Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze töreni ne zaman ve nasıl olacak?

Haziran ayında tahttaki 70. yılını kutlayan Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Prens Charles İngiltere'nin yeni kralı oldu. Kraliçe'nin naaşı bugün başkent Londra'ya götürülecek. Peki Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze töreni nasıl olacak? İşte önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenlerle ilgili bilinenler...

Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze töreni ne zaman ve nasıl olacak?
9.09.2022 - 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
1560

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth, dün 96 yaşında hayatınını kaybetti. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Kraliçe bugün öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde hayatını kaybetti" denildi. Londra'da Buckingham Sarayı önünde toplanan halk, Kraliçe'nin ölüm haberinin duyulmasıyla gözyaşlarına boğuldu.

Kraliçenin naaşı bugün başkent Londra'ya götürülecek. Birçokları için Britanya'nın simgesi olan Kraliçe'nin cenaze töreninin ne zaman ve nasıl olacağı ise en çok merak edilenlerden biri. İşte önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan törenlerle ilgili bilinenler...

TABUTU NEREDE OLACAK?

Kraliçe'nin tabutu Londra'ya getirildikten sonra, cenaze töreni öncesinde dört gün boyunca Parlamento binasındaki Westminster Hall'da tutulacak. BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Burası, Westminster Sarayı'nın en eski kısmı.

Kraliçe'nin tabutu, 11. yüzyılda inşa edilen bu binanın ahşap çatısı altında, katafalk olarak bilinen yüksek bir platformda tutulacak. Katafalkın dört köşesinde birer asker nöbet tutacak. Tabut buraya Buckingham Sarayı'ndan yavaşça ilerleyen bir askeri törenle getirilecek. Geçit törenine Kraliyet Ailesi üyeleri de katılacak. Halk da bu töreni etraftaki sokaklardan ve parklara kurulması beklenen büyük ekranlardan izleyebilecek.

HALKIN ZİYARETİNE AÇILACAK

Westminster Hall'a geldiğinde, tabutun üstüne Kraliyet Arması, İmparatorluk Tacı, Hükümdarlık Asası ve Küresi yerleştirilecek. Tabut yerine yerleştirildikten sonra kısa bir tören düzenlenecek ve ardından mekan ziyarete açılacak.

Tabutu buraya getirilen son kişi, 2002'de hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth'in annesiydi. Tabutunu görebilmek için 200 binden fazla kişi sıraya girmişti.

KRALİÇE'NİN CENAZE TÖRENİ NE ZAMAN?

Kraliçe için, Westminster Sarayı içinde bulunan Aziz Peter Kilisesi'nde iki hafta içinde bir devlet töreni düzenlenmesi bekleniyor. Cenazenin günü, Buckingham Sarayı tarafından açıklanacak.

Kraliçe 1953'te bu tarihi kilisede düzenlenen törenle taç giymiş, Eşi Prens Philip'le 1947'de yine burada düzenlenen bir törenle evlenmişti. 18. yüzyıldan bu yana burada bir hükümdar için cenaze töreni düzenlenmemişti. Fakat Ana Kraliçe'nin 2002'deki cenaze töreni bu kilisede yapılmıştı.

Dünyanın dört bir yanından liderler, bu törende Kraliyet Ailesi'ne eşlik etmeleri için davet edilecek. İngiltere'den üst düzey siyasetçiler ve eski başbakanlar da orada bulunacak.

KRALİYET DONANMASI'NA AİT TOP ARABASIYLA TAŞINACAK

Tören günü Kraliçe'nin tabutunun Westminster Hall'dan kiliseye taşınmasıyla başlayacak. Tabut Kraliyet Donanması'na ait bir top arabasıyla taşınacak.

Bu top arabası en son Prens Philip'in amcası Lord Mountbatten'ın 1979'daki cenaze töreninde görülmüş, Kraliyet Donanması'ndan 142 denizci bu arabayı çekmişti.

Tören büyük ihtimalle kilisenin başrahibi David Hoyle tarafından yönetilecek ve Anglikan Kilisesi'ni yöneten Canterbury Başpiskoposu Justin Welby de vaaz verecek. Başbakan Liz Truss'ın da bir konuşma yapma ihtimali bulunuyor.

SON YOLCULUK AZİZ GEORGE ŞAPELİ'NE OLACAK

Cenaze töreninin ardından Kraliçe'nin tabutu cenaze arabasıyla Windsor'a götürülecek. Tabutun son yolculuğu Windsor Kalesi'ndeki Aziz George Şapeli'ne olacak ve Kraliyet Ailesi'nin de katılımıyla toprağa verilecek.

Bu şapel Kraliyet Ailesi tarafından düğünler ve cenazeler için tercih edilen bir yer. Prens Harry ve Meghan'ın evlendiği, Prens Philip'in geçen yıl cenaze törenin yapıldığı yer de burasıydı.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums