Bilgen ve Özanli, “aldığımız mazbatalar Kars halkınındır”

  • 17.06.2015 00:00

 Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Şafak Özanli, mazbatalarını aldı. Bilgen ve Özanli aldıkları mazbataların, tüm Kars halkının mazbatası olduğunu söyledi.

HDP Milletvekilleri, milletvekili adayı Önder Fidanboy, DBP Kars İl Eşbaşkanı Şengül Mehmetoğlu, HDP il genel ve belediye meclis üyeleri ve bazı partililer ile birlikte Kars Adliyesinde bulunan İl Seçim Kuruluna gelerek mazbatalarını, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Necati Orat’tan aldılar.

Bilgen ve Özanli’ye düzenlenen mini törenle mazbatalarını veren İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Necati Orat, kendilerini tebrik ederek Kars ve ülkemiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu ve bu ülkede dostluğu, barışa ve kardeşliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

 

Mazbatasını Hakim Orat’tan alan HDP Kars Milletvekili Şafak Özenli aldıkları mazbataların Kars halkına ait olduğuna dikkat çekerek, mazbataların ve seçim sonuçlarının tüm halkların kardeşliğine hizmet etmesi dileklerinde bulunarak, hep birlikte barış ve kardeşlik içerisinde hizmet vereceklerini söyledi.

Mazbatasını alan Ayhan Bilgen de mazbatalarını temsili olarak aldıklarına dikkat çekerek seçim sürecinin barış ve güven içerisinde gerçekleşmesine katkıda bulunan her kese teşekkür etti. Şu an itibariyle sadece hizmet etmeyi taahhüt etmekle kalmayıp aynı zamanda şehre hesap vermeyi ve şehrin de kendilerinden hesap sormasını istediklerini de ifade eden Bilgen, demokrasinin hesap verme ve hesap sorma kültürü olduğunun altını çizerek,”Eksikliklerimizi azaltarak ve yanlışlarımızı düzelterek birlikte çalışabileceğimizi umut ediyoruz” dedi.

HDP Kars milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra il genelinde başlattıkları seçmenlerine teşekkür ziyaretlerini, Selim ve Sarıkamış’ta yürütmek için yola çıktılar.

Öte yandan T.B.M.M’ inde 3 milletvekili ile temsil edilen Kars’ta diğer milletvekili Mehmet Uçum’un da mazbatasını Perşembe günü alacağı öğrenildi.

HDP Kars Milletvekilleri Ayhan Bilgen, Şafak Özanli ve Önder Fidanboy, mazbatalarını aldıktan sonra adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu.

BİLGEN: “HİÇBİR ŞEKİLDE, PARTİZAN YAKLAŞIM İÇERİSİNE GİRMEDEN KARS’A HİZMET EDECEĞİZ”

Gazetecilere açıklamada bulunan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, seçimin artık gerinde kaldığına vurgu yaparak: “Kamu kurumlarının tarafsızlığı, seçimin adil biçimde ve güven içerisinde yapılmasını önemsedik. Bugüne kadar partilerimiz adına çalışma yaptık. Seçim elbet teki bir rekabet ve yarış ortamıdır. Her kes kendi eteğindeki taşları ve iddiasını ortaya koydu. Ama seçim geçtikten sonra görev ve yükümlülüğümüz bulunan halka nasıl hizmet edece bileceğimizi konuşmak ve tartışmak durumundayız. Kars’a hizmet konusunda hiçbir şekilde partizan yaklaşımlar içerisine girmeden sonuç itibariyle, bize oy veren veya vermeyen ayrımı yapmayacağımız. İktidar partisinin de bürokrasinin de asla yapmaması gerektiğinin de altını çiziyoruz. Eğer hizmette bir ayrımcılık söz konusu olursa ki buna dair kaygı ve endişelerimiz olduğu için böyle ifade ediyoruz. Seçimden önce başlamış bazı çalışmaların yarıda bırakıldığına dair mesajlar alıyoruz. Bunlarında da takipçisi olmak ve bu şehri STK, Yerel Medyamızla, halkımızla birebir meclis üyelerimiz, muhtarlarımızla birlikte ve hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan yönetmek hizmet etmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

YENİDEN SEÇİM” DİYE BİR KAVRAM SİYASİ LİTERATÜRDE YOKTUR. “ERKEN SEÇİM” DİYE BİR KAVRAM VARDIR

Açıklamasında ülke siyaseti ile ilgili olarak ta iddialarının çok net biçimde halkın iradesine saygı duyulması olduğuna da dikkat çeken ve ‘Yeniden seçim diye bir kavram siyasi literatürde yoktur, Erken seçim diye bir kavram vardır.’ Şeklinde ifadeler kullanan Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Hükümete de göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim süreci boyunca taraf ve müdahil olmasına halkın sandıkta cevap verdiğini de ileri süren Ayhan Bilgen: “ Sayın Cumhurbaşkanının halkın iradesine saygı duyması ve en çok oy alan partilere yönelik, takvimi gevşek işletmeden zamanı doldurma gibi yada transfer gibi küçük yöntemlere tenezzül etmeden işletmesi gerektiğini düşünüyoruz. İktidar partisine verilen mesajın bir sebebi de Cumhurbaşkanı’nın taraf ve müdahil olmasıdır. Bu şekilde doğrudan doğruya seçim kampanyasına etkin rol oynamasıdır. Artık bu sonuçtan bir mesaj ve ders almak, hiç olmazsa Türkiye’nin istikrarsızlığa ve kaosa sürüklenmesine partizan çıkarlarla yada kişisel hırslarla sebebiyet vermemek gerekiyor. Biz Türkiye’yi nasıl yönetmek gerektiğine halkın sandıkta karar verdiğini düşünüyoruz. Bize de parlamento içerisinde barış çabalarımızı demokrasi mücadelemizi yürütme görevi verilmiştir. Yapıcı bir muhalefeti bu anlamda sergileyeceğiz.” Dedi,

UZLAŞMAZLIĞIN FATURASINI HALKA ÖDETMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bilgen, Avrupa’da 20’nin üzerinde ülkenin koalisyon ile yönetildiğinin altını çizerek bu ülkelerde hiçbir ve istikrarsızlığın yaşanmadığını söyledi. Uzlaşmazlığın faturasını kimsenin halka ödetemeyeceğini ifade eden Bilgen: “Eğer siyasetçiler halkın verdiği mesajı okuyamıyorlar ve uzlaşarak ülkeyi yönetmeyi beceremiyorlarsa, sorun koalisyon yönteminde değildir. Asıl sorun siyasetçilerin kendi siyasi ve ahlaki zafiyetlerinden, kendi yeteneksizliklerinden ve beceriksizliklerindendir. Bunun faturasını halka ödetmeye hiçbir kimsenin hakkı yoktur.” Diye konuştu.

KARS’IN SOSYOLOJİK GERÇEKLİLİĞİNİ BİR SİYASİ İRADEYE DÖNÜŞTÜRMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR

“Kars’ın sosyolojik gerçekliğinin bir siyasi iradeye de dönüşmesini sağlamaktır bizim görevimizdir” ifadelerine de açıklamasında yer veren Bilgen ayrıca: “Farklı kültürlerin, inançların, kimliklerin birlikte yaşaması ve birlikteliği bizim için vazgeçilmez varlık sebebimizdir. Bu nedenle Kars’ta bir çatışma ve gerilimi doğuracak ayrımcılığı, haksızlığı devam ettirecek tutumdan her kesin kaçınması gerekiyor. Seçim atmosferindeki iddiamız ve söylemlerimiz nasıl ki birlikte yaşamak üzerine kuruluysa şimdi de birlikte yönetmek ve birlikte siyaset yapmak üzerinden yeniden bir yapılanmayı hedefleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
mazbata3
ÖZANLİ: “BU MAZBATA KARS HALKININ İRADESİNİN MAZBATASIDIR”

Bilgen’in ardından açıklamada bulunan HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli’de aldıkları mazbataların Kars halkının iradesinin mazbatası olduğunu söyledi.

Kars’ta her dilden, kültürden ve etnik yapından insanların hep birlikte yaşadığına da bir kez daha dikkat çeken Özanli: “Bu mazbata, Kars halkının iradesinin mazbatasıdır. Onların desteği ile alınan bir mazbatadır. Tüm halkımıza buradan teşekkür ediyorum. Kars kozmopolitlik bir ilimizdir. Kars’ta her renkten, dilden kültürden insanların yaşadığı bir ilimizdir. Bizler, bundan sonra da HDP olarak birleştirici ve bütünleştirici mücadelemize devam edeceğiz. Zaten HDP’nin amacı da ötekileştirmek yerine birleştirmektir. Bize oy veren veya vermeyen tüm halkımızın iradesi olacağız. Hizmetleri her kese eşit getirmek için çalışacağız. Hep birlikte bu süreci birlikte geçireceğiz. Her kese teşekkür ediyoruz. “dedi.mazbata2

FİDANBOY: “KARS, TÜRKİYE’NİN MİNYATÜRÜDÜR”

HDP Kars Milletvekili Adayı Önder Fidanboy da açıklamasında, Kars’ın tüm zenginlikleri ile Türkiye’nin bir minyatürü olduğunu söyledi. HDP’nin Kars’ta elde etmiş olduğu başarının daha bir başlangıç olduğunu da iddia eden Fidanboy: “7 Haziran’da Kars halkı tercihini halkların kardeşliğinden, tüm halkların birlikte barış ve huzur içerisinde yaşamasından yana göstermiştir ve böylede olacaktır. Türkiye genelinde ‘13.1’ ile biz barajları yıktık. Ama Kars’ta iktidar olduğumuzun düşüncesindeyiz. ‘Kars’ta iktidar HDP olarak biziz’ diyoruz. Bu inancımızı ve çalışmalarımızı, Kars’ın her türden zenginliğine ve etnik yapısına uygun olarak devam ettireceğiz. Bu daha başlangıç diyoruz.” dedi.

Ölçek Haber Ajansı

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums