AK Parti’nin ‘Ak Seçim’ programı

  • 23.11.2018 00:00

 Siyasi kulisler yeniden hareketlenmeye başladı. İttifak görüşmeleri art arda geliyor. Siyasi partiler, rakiplerinin yereldeki durumuna göre “lokal ittifak” arayışı içerisine giriyor. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni konuşmaya başladığı dönemden itibaren “fiilen” iki partili sisteme geçmişti zaten. Zira bu sistem “güçlü siyasi partiyi” ya da “güçlü adayı” zorunlu kılıyordu. Nitekim Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “iki partili” bir seçim izledik. Bir tarafta AK Parti ve MHP, diğer tarafta CHP, Saadet, İyi Parti ve HDP vardı. Önümüzdeki yerel seçimlerde de her iki tarafın bazı yerlerde benzer ittifaklar kuracağını göreceğiz. Bugünkü ittifak arayışlarının temelinde Türkiye’nin zorunlu olarak gideceği “iki partili sistem”in yol haritası var.

Yerel seçim hazırlıklarının diğer bir ayağını “zamanın ruhuna ayak uydurmak” oluşturuyor. Bir başka deyişle teknolojik gelişmelere uygun seçim kampanyası yürütebilmek oluşturuyor.

Bu konuda muhalefet partilerinden hamleler geliyor ancak bu hamleler bir türlü nihayete ermiyor. Sözgelimi CHP geçen seçimde “Adil Seçim Sistemi”ni uygulamak istedi ama başaramadı.

CHP, sandık görevlilerinin aldığı ıslak imzalı tutanakları sisteme girecek ve sonuçları çok kısa sürede yüzde 100’e yakın bir doğruluk payı ile kamuoyuna duyuracaktı. Ancak olmadı. Sistem daha ilk saatte kilitlendi.

Çağa ayak uydurmayı başaran partilerin başında AK Parti geliyor.

Bu gelenek, 2019 yerel seçimlerinde de bozulmayacağa benziyor.

AK Parti, bu seçimde hazırlıklarını “AK Seçim” programı ile yürütüyor.

AK Seçim, 5 aşamadan oluşuyor.

1) e-Müracaat 2) e-Temayül 3) e-Bilgi Sistemi 4) e-Koordinasyon 5) e-Aday Programı

Birinci ve ikinci aşama bitti.

AK Parti, ilk kez aday müracaatlarını “online sistem” üzerinden aldı. Adaylar, başvuru evraklarını tarayıcılardan taratarak elektronik sisteme yükledi. Müracaatlar çok basit ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

İkinci aşama olan e-Temayül, geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Tüm illerde kurulan elektronik sistem ile teşkilat mensuplarının eğilimi alındı. Mevcut belediye başkanlarının performansları ile ilgili anketler yapıldı. Teşkilat mensupları kimi aday görmek istediğini sisteme girdi. Sonuçlar doğrudan ve eşzamanlı olarak AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın önüne düştü.

AK Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, e-Müracaat ile 3.080 ton, e-Temayül ile 3.000 ton olmak üzere toplam 6.080 ton kâğıt tasarrufu yaptıklarını söylüyor. Ayrıca zamandan ve nakliyeden ciddi tasarruf yaptıklarını belirtiyor.

Üçüncü aşama olan e-Bilgi Sistemi ise tam bir teknoloji harikası. AK Parti tarafından belirlenecek belediye başkan adayları e-Bilgi Sistemi’ne girerek kendi bölgelerindeki tüm teşkilat mensupları, resmi sorumlular, parti üyeleri, seçim sonuçları gibi önemli bilgileri mahalle mahalle, sokak sokak, apartman apartman görebilecek. Bilgi havuzundaki detaylandırılmış bilgiler adaylara çalışmalarda büyük kolaylık sağlayacak.

Dördüncü aşama e-Koordinasyon!

e-Koordinasyon ile AK Parti, tüm Türkiye’deki seçim görevlilerinin koordinasyonunu sağlamayı amaçlıyor. Sandık görevlilerinin tamamının bilgileri bu sistemde kayıtlı olacak ve denetime açık olacak. Kordinasyon, Genel Merkez’den il il, ilçe ilçe yapılacak ve takibi sağlanacak. AK Parti, sandıklarda fire vermek istemiyor. Bu yüzden bu sistemle işi sıkı tutuyor.

Tam bu noktada Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un verdiği bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum:

Yavuz, CHP’nin bugüne kadar hiçbir seçimde “her sandıkta bir görevli” ilkesini yerine getiremediğini, bu konuda oldukça başarısız bir parti olduğunu söylüyor. AK Parti’nin ise sandık konusunda çok başarılı olduğunu ekliyor. Geçtiğimiz seçimlerde resmi AK Parti görevlilerinin “yüzde 98’inin” görevi başına gittiğini ifade ediyor. Önümüzdeki yerel seçimler için de hedef koyuyor ve “bu seçimde resmi görevlilerin yüzde 99’unun sandık başında olmasını hedefliyoruz” diyor.

Yavuz, sandıklarda eksiği olan bir partinin hiçbir zaman doğru sonuç alamayacağını ve bu yüzden CHP’nin “Adil Seçim Sistemi”nin hiçbir zaman çalışmayacağını söylüyor.

Bu arada AK Parti, AK Seçim yazılımına ne kadar ücret ödemiştir sizce?

Cevap: sıfır!

Evet, yanlış duymadınız. Bu büyük yazılım AK Parti Genel Merkezi’nde Seçim İşleri Başkanlığı’nda çalışan Recep Tayyip Erdoğan hayranı AK Partili başarılı bir genç tarafından geliştirildi. Bu gencin tek motivasyonu Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan’ı Genel Merkez’de her gördüğünde bu ona sabahlara kadar çalışması için bir ay yetiyormuş.

AK Seçim programının son aşaması ise e-Aday Programı.

Bu program ile AK Partili adaylar, günlük programlarını bu sisteme bakarak icra edecek. İl ve ilçe teşkilatlarıyla koordineli belirlenecek günlük programlar “feedback” yöntemiyle çalışacak. Her gün program sonunda raporlar hazırlanacak, bu raporlar aynı gün akşam sisteme girilmek suretiyle AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilecek. Genel Merkez’de ilgili birimler, konunun önemine binaen hususu üst kurula ve/ya Genel Başkan’a taşıyacak. Bu feedbackler ışığında yeni yol haritaları belirlenecek.

AK Parti, bu seçimde AK Seçim’den verim alırsa, sistemi daha da genişletmeyi planlıyor. Sözgelimi teşkilatın ve halkın nabzını sadece seçimlerde değil, önemli kararlar verileceği zamanlarda da alacak. Sonra karar verecek. Yani tabandan tavana doğru ilerleyen, doğru ve güvenilir bir bilgi akışı sistemi gelecek.

Belki de muhalefet, AK Parti’nin çok iyi olmasından değil, çağın ruhunu bir türlü yakalayamamasından hep kaybediyor.

Ne dersiniz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums