PKK'dan 'Tahrir' taktiği

  • 29.10.2011 00:00

 Diyarbakır'da Halk İnisiyatifi, Kazan Vadisi'nde öldürülen 24 PKK'lı için bugün kentte tüm yaşamı durduracak boyutta protesto çağrısı yaptı.

KUZEY IRAK GÜNCESİ 

Kim ne dedi? Ne yaptı? Ne anlama geliyor? 

28 EKİM 2011 SAAT:18.00 

ANKARA 


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin Türkiye ziyaretini değerlendirerek, toplantılarda Türkiye’nin terörle mücadelede işbirliği konusunu gündeme getirdiğini belirtti. AA’nın dünkü haberine göre Davutoğlu, “Teröre karşı mücadele konusunda Irak ile işbirliği yapmaktan mutlu olacağımızı ifade ettik ve destek beklentimizi bir kez daha vurguladık” diye konuştu. 
Davutoğlu, önceki gün görüştüğü ABD Savunma Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Büyükelçi Alexander Vershbow’un Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha Başkan Barack Obama’yı temsilen ifade ettiğini belirterek, “Türkiye’nin talepleri konusunda ciddi mesafeler alındı” dedi. 
İstanbul ve Şanlıurfa’da KCK operasyonları çerçevesinde 65 kişi gözaltına alındı, 105 kişi hakkında da yakalama emri çıkarıldı. 
Gözaltına alınanlar arasında BDP’nin anayasa hazırlık komisyonunda görev yapan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da olduğu belirtildi.
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, KCK tutuklamalarına tepki göstererek partilerinin siyaset akademilerinde ders verdiği için Ersanlı’nın gözaltına alındığını düşündüklerini söyledi. ANKA’nın dünkü haberine göre Demirtaş, “Bu kritik bir mesele, önümüzdeki dönem anayasa çalmalarını etkileyecek bir meseledir. Tutuklama ve gözaltılar bu şekilde devam ederse bizim BDP olarak anayasa çalışmalarına verebileceğimiz parti kadromuz kalmayacak” dedi. 
Genelkurmay, Mayıs 2012’ye kadar çeşitli tarih aralıklarında olmak üzere Diyarbakır’da 6 bölgeyi ‘Geçici güvenlik bölgesi’ ilan etti.

ABD 
Obama yönetimi Türkiye’ye 3 tane AH-1 Süper Kobra helikopterlerinin satılması için Kongre ile görüşmeler yapıyor. Reuters’ın haberine göre Türkiye’ye transfer edilmesi planlanan 3 Süper Kobra helikopterinin yerine Deniz Piyadeleri’ne yeni model iki AH-1Z Süpre Kobra verilecek. 

PKK 
Diyarbakır’da Halk İnisiyatifi, Çukurca Kazan Vadisi’nde öldürülen ve cenazeleri Malatya’ya getirilen 24 PKK’lı için direniş çağrısı yaptı. Fırat Haber Ajansı’nın dünkü haberine göre halk bugün kepenk ve kontak kapatmaya, dershane ve dairelere gitmemeye çağrıldı. 

GELİŞMELER NEYE İŞARET EDİYOR 
Davutoğlu’nun açıklamaları, Kuzey Irak’taki PKK varlığının etkisizleştirilmesi için Ankara’nın hem Bağdat hem de Washington’dan beklentilerinin gerçekleşmesi için bastırdığını gösteriyor. Davutoğlu, Ankara’nın tek başına bölgeye girmeye istekli olmadığını da hissettiriyor. 
KCK gözaltıları, Prof. Ersanlı’yı da kapsamasıyla BDP’nin siyasi olarak etkisizleştirilmesi ya da en azından iyice hareketsizleştirilmesinin hedeflendiğini gösteriyor. 
Halk İnisiyafi’nin oldukça ajitatif tonda kaleme alınmış olan bildirisi, bugün Diyarbakır’da tam bir gövde gösterisinin amaçlandığına işaret ediyor. 
Diğer bir ifadeyle kentteki yaşamın durdurulmasına eşdeğer bir çıkışla Kazan Vadisi’ndeki kayıplara üst düzey kitlesel tepki vermek isteyen örgütün, bu şekilde 17 Ekim tarihli “PKK vites büyütüyor, Kürt Tahrir’i yolda” başlıklı Kuzey Irak Güncesi’nde işaret edilen ‘giderek daha da kitleselleşen ve milyonları bulan büyük protesto yürüyüşleri’nin ilk denemesini yapacağı hissediliyor. 


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums