Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Rüşvet alanı ortaya çıkarmazsa çarkın bir parçasıdır

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlenen Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde, ülkedeki adaletsizler yer aldı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Rüşvet alanı ortaya çıkarmazsa çarkın bir parçasıdır
16.06.2021 - 05:57
1514

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin Man Adası'ndan 'getirdiği' paralara vergi ödemediğini hatırlatan ve tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin temel sorunu seni ve beslemelerini doyurmak" dedi. 'Mafya liderinden 10 bin dolar alan siyasetçi' tartışmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, rüşvet alanı ortaya çıkarmazsa çarkın bir parçasıdır" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen Grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Adalet Yürüyüşü'nün 4. yıldönümü nedeniyle "Adalet Yürüyüşü" klibi izletilerek başlatılan Grup toplantısında  Kılıçdaroğlu kürsüye "Hak, Hukuk, Adalet" sloganları ve alkışlar eşliğinde çıktı.

Kılıçdaroğlu, "Bizler hep beraber 83 milyon adına, kainat adına yürüdük. Kurdu, kuşu,, karıncası için yürüdük. Çocuklardaha mutlu bir ülkede yaşasın diye yürüdük. Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir toplumun susuzluğunu gidemeye yetmez. Bu ülke adalete susadı" diyerek sözlerine başladı.

ERGENE'DEN GELEN SUYU GÖSTERDİ: BUYRUN BEYLER İÇEBİLİYORSANIZ İÇİN

Kirli ve temiz iki şişe su ile kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "Bu Ergene Nehri'nin kaynağından alınan içilecek su. Allah'ın bize verdiği su. Bu kirlettiğimiz su. Doğanın adaletini burada görüyorsunuz. Nasıl olur da bu su bu hale gelir? Bu su nasıl olur da bu halden bu hale geliyor? Bu ülkeyi yönetenler nerede? "Ergene'nin suyu içilecek hale geldi" diye meydanlarda toplantı yapıyorlar. Buyurun beyler! İçebiliyorsanız için" diye seslendi.

"Doğa haklarını korumak, adaleti korumaktır" diyen Kılıçdaroğlu, "Kentlere ihanet edildi. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul'a ihanet edildi" dedi.

DİDİM BELEDİYE BAŞKANININ UĞRADIĞI SALDIRIYA TEPKİ

Didim Belediye Başkanı beş kişinin sopalı saldırıya uğramasına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, CHP'li başkanın Didim'de hukuksuzca yapılan iki kuleyi yıktırmak istediği için saldırıya uğradığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bizim belediye başkanımız Didim'e ihanet edilmesini istemiyor, 'yıkacağız' diyor. Sabah gazetesi 'Didim Belediye Başkanı tutuklandı' diye manşet attı. Tutuklama falan yok. Gazete özür diledi mi? Dilemez. Özür dilemesi için ahlaklı olması lazım. Belediye başkanımız yıkım ihalesi açtı, korkudan kimse ihaleye girmedi. Ve dün akşam saldırıya uğradı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

'SANIYORLAR Kİ CHP'YE GERİ ADIM ATTIRIRIZ'

"Ruhsatı olmayan o binaları yıkacağız, gerekirse bütün vekiller elimizde balyozla gidip tamamını yıkacağız" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzerimize mafyaları ile çeteleri ile yer altı dünyasının beslemeleri ile gelebilirler. Sanıyorlar ki CHP'lilere geri adım attırırız. Siz CHP'yi bilmiyor musunuz? Kuvâ-yi Milliye'nin ruhunun bu topraklarda olduğunu bilmiyor musunuz? Sizin feriştahınız gelse bize geri adım attırmaz. Kimsiniz siz? Birilerinden para alıyorsunuz, saldırıyorsunuz sonra. Para ile tutulan adamlarda insanlık yoktur."

'KUL HAKKI YİYEN KİMSE CHP'YE OY VERMESİN'

Konuşmasının büyük kısmında AKP ve MHP'ye oy veren seçmene seslenen Kılıçdaroğlu, "Milyonlar işsizken, Saray beslemeleri 4 yerden  5 yerden maaş alıyorlarsa AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; sizin vicdanınız el veriyor mu? Ya yolsuzlukların ortağı olacaksın sandığa gidince ya da adaletten yana olacaksın. Çok açık ve net söylüyorum; kul hakkı yiyen hiç kimse CHP'ye oy vermesin. Haram oya ihtiyacımız yok" diye konuştu.

'ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK YOLSUZLUKLARI HAYATA GEÇİRİYORLAR'

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Devlette liyakatı bozduğunuz andan itibaren bürokrasiyi yapacağınız yolsuzluklara göz yuman hale getirirsiniz. Devletin tepe noktasındaki kişiler yolsuzluk konusunda bürokrasiyi yönlendirip bürokrasiyi gerçekleştirirlerse bu adalet midir? Vicdan, ahlak bunu kabul eder mi? Nerede bu adalet? Nasıl ulaşacağız adalete? Adaletsizliğin daniskasını yazıyorlar, yolsuzluğun daniskasını yazıyorlar. Şeytanın aklına gelmeyecek yolsuzlukları hayata geçiriyorlar. 

"Bir kişi düşünün karısı Cumhurbaşkanı başdanışmanı. Arkeolog ama Merkez Bankası banka meclis üyeliğine seçiliyor. Ne işi var arkeologun orada? Kazı mı yapacak, 128 milyar doları mı arayacak orada?

"128 Milyar Dolar gitti. Nereye gitti diyoruz bu soru sorulur mu diyor. Ne soracağız? Nereye gitti bu para bilmiyoruz. Kaça satıldı onu da bilmiyoruz. Araştıralım, soralım diyoruz. Reddediyor. Bu mudur adalet? 

"Bütün ülkücü kardeşlerime sesleniyorum; vatan ve millet konusunda hassasiyetiniz var biliyorum. Nerede var böyle bir hukuk? Haramzadeler eğer devleti ele geçirmişse, devleti soyulacak bir organ olarak görüyorlarsa onlar için vatan ve bayrağın hiçbir önemi yoktur. MHP'ye oy veren kardeşim; rüşvetçinin büyükelçi tayin edildiği bir ülke göster. Tek örneği var; Türkiye Cumhuriyeti. Hırsızın bayrak temsil ettiği bir ortam olur mu ya?

MAN ADASI: SEN DOLMUŞA BİNERKEN VERGİ VERİYORSUN DEVLETİ YÖNETENLER VERMİYOR

"Devleti yönetenlerin vergi kaçırma gibi bir hakları yoktur. Man Adası'nda Erdoğan'ın ailesi dünyanın parasını kazandılar. Niye Man Adası'nda 1 Sterlinlik şirket kuruyorlar. Çünkü oradan gelecek paralarda vergi sıfır. Ekmek alırken vergi veriyor vatandaş sen Man Adası'ndan para getirirken vergi vermiyorsun. AKP'li kardeşime soruyorum; çocuğuna sakız alırken, dolmuşa binerken vergi veriyorsun ama devleti yönetenler Man Adası'ndan milyon dolarları getirirler ama bir kuruş dahi vergi ödemezler. Bu mudur adalet?

"Beşli çeteden birisi milletin anasına küfretmişti. Adam küfrettikçe aldığı ihale arttı. Ne kadar çok millete küfür, o kadar fazla ihale. Bu mudur adalet? Ananıza, babanıza küfür edecekler devletin bütün imkanlarını vereceksiniz onlara. Bu mudur adalet? Bu haramzadelerin ne kadar vergi verdikleri belli değil. Ayrıca bu haramzadelere dolar üzerinden garanti veriliyor. Geleceğini garanti altına alıyorsunuz. Türkiye'de kazandıkları dolarları yurtdışına götürüyorlar. Biz bunlar için mi yürüdük? 

"Savunma Sanayii Müşteşarı, Bodrum'da tatil yapıyor. Bodrum'da yaptığı tatilin masrafını kim karşılıyor? O otel el değiştirdi. Otele tankla geldiler. Mafyanın emrinde bir tank düşünebiliyor musunuz? Bu mudur adalet? Bir otele tank girecek, sahibini tehdit edecek ve otele çökecekler. Bu beyefendi de o otelde kalacak. AK Partili ve MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Sizin inancınız buna evet diyor mu? 

"Bunlar o kadar ileri gittiler ki yerel seçimlerde. Hiç utanmadan, sıkılmadan 'sakın ha CHP'ye oy vermeyin, CHP'li belediyeler gelirse yardımlar kesilir' dediler. Mansur Yavaş Ankara'yı kazanırsa, 'su faturalarını bölücü terör örgütünün mensupları yazacak' diye iftira attılar. Bunlarda ahlak var mı? Yalancıdan devlet yöneticisi olur mu? Böyle bir siyasetçiden ülkeye hayır gelir mi?

"İstanbul seçimlerini iptal ettiler biliyorsunuz. Aynı zarfın içinde 4 tane oy pusulası var. Birisi sahte, diğerleri doğru.. Sahtekarlığa bak ya, insanın biraz yüzü olur. Merak ediyorum bunların yüzündeki derinin kalınlığı ne kadar? Bu kadar adaletsizliği YSK aracılığıyla yaptılar. Saray'ın uşaklığını yapan hakim olmaz. Sanıyorlar ki tazminat davası açtık Kılıçdaroğlu korkacak konuşmayacak. Sizden kim korkar?

"İçişleri Bakanı, 'Bir siyasetçiye mafyadan her ay 10 bin dolar gidiyor' dedi. CHP olarak 'açıklayın' dedik. TBMM başkanı yazı yazdı aradan 15 gün geçti yok. AKP ve MHP oy verenler büyük boy bu kişiyi merak etmiyor musunuz?

'ERDOĞAN RÜŞVET ALANI ORTAYA ÇIKARMAZSA ÇARKIN BİR PARÇASIDIR'

"İçişleri Bakanı rüşvet var diyorsa bunu ortaya çıkarmak devletin namusudur ya. Devletin namusunu yer ile yeksan ettiniz. Erdoğan niye sormuyor? Atadığın adama sor. Erdoğan rüşveti alanı çok iyi biliyor. Eğer onu ortaya çıkarıp görevine son vermezse rüşvet çarkının bir parçasıdır. 

"Açıklamayı yapan suç örgütü lideri değil ki İçişleri Bakanı. İçişleri Bakanı da suç örgütlerinden birisi diyorsa mesele yok o zaman. Bütün bu pislikler oluyor, devletin gelirleri talan ediliyor. Millet aç ve perişan biz bunları söylediğimiz zaman, "Siz doyurun" diyor. Bizim doyurmamız için senin oradan ayrılman lazım. Zaten seni doyurmak bir sorun. Seni ve beslemelerini doyuramıyoruz, doymuyorsunuz. 

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Bayrağımız ve vatanımızla sorunu olmayan herkesle kucaklaşmaya hazırız" dedi.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums