AKP ve IŞİD’in ortak hedefi: Kürtler

  • 17.10.2015 00:00

 Sayısı binlerle ifade edilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı IŞİD saflarında. Türkiye’nin birçok ilinde IŞİD’e militan kazandırma bürosu gibi çalışan yerler var. Sınır boylarında IŞİD militanlarının cirit attığı, diledikleri zaman Türkiye topraklarına girip çıktıkları tanık anlatımlarıyla, görüntü kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı. Suriye’de yaralanan IŞİD militanlarının Türkiye’deki hastanelerde tedavi gördüğü de. Suriye’deki muhalif gruplara Türkiye’nin kamyonlar dolusu silah yolladığı, herkesin bildiği bir ‘sır’. Bu silahların IŞİD’in eline geçtiği de yaygın olarak dile getirilen bir iddia. Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin “eğit-donat-Suriye’ye yolla savaşsınlar” programının sonuçları da hepimizin malumu. Türkiye’de eğitilip silahlandırılıp Suriye’ye yollanan militanların tamamına yakını El Nusra ve IŞİD’e katıldı.

 
Bunlar bildiklerimiz. Kim bilir bilmediğimiz daha neler var.
Türkiye biraz da zorunlu kalarak IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona katıldıktan sonra yurtiçinde göstermelik bazı operasyonlar yaptı. IŞİD propagandası yapan bazı kişiler gözaltına alındı. Çoğu serbest bırakıldı. Ama IŞİD’in hiçbir silahlı militanı, canlı bombası nedense yakalanamadı, hiçbir kanlı eylemi önlenemedi. Oysa Ankara katliamından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından öğrendik ki, güvenlik ve istihbarat kurumlarının elinde IŞİD’in Türkiye’de intihar eylemi yapacak 21 militanı varmış. Nitekim Ankara’daki katliamı gerçekleştiren iki canlı bomba eylemcisinin de bu 21 kişilik listede olduğu ortaya çıktı.
 
Önceki yazımda IŞİD’in Türkiye’de HDP etkinliklerini hedeflediğini yazmıştım. Bu derin bir ‘istihbarat’ bilgisi değil; gözler önündeki bir gerçek. 7 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP, HDP’yi yüzde 10 barajının altına itmek için kampanya yaparken IŞİD de HDP binalarını bombaladı ve seçimden 2 gün önce Diyarbakır’daki HDP mitinginde büyük bir katliam gerçekleştirmek istedi. Burada 4 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 200 kişi de yaralandı, birçok kişi kolunu, bacağını, gözünü yitirdi. Seçimden sonra, 20 Temmuz günü Suruç’taki katliamda ise 32 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. IŞİD daha önce de ele geçiremediği Kobani’ye Türkiye sınırlarından geçerek korkunç bir katliama imza atmış, burada da yaklaşık 150 kişi hayatını kaybetmişti.
Belli ki IŞİD için Türkiye; Kürtlere, Kürtlerin destek verdiği bir parti olduğu bilinen HDP’ye karşı eylem alanı. Hem de kolay bir eylem alanı. Veriler bunu çok açık ortaya koyuyor. Peki bizim gördüğümüzü MİT görmüyor mu? Emniyet istihbaratı görmüyor mu? AKP görmüyor mu?
 
Bu gerçeği dile getirdiğimiz zaman AKP yandaşları hemen öne atılıyorlar, “devleti suçluyorsunuz” diye. Tipik bir suçluluk telaşı içerisindeler. Bombalar yüklü IŞİD militanları Türkiye’nin başkentinde katliam yapıyor ve AKP yandaşları soru sormamızdan dahi rahatsız oluyorlar. İnsanların acısını bile paylaşamayacak kadar ‘tek başına iktidar’ olmaya kilitlenmişler, gözleri başka hiçbir şey görmüyor…
AKP, Türkiye’yi yangın yerine çevirmiştir ve hesabını er ya da geç verecektir…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums