Muhalefete vaat önerileri

  • 11.06.2018 00:00

 Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarının en dikkat çekici vaatleri neler?

Uluslararası bir medya kuruluşuna dönüşen ve özellikle yayınladığı dizilerle Türkiye ve dünyayı kendisine hayran bırakan TRT’yi kapatmak.

Dünyanın her yerinde mazluma el uzatan, ecdat yadigârı eserleri bulup onaran, Türkiye’nin uluslararası iftiharı olan TİKA’yı kapatmak.

Yüksek hızlı treni, nükleer santralleri durdurmak.

15 Temmuz’da dimdik duran, darbeye dur diyen, terörle mücadelede destan yazan komutanın apoletlerini sökmek…

Muhalefete bizim de katkımız olsun; aşağıdaki vaat önerilerimizi seçmene duyurarak daha fazla dikkat çekebilirler:

* “AK Parti döneminde, 16 yılda yapılan 18 bin kilometre bölünmüş yolu kazıyacağız. Elde ettiğimiz alana patates ekeceğiz.”

* “Yine AK Parti döneminde inşa edilen 383 kilometre uzunluğundaki tünelleri patates deposu yapacağız.”

* “Kanal İstanbul projesini iptal edeceğiz. Hatta bizim de çılgın projemiz var: Boğaz’ı toprakla doldurup ülkenin iki yakasını bir araya getireceğiz. Böylece Boğaz’daki köprülere, Marmaray’a, Avrasya Tüneli’ne de ihtiyaç kalmayacak, hepsini yıkacağız.”

* “Yeni açılan üniversitelerin tamamını Köy Enstitüsü’ne çevireceğiz. Çocuklarımıza mandolin çalmayı, dans etmeyi, halktan tiksinmeyi öğreteceğiz. Enstitü bahçelerinde pırasa, ıspanak, patates ve sosyalist yetiştireceğiz.”

* “Bütün Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz. Suriye’ye kefen bezi ve mezar taşı ihraç edip köşeyi döneceğiz. Belki Suriye’den ucuz sabun da ithal ederiz.”

l “Hızlı tren raylarını sökeceğiz, hepsini jilet yapacağız. Jilet sektöründe Türkiye’yi 1 numara yapacağız.”

l “Hava yolunu halkın yolu olmaktan çıkaracağız. Kara treni canlandıracağız. Böylece havalimanlarını da kapatıp oraları da patates tarlası yapacağız. Türkiye patates üretiminde İrlanda’yı bile geçecek. Cips, kumpir ve lapa sektörlerinde de dünya lideri olacağız.”

* “Şehir hastanelerinin inşaatlarını durduracağız. Hastaneleri kapatacağız. İlaca ulaşımı zorlaştıracağız. Sağlık hizmetlerine ulaşım zorlaşınca hastalıklar da azalacak.”

* “Savunma sanayiindeki projeleri durduracağız. Milli Piyade Tüfekleri’ni, ATAK Helikopterlerini, ALTAY Tanklarını, İHA ve SİHA’ları, ürettiğimiz savaş gemilerini toplayıp onları da jilet yapacağız. Savaşa değil barışa yatırım yapacağız; savunma ihtiyaçlarımızı -eğer bize satarlarsa- dışardan temin edip hazıra konacağız. Jilet satıp silah alacağız.”

* “Engellilere, yoksullara, yaşlılara yapılan sosyal yardımları keseceğiz. Güçlülerin ayakta kalabildiği sağlam bir toplumsal yapı inşa edeceğiz.”

* “Kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolardan bin dolar gibi daha makul seviyelere çekeceğiz.”

* “Bütün barajları, sularımızın önündeki tüm engelleri, barikatları yıkacağız. Sularımıza özgürlüklerini teslim edip akışlarını keyifle izleyeceğiz.”

* “Ormanların patates ekim sahalarını işgal etmesine son vereceğiz. Son ağaca kadar kesip odun ve kereste yapacağız. Kereste sektöründe de Türkiye’yi uçuracağız.”

* “Patates, jilet ve kereste dışında ihracata son vereceğiz. Üreten bizsek, tüketen de biz olacağız.”

* “Medyada çok seslilik gürültüdür. Sadece TRT’yi değil, bütün medya kuruluşlarını kapatacağız ve milletçe kafamızı dinleyeceğiz. Bize Sözcü yeter, bize Halk Tv yeter!”

* “Kaybolmakta olan darbe geleneğini yeniden canlandıracağız. Siyasetçiyi alkışlayan değil, siyasetçiyi korkutan, tehdit eden, hatta idam eden orduyu dirilteceğiz. Bütün darbeci subayları serbest bırakıp apoletlerini iade edeceğiz.”

* “Parlamenter sistemi geri getireceğiz. Türkiye’yi koalisyonlarla yeniden kucaklaştıracağız. Milletvekili borsaları kurup, vekil piyasasını daha da canlandıracağız.”

* “Futbolda ofsayt kuralını kaldıracağız. Vatandaş gole doyacak.”

* “Hep kapatacak değiliz, biraz da açacağız. Kadınların başlarını eski güzel günlerde olduğu gibi yine açacak, saçlarını havayla buluşturacağız.”

* “Bütün İmam Hatip Okulları’nı kapatacağız. FETÖ’ye özgürlüğünü teslim edip yeniden altın nesiller yetiştireceğiz. Fetullah Gülen’in ABD’den iadesini sağlayıp kendisini Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay Başkanı veya MİT Müsteşarı ya da hepsi birden yapacağız.”

* “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni yıkıp oraya dev bir patates heykeli dikeceğiz. Çankaya sırça köşkünü dirilteceğiz. Başbakanlığı geri getirip arada bir başbakan asacağız. 27 Mayıs’ı yeniden bayram yapacağız.”

* “Okullara siyah önlük, beyaz yakalık mecburiyeti getireceğiz.

* “Türk Lirası’na sıfırlarını iade edeceğiz. Hatta 6 sıfır değil, 9 sıfır ekleyerek paramızın gücüne güç katacağız.”

* “Seçimi, sandığı kaldıracağız. Böylece kâğıt ve mürekkep israfına son vereceğiz.”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums