New York Times: Siyasi baskı altındaki Erdoğan, sadık seçmenini kızdırdı

NYT: Cumhurbaşkanına karşı olanlar İkizdere’de haftalardır 220 hektarlık yeşil alanın maden yapılmasını protesto ediyor.

New York Times: Siyasi baskı altındaki Erdoğan, sadık seçmenini kızdırdı
30.05.2021 - 19:33
Güncelleme 24.04.2022 - 08:07
2517

Rize’de maden arama çalışmaları sebebiyle bölge halkı ile Ankara arasında baş gösteren gerilim, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)basınında da kendisine yer buldu. Ülkenin önde gelen gazetelerinden New York Times’ta yayınlanan ve “Erdoğan sadık seçmeninin yaşadığı bölgeyi kızdırırken, muhalefet de bunu fırsata çevirmek istiyor” başlığıyla servis edilen analizde, Rize köylülerine uygulanan şiddete de değinildi. Haberde “Türkiye’nin kuzeydoğusundaki Rize’de yaşayan köylülerin her zaman iki doğal avantajı vardı: Zengin bir vahşi yaşamın olduğu el değmemiş bir arazi ve bölgenin en popüler ve güçlü hemşehrisi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın koruyucu etkisi. Fakat şimdi, ülke genelinde siyasi baskı altında olan Erdoğan, kendi memleketinde de bir cephede yer alıyor. Cumhurbaşkanına karşı olanlar İkizdere’de haftalardır 220 hektarlık yeşil alanın maden yapılmasını protesto ediyor” dendi.

ABD’nin en çok okunan gazetelerinden New York Times, Türkiye’nin Karadeniz bölgesindeki illerinden Rize’deki maden arama çalışmalarının neden olduğu gerilim üzerinden kapsamlı bir siyasi analiz yayınladı.

Gazetenin Türkiye muhabiri Carlotta Gall imzasıyla yayınlanan ve “Erdoğan, kendisine sadık bölgeyi kızdırdıktan sonra muhalefetler bir fırsat gördü” başlığının kullanıldığı analizde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki yeşil ve ormanlık alanı yok ederek maden inşa etme planlarıyla kendi memleketinde, siyasi tabanının kalbinde protestoların fitilini ateşledi” denildi. Gall’in analizi şöyle devam etti:

“Türkiye’nin kuzeydoğusundaki Rize’de yaşayan köylülerin her zaman iki doğal avantajı vardı: Zengin bir vahşi yaşamın olduğu el değmemiş bir arazi ve bölgenin en popüler ve güçlü hemşehrisi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın koruyucu etkisi. Fakat şimdi, ülke genelinde siyasi baskı altında olan Erdoğan, kendi memleketinde de bir cephede yer alıyor. Cumhurbaşkanına karşı olanlar İkizdere’de haftalardır 220 hektarlık yeşil alanın maden yapılmasını protesto ediyor.”

'MUHALİF SİYASETÇİLER BÖLGEYE GİTTİ'

Analizde, bölgede yaşanan gerilimin dikkate değer olduğuna dikkat çekilirken, “Buradaki protestolar dikkat çekici çünkü Rize, Erdoğan’ın memleketi ve sadık bir kitlesi var. Onun siyasi rakipleri halihazırda ekonomiyi ve pandemiyi yönetememekle eleştirilen ve savunmada olan Erdoğan’a karşı bu bölgede bir fırsat olduğunu düşünüyor. Nisan ayının sonunda İkizdere’de başlayan protestolarda Erdoğan’ın elinde tuttuğu güçte çatlaklar bulmaya çalışan muhalif siyasetçiler de bölgeye giderek destek verdi. Erdoğan, kendi destekçilerininkiler haricinde hiçbir protestoya tolere etmiyor ve Rize’de de polis etkisini gösterdi” yorumunu yaptı.

2018’DEKİ OY ORANI HATIRLATILDI

New York Times, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Rize’den Erdoğan’a yüzde 77 oranında oy çıktığını da hatırlattı.

New York Times’ın haberinde bölgede yaşananların ardından ve madenlerin oluşturulmasından sonra çay tarlaları ile birlikte ödüllü arı yetiştiriciliğinin de büyük sekteye uğrayabileceği uyarısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums