Darbe hukuku ve büyüyen umut…

  • 29.10.2015 00:00

 Darbe dönemleri ‘olağanüstü’ dönemlerdir ve kendine özgü bir ‘hukuku’ vardır. Darbe dönemlerinin hukuku, kuşkusuz ki, ortaya konulan amacı gerçekleştirmeye dönük bir ‘zorbalık’ hukukudur. Yasa da hukuk da darbecilerin ağzından çıkan sözdür. 

Saray’ın akıldaneleri uzun zamandır Erdoğan’ın devletin çivisini çıkartan ve sonuçta da zaten açıkça “Sistem değişmiştir” olarak ilan ettiği ‘olağanüstü hal’ durumunu yenilir yutulur kılmaya çalışıyorlar. Keyfiliğe, zorbalığa ‘hukuksuzluk’ diyemeyince, tavır alamayınca, “olağanüstü dönemlerde olur böyle şeyler” diyor ve kendilerine verilen uğursuz rolü ifa ediyorlar. Bu yaklaşım aslında Türkiye’nin bir Saray darbesi ile karşı karşıya olduğunun ‘tevil yollu ikrarı’ndan başka bir şey değildi ve değildir.
Recep Tayyip Erdoğan, ‘başkan’ olmak istiyor. AKP, onun bu isteğini gerçekleştirmesi için ihtiyaç duyduğu bir ‘araç’. Diğer bir deyişle AKP’nin ‘davası’ Erdoğan’ı ‘başkan’ yapmak. Erdoğan öyle bir ‘başkan’ olacak ki, İslam âleminin ‘halifesi’ de olacak aynı zamanda. El altından yaydıkları bu şayiayı artık yüksek sesle dillendirmekten de geri durmadıklarını biliyoruz. İnsanları aldatıyorlar. 
Devletin temel kurumlarını, yasaları, anayasayı hallaç pamuğu gibi attılar. Ve bunu ‘sistemi demokratikleştirmek’ veya benzer bir kulağa hoş gelen bir amaç için değil, Erdoğan’ı ‘başkan’ yapmak için yaptılar ve yapıyorlar. 
Peki Erdoğan neden ‘başkan’ olmak istiyor? 
Başkanlık modeli, soğukkanlı bir sistem tartışmasının konusu olabilirdi. Kabul görür veya görmezdi. Ama Erdoğan ve Erdoğanistler meseleyi bir ‘sistem’ tartışması değil, bir hayat memat meselesi olarak görüyorlar. 
Ve bunun da nedeni, 13 yılda oluşturdukları ‘havuz’ düzenini güvence altına almak. Bunun için AKP tek başına iktidar olmalı ve Erdoğan da ya resmen ya da fiilen ‘başkan’ olmalı. Bu ‘ulvi’ dava için her şeyi mübah görecek kadar gözlerini karartmışlar…
Düpedüz ‘cinnet’ geçiriyorlar. Seçimden hemen önce Koza İpek Grubu’na el koymaları, bu ‘olağanüstü hal’ seferberliğinin son icraatı oldu.
“Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz, olur böyle hukuksuzluklar” korosu “İnlerine… İnlerine…” diye tezahürat yapadursun, ülkeyi uçurumun eşiğine getirenlerin suç ortağı olarak yazılıyorlar tarihin kayıt defterine. “Bence çok merhametli gidiliyor” sözlerinin sahipleri, muhtemelen mutludurlar. Öğrenecekler. Hayat, yaşadığımız ‘an’dan ibaret değildir…
Türkiye’nin kör topal demokrasisi, sorunlu hukuk düzeni Saray ve AKP tarafından askıya alınmıştır. 
Bu zorbalığa karşı hukuku, demokrasiyi, adaleti savunmak, yarınlarımızın yegâne güvencesidir.   
Dayanışma için kapısından içeri giremediğim Bugün TV’nin önünde binlerce insanın desteği ve her kesimden yükselen tepki, geleceğimiz adına büyüyen umuttur.
92. yıldönümünde cumhuriyetin demokratikleştirmesi hâlâ en büyük ve en önemli sorumluluğumuz. Ve umut buna dairdir…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums