Diktatörlük... Psikolojik harp... Ne alakası varsa?!

  • 12.06.2016 00:00

 Çok yüzsüzce yalan söylüyor, gerçeği çarpıtıyor, tahrif ediyor ve politikalarını, söylemlerini o yalan ve tahrifatlar üzerine inşa ediyorlar. Bunu ‘bilmeden’ değil gayet bilerek, farkında olarak, bir amacın gerçekleşmesine hizmet etsin diye yapıyorlar.

Yalan, tahrifat ve çarpıtmanın ‘etkili’ olması, ‘hedef kitle’nin bilincinin bulanıklaştırılması, dumura uğratılması ve yalanın kitlelerde amaçlanan motivasyonu sağlaması, kuşkusuz iletişim araçlarının gücü ve sürekli aynı mesajların tekrarlanması ile doğrudan orantılı.

Bunun için sürekli olarak gündemi tayin etmelidirler. Diğer bir deyişle belirlemedikleri, istemedikleri bir konunun ‘gündem’ olmaması, onun üzerine kafa yorulmaması gerekir. Bilirler; ne zaman ki size rağmen bir gündem oluşur, bu, yalan ve tahrifatın hükmünü yitirmesine delalettir.

Hitler, kendisini bisiklet sürücüsüne benzetirdi; “durursanız, devrilirsiniz”.

Ve Hitler, malum, bütün diktatör ve diktatör heveslilerinin ‘ilham perisi’dir. Bir diktatörlük oluşturma çabasındaki zorbalar, içten içe hayran oldukları Hitler’in güç ve iktidar olmaya dair izlediği söylem, yol ve yöntemleri taklit ederler. Amerika’yı yeniden keşfetmenin âlemi yoktur ne de olsa.

Hitler’in ‘aklının yarısı’ onun propaganda bakanı Goebbels’tir ve diğer yarısı da SS’lerin komutanı ve Alman toplumunda inşa ettikleri korku imparatorluğunun simgelerinden, Himmler. Yalan ve zorbalık, bir toplumu kendi güç ve iktidarına biat ettirmenin olmazsa olmaz stratejik taktikleridir ve her ikisini de şahsında simgeleştirenlerin özetidir.

Diktatörlerin zihninde ‘olağan’ bir yönetim anlayışı yoktur. ‘Normal’ veya ‘olağan’ olan, tehlikelidir. Bu yüzden toplumu psikolojik harp zihniyetiyle yönetirler. Bu, içeride yürütülen bir psikolojik harptir ve temel amacı, toplumu bildiği şekilde ‘yönetilebilir’ kıvamda tutmak, şekillendirmektir.

Psikolojik harp (bizde epeydir ‘algı operasyonu’ deniyor), aynı klişelerin toplumda bir düşünce kalıbı gibi yer etmesine hizmet eden propagandalar aracılığıyla yürütülür. Goebbels’in sözüdür: “Söylediğiniz yalan ne kadar büyük olursa o kadar etkili olur ve insanların o yalana inanması o kadar kolaylaşır”. Bu da Goebbels’in sözü: “Bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız, insanlar ona o kadar fazla inanırlar”. Ve bu da Hitler’in ‘derin’ sosyolojik tespiti: “Propagandanın en çok coşkular üzerinde etkili olması amaçlanmalıdır ve akıl çok sınırlı bir yer tutmalıdır. Halka konuşurken aşırı entelektüel isteklerden kaçınmalıyız. Büyük kitlelerin kavrayışı çok sınırlı, akılları küçüktür”.

Diktatörler, güçlerinin, hırslarının, girdikleri yolun esiridirler. Bir ‘amok koşucusu’ gibidirler. Vicdan ve adalet duyguları kararmıştır. En akıl almaz, vicdan kabul etmez işleri gözlerini karartarak yapabilirler ve ‘güçlerinin’ kaynağı da zaten budur. SS ve Gestapo’nun komutanı, Yahudi ve Çingene soykırımının baş sorumlularından Himmler; “Bizi güçlü kılan” der, “yaptığımız işten etkilenmemektir”.

Diktatörlük... Hitler... Psikolojik harp... Yalan dolan... Bunların ne alakası var bizimle diye soranlar olabilir.

Ben aslında bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için AKP’lilerin başlattığı “PKK ile DHKP-C ile görüşmüşler” kampanyası için yazacaktım. Kalemimden dökülen nedense bu satırlar oldu...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums