Tunus Cumhurbaşkanı meclisin tüm yetkilerini durdurdu

Tunus Cumhurbaşkanı, meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını duyurdu.

Tunus Cumhurbaşkanı meclisin tüm yetkilerini durdurdu
26.07.2021 - 05:48
Kaynak: Haber Merkezi
1463

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, mevcut Başbakan Meşişi'yi görevden aldığını, atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralmaya karar verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Said, meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını duyurdu.

HALK, HÜKÜMETİN İSTİFASINI İSTEMİŞTİ

Tunus'ta Coronavirüs vakalarındaki artış, aşılamadaki yetersizlik, işsizlik ve ekonomik kriz nedeniyle binlerce kişi bugün Başbakan Hişam Meşişi ve hükümetinin istifası talebiyle sokağa çıkmıştı. 

Munastır, Sfaks, El Kâf ve Susa gibi kentlerde düzenlenen eylemlerde, Ennahda binalarının basıldığı ya da baskın girişiminde bulunduğu belirtilmişti.

Tunus Başbakanı Meşişi bayram tatilinde aşı merkezlerinde yaşanan izdiham ve kaotik görüntülerin ardından Sağlık Bakanı'nı görevden almıştı. Tunus Sağlık Bakanlığı'ndan bu ayın başında yapılan açıklamada pandeminin ağırlığı altında ülkedeki sağlık sisteminin çöktüğü itiraf edilmişti. 12 milyon nüfuslu ülkede Covid-19'dan yaşamını yitirenlerin sayısı 17 bini geçmişti.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums