PKK'nın canına TAK diyecek mi?

  • 23.09.2011 00:00

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK), Ankara'da sivillere yönelik bombalı saldırıyı dün üstlendi. PKK önceki gün bir ilgisinin olmadığını söylediği saldırının tüm sivil Kürtlere yönelik saldırıları tetikleyecek nitelikte olduğunu ifade etmişti. Örgüt, bir yıl önce olduğu gibi TAK'a karşı tavır alıp eylemlerini durduracak mı? Yoksa sessiz kalıp sivillere saldırmasına göz yumacak mı? Ne olursa olsun bu, PKK'nın TAK testidir.

KUZEY IRAK GÜNCESİ 

Kim ne dedi? Ne yaptı? Ne anlama geliyor? 

22 EYLÜL 2011 SAAT: 18.00 

PKK 


PKK’nın askeri kanadı HPG, dün yaptığı açıklama ile Bitlis’teki polis okuluna yapılan saldırıyı üstlendi ancak Siirt’te 4 kişinin ölümüne yol açan saldırıyla ilgili bir açıklama yapmadı. 
Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı üstlendi. Fırat Haber Ajansı’nın dünkü haberine göre ajansa gönderilen elektronik postada “Özellikle Türkiye metropolleri temel savaş sahamız olacaktır. Ankara Kızılay’daki bu eylemin düzenlenmesi bir başlangıçtır, bu tarz eylemlerin artık startı verilmiştir” denildi. Antalya’daki patlamalarla Eskişehir yolundaki saldırıyı da üstlenen TAK, “Bundan sonra kimse bizden hassas yaklaşım beklemesin” tehdidinde bulundu. 

KUZEY IRAK 

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Soran’da yaptığı açıklamada Kürtlerin birbirinin kanını dökmesine izin vermeyeceğini söyledi. Peyamner Ajansı’nın haberine göre Barzani Kürtlerin iç savaşa sürüklenmesine engel olmak için başkan olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu benim için en büyük ve onore edici görevdir. Bu bağlamda iyi adımlar atıldığına inanıyorum.Bu sadece Kürdistan bölgesi içinde değil, Kürdistan Özgürlük Hareketi ve tüm Kürdistan genelinde sağlanmalı. Farklı bakış açıları ve yaklaşımlar vardır. Bu çok doğal ve olması gereken demokratik bir şeydir. Ancak şunun altını önemle çizmek isterim: Kürt’ün Kürt’e karşı savaşması ya da Kürt’ün diğer bir Kürt’ün eliyle öldürülmesi bir daha tekrarlanmamalı. Buna izin vermem.” 

AVRUPA BİRLİĞİ 

Avrupa Adalet Divanı Almanya’nın Danimarka’dan yayın yapan Roj TV programlarının Almanya’da yayımlanmasını yasaklayamayacağına karar verdi. Fırat Haber Ajansı’nın dünkü haberine göre Almanya Federal İdare Mahkemesi’nin Almanya’da Roj TV yayınlarının yasaklanıp yasaklanamayacağına ilişkin Avrupa Adalet Divanı’ndan görüş istemesi üzerine verilen kararda, televizyon kanalının Almanya’da program hazırlamasının yasaklanabileceği, ancak yayın yasağının olamayacağı belirtildi. 

GELİŞMELER NEYE İŞARET EDİYOR 

Barzani’nin sözleri, PKK’ya karşı ‘tetik çekmeme’ konusundaki kararlılığını gösteriyor ancak Kürdistan Özgürlük Hareketi diye gönderme yaptığı PKK’nın da bu konuda Erbil’e yardımcı olması gerektiğini ima ediyor. 
HPG’nin açıklamasında Siirt’te 4 sivilin ölümüne yol açan olaya değinilmemesi örgütün kendi içinde bir soruşturma süreci yaşadığını düşündürüyor. 
TAK’ın açıklaması, Ankara’daki bombalı saldırıyla ilgili 21 Eylül tarihli “PKK’nın PJAK manevrası” başlıklı Kuzey Irak Güncesi’ndeki öngörüyü ve Antalya’daki ilk bombalı saldırıyla ilgili olarak 27 Ağustos tarihli “TAK eylemlere başladı” başlıklı Kuzey Irak Güncesi’nde yapılan tespiti teyit ediyor. 
HPG tarafından önceki gün Ankara saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada kendilerinin herhangi bir ilişkisinin olmadığı belirtildikten sonra “Bu olayla bağlantımız kurularak sivil insanlarımız hedef yapılmak, tüm Kürtlere yönelik savaş yükseltilmek istenmektedir” denilmişti. 
PKK’nın 31 Ekim 2010’da Taksim’de polis minibüsüne karşı intihar saldırısı düzenleyen TAK’a “Bir daha olursa hesap sorarız” diye açıklama yaparak eylemlerine son verdirdiği hatırlandığında -koşullar farklı olmakla birlikte- bu tür eylemlerin sivil Kürtlerin hedef alınmasına yol açacağı kaygısını duyan örgütün benzer bir tavır alması ya da sessiz kalması, TAK ile mesafesini gösterecektir. 
Diğer bir ifadeyle PKK, yaklaşık bir yıl sonra yine TAK sınavıyla karşı karşıyadır. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums