Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı, yerine Naci Ağbal atandı

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı, yerine  Naci Ağbal atandı
7.11.2020 - 09:55
6641

  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Murat Uysal 'ı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alındı. Uysal'ın yerine eski Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Merkez Başkanı Atama Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Murat Uysal, Erdoğan'ın görevden aldığı ikinci Merkez Bankası Başkanı oldu. Murat Uysal'dan önceki Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da, faiz indirimi konusunda ters düştüğü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından, 16 ay önce, 6 Temmuz 2019'da görevden alınmıştı.

Uysal'ın yerine eski Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı.

Uysal geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada şunları kaydetmişti..

HEDEFİMİZ YOK

Döviz kurundaki hareketler birçok faktörden etkileniyor. Merkez Bankası finansal istikrar ve fiyat istikrarı açsından konuya yaklaşıyor. Döviz kurunun seviyesi ile ilgili bir hedefimiz yok. Önümüzdeki dönemde para politikası ve fiyat istikrarının sonucunu görmeye ve beklentiler oluşmaya başladığında kurun normalleşmeye başladığını görebiliriz.

NACİ AĞBAL KİMDİR ?

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968'de Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Ağbal, İngiltere Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Maliye müfettişli, Maliye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğü'nde daire başkanlığı ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Ağbal, 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-2015 yılları arasında da Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.Naci Ağbal, 2004-2006 yıllarında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliği, 2006'da PETKİM AŞ Yönetim Kurulu üyeliği, 2006-2015 yıllarında Türk Hava Yolları (THY) AŞ Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2008-2015 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulu üyeliği ile Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği yaptı.

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti Bayburt Milletvekili olarak TBMM'ye giren Ağbal, 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimi'nde de yine Bayburt'tan parlamentoya girdi. Ağbal, AK Parti MKYK üyeliği ile MYK üyesi olarak Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu, 64. Hükümet'te Maliye Bakanı olarak görev aldı. 65. Hükümet'te tekrar Maliye Bakanı olarak atanan Ağbal iyi düzeyde İngilizce biliyor, evli ve 2 çocuk babası.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums