11 gün sonra karşılıklı ve önkoşulsuz ateşkes

İsrail ve Hamas, 11 gün süren şiddetli çatışmalardan sonra Gazze’de Mısır’ın önerdiği “karşılıklı ve önkoşulsuz” ateşkes anlaşmasını onayladı. Ateşkes, bu sabah 02:00’den itibaren yürürlüğe girecek.

11 gün sonra karşılıklı ve önkoşulsuz ateşkes
21.05.2021 - 08:49
1435

Taraflar arasında 2014 yazından bu yana meydana gelen en ağır çatışmaları sona erdirmek için yapılan yoğun uluslararası çabaların ardından, bu akşam Başbakan Benjamin Netanyahu başkanlığında toplanan İsrail güvenlik kabinesi, ateşkes önerisini onayladı.

Dünya kamuoyunun 11 gün boyunca infial içinde izlediği şiddet sarmalında, Filistinli kaynaklara göre Gazze’de 65’i çocuk 232 kişi hayatını kaybetti; bin 900 kişi yaralandı. İsrail’de ise 12 kişi öldü.

İsrail, Gazze’de yüzlerce hava ve çok sayıda kara saldırısı gerçekleştirirken; Hamas 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana orta ve güney İsrail’e 4 binden fazla roket attı.

Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah mahallesinde, 4 Filistinli ailenin evlerinden Yahudi yerleşimciler lehine tahliye edilmelerine ilişkin mahkeme kararı nedeniyle, Ramazan ayı boyunca yaşanan gerginlikler, Kadir Gecesi arefesinde teravih namazı sonrasında Mescid-i Aksa’ya sıçradı.  Aşırı sağcı Yahudiler, bu gergin ortamda, Doğu Kudüs’ün 1967 savaşında İsrail kontrolüne geçtiği günü Kudüs Günü olarak kutlama yürüyüşüne hazırlanırken gerilim daha da arttı. Aşırı sağcı Yahudilerin 10 Mayıs günü kışkırtıcı bir güzergah üzerinden Müslüman mahallesinden geçerek Mescid-i Aksa’ya ulaşması, Kudüs polisi tarafından yasaklandı ancak Kudüs polisi aşırı sağcı Yahudilerin Mescid-i Aksa yerleşkesine ulaşmasını engellemek isteyen Filistinlileri dağıtırken şiddet kullanınca 300’den fazla Filistinli yaralandı. Mescid-i Aksa yerleşkesinden gelen şiddet görüntülerine Hamas’ın cevabı Kudüs’e roket saldırısı düzenlemek oldu. İsrail buna aynı akşam Gazze’yi vurarak ağır bir cevap verince, bugün 11’inci gününe giren şiddet sarmalı başladı.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums