Devlet Kapattı Urla’da Belediye Açıyor

Devlet Kapattı Urla’da Belediye Açıyor
26.03.2022 - 09:58
Güncelleme 23.04.2022 - 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
1492

Tarım ülkesi olarak bilinen Türkiye, son 30 yılda ekonomik tercihler, milyonlarca kır nüfusu kentlere göç etti. Köy nüfusu ülke nüfus oranına göre azaldı. Önümüzdeki yıllarda ekolojik dengenin bozulması, iklim çöküşünün durdurulamasın gibi sorunlar sağlıklı gıdaya ulaşmakta sorun yaşanmasını beraberinde getirdi. Tarımın ihmal edilmesi ara elamanın eksikliğini de yarattı. Türkiye beklenen dünya gıda krizine ne yazık ki hazır değil.

İlk tarım lisesi Osmanlı’nın modernleşme sürecine denk gelir. 1890‘larda tarım alanında teknik eleman yetiştirmek amacıyla 26.000 Dekar alanda "Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi Kurulmuştur. Okul; öğretim binası, idari bina, böcekhane, sera, çamlık ve ekili dikili araziden oluşmaktaydı ve ilk mezunlarını 1894 yılında verdi. Daha sonra TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesince 27 Ağustos 2011’de bir tarım lisesi kurdu. Ancak, Bakanlar Kurulu Bursa Tarım Meslek Lisesi'ni 2005/9139 sayılı kararla kapatmaya karar vermiştir.

Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BAYSAN A.Ş. tarafından Urla’nın Bademler köyünde İzmir Tarım Lisesi açacak. Yatılı olması düşünülen okulda çiftçi ailelerinin çocukları ücretsiz okuyacak. Kız ve erkek öğrenciler için yurtlar 250 kişilik olacak.

Tarım lisesi için Urla Bademler’de 1/1000 ölçekli uygulama imar planını yaptığı araziye derslik ve yönetim binalarının yanı sıra müzik, resim, görsel sanatlar, ahşap işleri, metal ve ahşap işleri, bilim ve teknoloji, pişirme teknikleri, endüstri bitkileri, sebzecilik, meyvecilik, tahıllar, kesme çiçek ve düzenleme, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, süt ve et ve hububat işleme atölyeleri kuracak.

Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı olmak üzere üç ayrı alanda eğitim verecek olan okul, 20 derslikli toplam 400 öğrenci kapasiteli olacak. Tarım lisesi bünyesinde gıda, klinik ve cerrahi uygulamaları laboratuvarı olacak. Türkiye için örnek gösterilecek modern bir lise bu yılın sonunda öğrenimine başlayacak.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums