Umut, direnen insanlığımızdır

  • 26.10.2015 00:00

 1 Kasım seçimleri ‘ufukta’ göründü nihayet. 1 Kasım’a, 7 Haziran’dan bu yana kanlı bir yoldan ilerleyerek varıyoruz. Unutmuyoruz. 


Bu, Saray’ın ‘bunu saymıyorum’ dediği için yaptığımız bir seçimdir. Dayatmadır. Ölümü gösterip sıtmaya razı olmamız istenmektedir. 

Bu dayatma ve şantaja boyun eğmemek, demokratikleşme istek ve çabamızın dönüm noktası anlamını ifade etmektedir.

‘Biz olmasak Beyaz Toroslar gelir’

Saray’dan kumandalı Başbakan Ahmet Davutoğlu bu sözleri partisinin Van’da düzenlediği mitingde söyledi. ‘Allah söyletti’ denilen sözlerden biri. 

Tepkiler üzerine durumu toparlama açıklamaları yaptı. Ne var ki o açıklamalar durumu izah etmekten çok, taşıdığı zihniyeti daha fazla ‘faş’ etti. 

Mesela Sayın Davutoğlu “Bizim dönemimizde faili meçhul olmadı hiç” diyor. Doğru konuşmuyor. 

Ama ‘doğru’ varsaysak bile sormak durumundayız: 90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin kaç tanesini aydınlattınız?

O yılların namlı isimlerinin kaç tanesi yargı önünde kirli faaliyetlerinin hesabını verdi? Cevap vermeye yüzünüz var mı?

Sayın Davutoğlu bu sözleri bir de Van’da söyledi üstelik. Fahri ve asli danışman ordusundan birileri kendisine söyleyebilir mi acaba; Kürtler korku duvarını aşalı çok oldu.

Çok geçmişe bakmaya da gerek yok; şu 3 aylık sürede bölgede uyguladığınız sıkıyönetimin sonuçlarına bakmanız yeter. 

Mesela Cizre’de ‘abluka’nın ardından onlarca genç dağa çıktı, PKK’ye katıldı. ‘İyi işte’ diyorsanız, ben de susuyorum…

‘Başkan değil halife olacak’

Yeni Akit adlı ‘gazete’ görünümündeki nefret organının yazarlarından Abdurrahman Dilipak, Kanada’da katıldığı bir konferansta kulaklara fısıldanan şayiayı yüksek sesle dillendirmiş:

Recep Tayyip Erdoğan ‘başkan’ olduğunda aslında ‘halife’ olacakmış. Saray’daki odaların bir kısmı da onun halifeliğine biat edenler için temsilcilik olarak kullanılacakmış. 

1 Kasım seçimlerine ‘dayatma’ diyoruz da bu ‘hilafet’ rüyalarına insanların alet edilmek istenmesine ne demeli? Bu rüyayı görenlerin Türkiye’yi kafalarına göre devlet zoruyla ‘tek tip’ bir toplum haline getirmek isteyenlerden ne farkları var?

Saray’daki silahşor danışmanlara hitaben soru filan sormayacağım, hayır. Çünkü onların görevi ‘danışılmak’ değil, malum, soytarılık…

‘Terör kokteyli’

İlk günden belliydi. İzleyen günlerde neredeyse bütün detaylarıyla açığa çıktı. Ankara katliamı, IŞİD adlı barbarlar örgütünün eylemi. 

Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu katliamın faili olarak gözlerin ve dikkatlerin IŞİD üzerinde toplanmasından nedense rahatsız. 

Katliamın bir ‘kolektif terör’ eylemi olduğunu söylüyor. IŞİD, PKK, PYD ve Muhaberat’ın isimlerini sayıyor. 

Bu sözleri herhangi biri söylese aklından kuşku duyulur. Ama söz konusu olan Cumhurbaşkanı olunca ve de ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ birimleri 24 saat alarm halinde olunca, yandaş erbabı bu yaklaşımın hikmetleri üzerine olmadık komplo teorileri döktürüyor ve bize de “Neden gerçeği karartmak istiyor ki?” diye sormak kalıyor…

Çetin Altan…

“Hayal ettiğimiz ülke bu değildi” oldu son sözleri ama eklemeyi de ihmal etmedi: “Ümit etmekten, hayal etmekten ve mücadele etmekten vazgeçmeyin”. 

Altan ailesi başta bütün Türkiye’nin başı sağ olsun. Umut, direnen insanlığımızdır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums