CHP belediyelerdeki olası soruşturmalara karşı 9 maddelik yol haritası belirledi

CHP'li Torun, 'Toplantımızda, belediyelerimizin olası bir soruşturma sırasında atacağı adımlara ilişkin olarak da 9 maddeden oluşan bir bilgilendirme metni hazırladık' dedi.

CHP belediyelerdeki olası soruşturmalara karşı 9 maddelik yol haritası belirledi
7.01.2022 - 06:58
Kaynak: Haber Merkezi
1742

CHP Yerel Yönetimler Hukuk Komisyonu; Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek’in yanı sıra hukukçu milletvekilleri ve parti hukukçularının katılımıyla toplandı.

'KARŞILARINDA, GENEL BAŞKANI’NDAN HER BİR ÜYESİNE KADAR KENETLENMİŞTOPYEKÛN BİR MÜCADELE BULACAKLAR'

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, toplantıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Toplantıda halkın iradesiyle görev yapan belediye başkanlıklarımıza yönelik hukuk dışı girişimleri kapsamlı olarak değerlendirdik. Belediyelerimizi her türlü olumsuz sürece hazırlayan bir planlama oluşturduk. Hukuksuz soruşturmalar sırasında hangi aşamada nelere müdahale edeceğimize yönelik görevlendirmelerimizi yaptık.

Toplantımızda, belediyelerimizin olası bir soruşturma sırasında atacağı adımlara ilişkin olarak da 9 maddeden oluşan bir bilgilendirme metni hazırladık. Bu metni tüm belediye başkanlarımıza gönderdik. Yazıda, belediye başkanlarımızdan, soruşturma haberi alınır alınmaz Genel Merkez’e, Belediye Hukuk Komisyonu’na ve il başkanlarına hemen bilgi vermelerini istedik.

Ayrıca soruşturmalar sırasında avukatların hazır bulundurulmasını, avukatlar olmadan hiçbir işleme başlanmaması gerektiğini vurguladık. Yasa gereği bilgisayarlara ya da sabit disklere el konulamayacağını, el konulması halinde ise cihazların bir kopyasının alınması gerektiğini belirttik. Belediyelerimizi seçimle yenemeyenlerin hukuksuzluktan medet umduklarının farkındayız.

Buna heves edenler, karşılarında, Genel Başkanı’ndan her bir üyesine kadar kenetlenmiş, sırtını halkın iradesine dayamış, topyekûn bir mücadele bulacaklar. Belediyelerimizin hakkını hukukunu korumak için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Milletin iradesiyle görevini yapan belediye başkanlarımıza yönelik hiçbir adaletsizliğe sessiz kalmayacağız.” (ANKA)


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums