Nikos Anastasiadis’ten, Tatar ve diğer bakanlara Kıbrıs pasaportu tehdidi

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Ersin Tatar ve hükümet yetkililerinin pasaportlarını iptal edebileceklerini söyledi.

Nikos Anastasiadis’ten, Tatar ve diğer bakanlara Kıbrıs pasaportu tehdidi
26.07.2021 - 06:14
Kaynak: Haber Merkezi
2868

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı KKTC’de Kapalı Maraş bölgesinin açılacağına dair söylemlerini kınamasının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve hükümet yetkililerinin pasaportlarını iptal edebileceği sinyalini verdi.

KKTC’de yayın yapan Yeni Düzen gazetesinde yer alan habere göre Anastasiadis, “Tüm Kıbrıslı Türkleri kastetmiyorum” diyerek, Tatar ve yetkili bazı isimlerden oluşan “geniş bir listeyi” işaret etti.

Anastasiadis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayan, ayrılıkçılık ve ülkeyi taksim etmek lehine propaganda yapan biri Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportuna sahip olamaz” diye konuştu.

Anastasiadis, son gelişmeler sonrasında bazı önlemler düşündüklerini ancak bunların yasal, yani anayasa ve Yeşil Hat Tüzüğü protokolüyle uyumlu olmasını istediklerini söyledi.

Anastasiadis konuya ilişkin “Bazı önlemler benimsenebileceğini düşünüyorum. Sorgulamak isteyenler de mahkemeye gitsin” dedi.

“Geçiş noktalarında kısıtlamaktan mı söz ediliyor” sorusuna olumsuz cevap veren Anastasiadis, şöyle devam etti:

“Seyahat belgelerini geri almaktan söz ediyorum. Anayasa, anayasal düzene bağlılığı ve ülkenin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savunmayı öngörüyorken Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayan, ayrılıkçılık ve ülkeyi taksim etme lehine propaganda yapan biri Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportuna sahip olamaz.”

'KAPSAMLI BİR İSİM LİSTESİ VAR'

“Ersin Tatar’ı mı kastediyorsunuz” sorusuna, “Yalnız onu değil, kapsamlı bir isim listesi var” cevabını veren Anastasiadis “Gerekirse mahkemeye başvursunlar derken, etkilenenleri mi kast ediyorsunuz?” sorusuna karşılık da “Elbette. Eylemimizin yasadışı olduğunu düşünürlerse mahkemeye başvursunlar. Bütün Kıbrıslı Türklerden değil, (kuzeydeki ayrılıkçı) rejiminin mevcut şahsiyetlerinden ve yetkililerinden söz ediyoruz” dedi. 


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums