Şili'de umut veren kabine! Hükümet kadınlar ve gençlere emanet

Şili'de kurulan yeni kabine 35 yaşındaki yeni Devlet Başkanı Gabriel Boric tarafından tanıtıldı. Yaş ortalaması 49 olan kabinenin 24 bakanının 14'ü kadın.

Şili'de umut veren kabine! Hükümet kadınlar ve gençlere emanet
23.01.2022 - 22:21
Kaynak: Haber Merkezi
1859

Şili'de, 11 Mart'ta göreve başlayacak ülke tarihinin en genç Devlet Başkanı Gabriel Boric, kabinesini açıkladı. 24 bakanın 14'ünün kadınlardan oluştuğu kabinenin yaş ortalaması 49.

The Guardian'da yer alan habere göre, sağcı milyarder devlet başkanı Sebastian Pinera'nın yerine seçilen 35 yaşındaki eski öğrenci protestosu lideri Boric, Şili'nin en genç devlet başkanı oldu.

detay4.jpgEski öğrenci lideri Boric'in 11 yıl önce çekilen fotoğrafı

Boric, yeni kabineyi tanıttığı açıklamada "İyi hazırlanmış, bilgisi ve tecrübesi olan, bu ülkenin ihtiyacı olan değişim programına bağlı, bakış açılarını, farklı görüşleri bir araya getirme kapasitesi olan bu kabineyi topladık" dedi. Yeni kabinenin görevinin ''Pogramda yer alan büyük reformların temelini atmak” olduğunu söyleyen Devlet Başkanı Boric “Yapısal eşitsizlikleri ortadan kaldırırken ekonomik büyümeyi teşvik edeceğini" ifade etti.

KABİNEDE KİMLER VAR?

Boric'in kabinesinde en kritik ve simgesel görevlerden biri 1973'te askeri darbeyle devrilen sosyalist Devlet Başkanı Salvador Allende'nin torunu Maya Fernandez'e verildi. Savunma Bakanı olarak atanan Maya Fernandez Allende'yi deviren ordunun başına geçmiş oldu.

detay1.jpg

Eski Şili Tabipler Birliği Başkanı Dr. Izka Siches, Şili tarihinin ilk kadın İçişleri Bakanı oldu. 32 yaşındaki Kadın ve Cinsiyet Eşiltiği Bakanı Antonia Orellana, kabinen en genç ismi oldu.

detay6.jpgAntonia Orellana

Devlet Başkanı Boric gibi öğrenci lideri olarak öne çıkan Komünist Parti Milletvekili Camila Vallejo da hükümet sözcüsü oldu. Kasım 2010'da "Şili Üniversitesi Öğrenci Kurulu" başkanlığına seçilen Vallejo, 2011’deki büyük öğrenci eylemlerinde temsilci olarak seçildi ve öne çıktı. 1988 doğumlu Vallejo 7 Kasım 2013'te Şili Komünist Partisi'nden milletvekili seçildi.

detay5.jpgCamila Vallejo

Maliye Bakanlığı’na, Merkez Bankası Başkanı Sosyalist Partili Mario Marcel oldu. Daha önce Dünya Bankası, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nde (OECD) çalışmıştı.

Yeni kabinede Spor Bakanı olan 45 yaşındaki Alexandra Benado eski bir milli futbolcu. Devrimci Sol Hareket üyesi annesi katledilen Benado, Şili tarihinde lezbiyen olduğunu açıklamış ilk bakan olacak. Benado, Pinochet'nin gizli polisi DINA'nın işkence ve infaz merkezi olarak bilinen bir konakta kurulmuş olan Londres 38 anıtının koordinatörü.

detay2-002.jpgAlexandra Benado

Boric, 11 Mart'ta devlet başkanı olarak yemin edecek.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums