırarak yüzde 19'a çıkarması tartışmalara yol açmıştı.  

ERDOĞAN'IN GÖREVDEN ALDIĞI ÜÇÜNCÜ BAŞKAN

Naci Ağbal, Erdoğan'ın görevden aldığı üçüncü Merkez Bankası Başkanı oldu. Naci Ağbal'dan önce Merkez Bankası Başkanı olan Murat Uysal ve Murat Çetinkaya da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmıştı. 

Bu kararlarla birlikte cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankası'na 20 ay içinde dördüncü başkan atanmış oldu.

BABACAN'DAN ERDOĞAN'A "HALKTAN ÖZÜR DİLE" ÇAĞRISI

İktidarın faiz politikasını eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Merkez Bankası faizinde Avrupa’da birinciyiz, dünyada da Kongo’yla yedincilik yarışındayız. Sayın Erdoğan, elli defa ’faiz düşerse enflasyon düşer’ dediniz. Tezinizin yanlış olduğunu anladıysanız, bu halka bir özür borcunuz var” demişti. 

ERDOĞAN, ÇETİNKAYA İÇİN "LAF DİNLEMİYORDU" DEMİŞTİ 

Erdoğan, Murat Uysal'dan önceki başkan Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasına ilişkin olarak "Laf dinlemiyordu. Yeni arkadaş ile devam ettik, dedik ki faiz oranlarını düşüreceğiz" diye konuşmuştu. 

merkez-bankasi-karar.jpg

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?  

Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğdu. Baba adı Halit, anne adı Naime'dir.  

Bankacı; Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. 

Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı.

Aynı bankada sırasıyla; Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüttü. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir.

'Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 

Kavcıoğlu, 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekilidir.  

ahap.jpg

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums