KPSS keşke tamamen çalınsa

  • 12.07.2012 00:00

 Soru: Sevgili Sivilay Abla, KPSS sorularının çalındığı söyleniyor. Kimleri de soruları ezberleyip sınavdan erken çıkan PKK’lıların bir provokasyonu olduğunu söylüyor. Neye inanacağımızı şaşırdık. Sınava girmiş, atanmayı bekleyen bir memur adayı olarak yardımınızı rica ediyorum. Ramazan Göktürk

Cevap: Sevgili Ramazan, Bir öğrenci devletin yaptığı üniversite sınavı sonucunda yine devletin yetki verdiği bir üniverisiteye yerleşiyor. Dünyanın her yerinde ünvanı geçerli hocalar tarafından dört yıl boyunca izleniyor, sınanıyor ve değerlendiriliyor. Bu süreç sonucunda başarılı olanlara diploma veriliyor. Bu diplomalar yine dünyanın her yerinde resmi bir belge olarak kabul ediliyor.

Bu eleklerden geçmiş bir kişiye sen devlet olarak hala ‘Sıfır değeri ve frekans bilgileri falan filan olan örneklemin ortlama, ortanca ve tepe değeri arasında nasıl bir bağlantı var?’ diye soruyorsan, ‘Keynes’in Likidite Tercihi Teorisi’ni bilip bilmediğini kontrol ediyorsan en başta kendine, daha sonra TC Filanca Üniversitesi’ne ve de hocalık mührünü verdiğin kişilere hakaret ediyorsun demektir.

Benim Onur isimli bir komşum var. Hariciyeci olmak istiyor. Uzun boylu, yakışıklı, gözlerinin içi gülen genç bir adam. Çok iyi bir üniversiteden mezun. En az o kadar iyi başka bir üniversitede de yüksek lisans yaptı. Eğitim dili olduğu için İngilizcesi çok iyi. Erasmus Programıyla İspanya’da bir dönem geçirdi. İspanyolcası da diplomatik bir davette vaziyeti kurtaracak kadar mevcut. Kafkaslar konusuna ilgi duymaya başlamıştı. Bu nedenle Rusça kursuna yazılmıştı ki KPSS’ye hazırlanması gerektiği için dil öğrenmeyi yarıda bıraktı.

Onur, bir yıl hazırlandı ve KPSS’ye girdi ama ‘Sıfır değeri ve frekans bilgileri falan filan olan örneklemin ortlama, ortanca ve tepe değeri arasında nasıl bir bağlantı var?’ sorusunun cevabını bilemezse diplomat olamayacak. Onun boyuna posuna, özgüvenine, meramını anlatabilme becerisine, sosyal faaliyetlerine bakıp işe alacak uluslararası bir şirketin çalışanı olacak. Kabiliyetlerini Türkiye’nin dış politikası için değil Fransız diş macunu için kullanacak. Onun yerine ise üç yıldır KPSS sınavına çalıştığı için değil sıfır değerinin, feriştahı gelse ortalamasını ve ortancasını tepeleyecek bilgiye sahip bir sosyal zombi ülkemizi temsil etmek üzere Dışişleri Bakanlığı kadrolarına katılacak. Kordiplomatik davetlerde ‘Ah birisi sıfır değerlerini ve frekans bilgilerini verse de ortlama, ortanca, tepe neymiş bir göstersem’ diye bekleyecek ama konu oraya hiç gelmeyecek.

Diplomat olmak isteyene Rusça’yı bıraktıran, sosyal zombiyi diplomat yapan bu sınavı çalanları tebrik ediyorum. Bir yolunu bulup sınavın tamamını çalarlarsa daha memnun olacağımızı bilmelerini istiyorum. KPSS’nin itibarını yerle bir etmek bir provokasyon değil olsa olsa zekice düşünülmüş sivil bir eylem olabilir. Belki böyle böyle bu sınavdan vazgeçilir, PKK’nın da insanlara ilk defa bir hayrı dokunur.


Dünyanın en güçlü kadınları listesi

İkide bir dünyanın en güçlü kadınları listesi yayınlayıp duranlar, bir kere olsun kadınların bundan hoşlanıp hoşlanmadığını soruyor mu? Bu listelerin karşı cinsle aralarını bozduğunu, özel hayatlarını altüst ettiğini biliyorlar mı? Her şey çok satmak değil. İnsanlık da önemli. Dünyanın en mutlu ve güçlü kadınları listesi yapın da göreyim.

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı, Ruh ve Sivil Hastalıkları Mütehassısı

sivilayabla@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums