PKK, 'mele açılımı'ndan rahatsız

  • 16.12.2011 00:00

 Örgüt yaptığı açıklamada Diyanet'te bin meleye kadro açılması girişimini kendisine yönelik genel saldırının bir parçası olarak niteledi.

KUZEY IRAK GÜNCESİ 

Kim ne dedi? Ne yaptı? Ne anlama geliyor? 


15 ARALIK 2011 SAAT:18.00 

ANKARA 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, dün Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda Yüksek Askeri Şûra toplantısı yapıldı. Toplantıya ilişkin Genelkurmay’dan yapılan açıklamada “İç güvenlik harekâtı ve hudut güvenliğine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’nin icra ettiği faaliyetler görüşülmüş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harbe hazırlık durumu incelenerek bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınan tedbirler değerlendirilmiştir” denildi. 

ABD 

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta’nın Türkiye ziyareti sırasında insansız hava aracı satış meselesinin gündeme geleceğini, Pentagon’un, Türkiye’ye ikisi silahlı 6 aracı satmak istediğini ancak Kongre’nin buna engel olabileceğini yazdı. Gazetenin haberinde “ABD yetkilileri, anlaşmayı, birçok üyesinin, Türkiye’nin bir zamanlar müttefiki olan İsrail ile ilişkisinin kötüleşmesinden kaygı duyduğu Kongre’ye kabul ettirmenin zor olacağını ifade ediyorlar” denildi. 

PKK 

PKK, Ankara’nın bin meleyi Diyanet kadrosuna alma girişimine tepki gösterdi. Fırat Haber Ajansı’nın dünkü haberine göre KCK İnanç ve Azınlıklar Komitesi tarafından yapılan açıklamada geleneksel Kürt toplumunun en saygıdeğer aydın ve din adamları olarak nitelenen melelerin kadroya alınmasının bu kişilerin kendilerine karşı kullanılma amacını taşıdığı ileri sürüldü. 
Açıklamada melelerden devletin yanında yer almaları ve o yönde vaaz vermelerinin istenileceği savunuldu. Girişimin “özelde sivil cuma namazlarını hedeflediği, genelde devletin kontrolünden çıkmış İslam’ı yeniden ehlileştirmeyi amaçladığı” kaydedildi. Bununla birlikte melelerin devletten maaş almalarına karşı olunmadığı ifade edildi. 

GELİŞMELER NEYE İŞARET EDİYOR 

Predator satışıyla ilgili Ankara’da yapılacak görüşme öncesinde WSJ’de çıkan haber, Türkiye’ye “İsrail ile ilişkileri düzeltin” mesajının gönderilmesi anlamına geliyor. Diğer bir ifadeyle Ankara’nın Panetta’ya Kongre’nin ikna edilmesinde yardımcı olacak ‘mesajların’ verilmesi gerektiği vurgulanıyor. 
PKK’nın açıklaması, Ankara’nın mele açılımıyla ilgili 12 Aralık tarihli “KCK’da tahliye çıkmadı, PKK ‘görüşme yok’ dedi” başlıklı Kuzey Irak Güncesi’nde yapılan tespiti teyit ediyor. 
PKK, orada da işaret edildiği gibi girişimi kendisinin dini alandaki ‘genişlemesi’ne tehdit olarak algılıyor. Bununla birlikte örgütün, çok hassas bir konu olduğu için girişimle ilgili ‘reddedilmesi gerekir’ şeklinde direkt ve sert bir tavır almayıp melelere içeriğe ilişkin uyarı yapmakla yetindiği de görülüyor. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums