Tahrikçi kim acaba?

  • 14.06.2016 00:00

Tasarı komisyonda kabul edildi ve muhtemelen Meclis Genel Kurulu’nda da AKP’li vekiller gelen işaret üzerine ellerini kaldırıp indirecek ve tasarı yasalaşmış olacak. ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’, malum, askeri personele de bir tür ‘dokunulmazlık’ sağlıyor. Yargılanmaları ‘izne’ bağlanıyor. Daha önce çıkartılan MİT ve İç Güvenlik kanunlarının ardından ‘süreç’ tamamlanmış oldu. ‘Devlet’ kendisini vatandaşa ve hukuka karşı karşı tam bir ‘koruma’ altına aldı.

Dahası, asker kişiler ‘eğer’ izin verilir de yargılanırlarsa, önüne çıkacakları mahkeme askeri mahkeme olacak. Hani şu 3-5 sene öncesine kadar ‘askeri hiyerarşi düzeni içerisinde adil yargılama mı olur’ denilen mahkemelerde yani. Misal; meşru, seçilmiş hükümete muhtıra verilse, sivil mahkemeler bu ‘fiil’ ile ilgili herhangi bir işlem yapamayacaklar.

Tabii gerekçe, ‘terörle mücadele’ ederken güvenlik güçlerinin tam bir ‘güvenle’ hareket etmelerini sağlamak. Bu ‘mücadelede’ siviller mi öldü, hak ihlalleri mi yapıldı, insanların evleri başlarına mı yıkıldı, ‘no problem’ diyor AKP iktidarı, ‘işinize bakın, arkanızdayız’.

Hâlâ ‘yeni Türkiye’, ‘askeri vesayete karşı dik duruş’ diye sayıklayan varsa, kanıyla filan alakam olmaz ama aklı fikri ile ilgili ciddi bir ‘laboratuvar testine’ ihtiyacı olduğu kanısındayım.

‘Hayvanlar namaz kılmaz, demek ki…’

‘Milletin’ vergileriyle yayın yapan bir kamu kurumu olan TRT, uzun süredir AKP’nin çiftliği. Tarafsız, objektif yayıncılıktan filan geçtik bir de insanlara hakaret eden bir yayıncılık yapıyorlar. Halkın parasıyla AKP’ye borazanlık yapan bu kurumdaki Ramazan programlarından birinde ‘Prof. Dr’ titrli bir akıl fikir izan fukarası zat, Aristo’nun mantığına rahmet okutan bir mukayese yaparak ‘Hayvanlar namaz kılmaz’ demiş ve devamını da getirmiş: ‘Demek ki namaz kılmayanlar da hayvandır’.

Tabii adam suretindeki bu zavallının adilik, bayağılık sınırlarını zorlayan mantığından dolayı hayvanları suçlamak kuşkusuz doğru değil. Mesele hayvanlarla değil, adamın ‘insanlığı’ ile ilgili çünkü. Anlamasını beklemiyorum, ama Hakk’ın Divanı’nda Yunus Emre’nin şu sözleriyle karşılaşacağına inanıyorum:

‘Bir kez gönül kırdıysan kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi,Elin yüzün yumaz değil’.

Liseliler öğretiyor

İlk olarak İstanbul Erkek Lisesi mezuniyet töreninde patlak verdi. Öğrenciler, törende konuşan müdüre sırtlarını dönerek anlamlı bir protesto gerçekleştirdiler. Gerisi geldi. Türkiye Liseliler Birliği’nin ‘Liselerde Gericiliğe Geçit Vermeyeceğiz’ başlıklı bildirisine aralarında imam hatip liselerinin de bulunduğu 365 lise imza verdi.

Bu sivil, demokratik protestonun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemine girmesinden anlıyoruz ki, ‘hareket’ ciddidir. Ne var ki Erdoğan’a göre ‘Yandaş Değil Çağdaş Lise İstiyoruz’ diyen liseliler ‘birileri’ tarafından tahrik edilmiştir.

Bir tahrik olduğu kesin. Sayın Erdoğan’ın ‘birileri’ dediği tahrikçiler kim bilmiyorum. Bildiğim ve gördüğüm o tahrikçinin bizzat toplumu kutuplaştıran ve ‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ adı altında liseleri arka bahçelerine çevirmek isteyenlerdir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums