AKP Reisi inciler saçtı, ben de topladım…

  • 27.10.2019 00:00

 Hafta sonu ya, yazı filan yazmayacak, sırt üstü yatıp Netflix’te bilimkurgu seyredecek, tembellik özgürlüğümü kullanacaktım.

Gel gör ki AKP Reisi önce TRT canlı yayınında konuştu, ardından evinin yakınındaki Kısıklı Camii’nde cuma namazı sırasında cemaate seslendi. Her ikisinde de inciler saçtı. Bana da ister istemez o incileri toplamak düştü.

Topladıklarımdan 3 bin vuruşluk bir Tırmık değil, 333 bin vuruşluk bir Tırmık çıkar. Mecburen seçme yaptım.

Buyrun.

*   *   *

AKP Reisi Kısıklı camii cemaatine seslendi:

“…İshak Hoca'nın az önce okumuş olduğu Hadis-i Şerif'te küffara karşı şiddetli olmamızı Rabb'im bizlere emrediyor. O bizler kim? Muhammed ümmeti. (…) Kendi aramızda merhametli olacağız. Küffara karşı da şiddetli olacağız. Suriye'de olduğu gibi…”

Küffar, kâfirin çoğulu. Halk ağzında “gâvur” olmuş. Yani Müslüman olmayan. AKP Reisi “Suriye’de olduğu gibi” buyurmuş. Orada kimlere karşı şiddetli davranılmış acep?

Bilemedim…

Bitmedi. AKP Reisi camide bir de “Bugün yurt dışından bazı devlet başkanlarıyla Dolmabahçe'de görüşmem var. Ben müsaadelerinizi istirham ederek o görüşmeye yetişeceğim” dedi.

Bunu da bilemedim. Yurt dışından devlet başkanları dediğine göre acep yurt içindeki devlet başkanları kimler ola?

Neyse. Koskoca AKP Reisi ve cumhurun başkanı. Herhalde bir bildiği vardır…

*   *   *

Gelelim TRT yayınındaki incilere…

Reis buyurdu:

“…Bazı şehitlerimizin ailelerine ulaştığımızda ‘İki evladım var onları da vermeye hazırım. Ben gitmeye hazırım’ diyorlar. Bu şekilde bu milletin sırtı yere gelmez, şehitler tepesi boş kalmaz…”

Şimdi tutup “Yav Reis, şehitler tepesi boş kalsa daha iyi olmaz mı” diye sorsam ben de küffardan mı olurum? AKP Reisi bana karşı da şiddet mi uygular?

En iyisi bu soruyu sormayayım. Neme gerek…

Aynı TRT yayından:

“…Orada bir de Münbiç var (…)  Münbiç yüzde 85-90'ı ile Arapların. Buradaki insanlar topraklarından oldu…”

Oraları az çok bilirim. Araplar var ve çoğunlukta. Ama Kürtler de var, Ezidiler de var. Çok az da olsa Ermeniler de var. Ben oraları Suriye yurttaşlarının sanıyordum.

Yanılmışım. Araplarınmış.

Reis öyle diyor. Ondan iyi bilecek değilim ya. Bilsem bile söyleyecek değilim ya…

Ha bir de Reis haklı, oradaki insanlar topraklarından oldu. IŞİD’den kaçtılar, WayPiCi’den değil…

*   *   *

Bu kadar inci yeter galiba ama bir tane daha var ki onu da Tırmık’a koymazsam çatlarım…

AKP Reisi bizleri İdlib üstüne de açık seçik cümlelerle aydınlattı.

Aynen aktarayım:

“…İdlib devasa bir alan. Önemli olan bu devasa alanda böyle bir birikimi kontrol altında tutmak. Yaşam tarzını kontrol altında tutmak. Buna da en uygun olan Araplardır. Kürtlerin yaşam tarzları buraya uygun değildir. Neden? Çünkü oralar çöl bölgeleri…

Vay vay vay…

Şu kısacık paragraftaki inci yağmuruna bakın siz.

En önemlisi “Yaşam tarzını kontrol altında tutmak” cümleciği.

Ne diyeyim?

Yav Reis yeme bizi.  Buradaki yaşam tarzımızı sürekli ve pervasızca kontrol etmeye kalkışıyorsun. “Kızlı erkekli olmaz” diyorsun; “Sigara haramdır içmeyin” diyorsun, “Dindar nesil yetiştirmeliyiz” diyorsun. Yaşam tarzımıza bu kadar karışmana, kontrol etme kararlılığına itiraz etmek istiyoruz ama korkudan susuyoruz. Mesela ben zor bela sigarayı bıraktım, ama sana inat yeniden başlamayı düşünüyorum. Ama korkudan sadece düşünüyorum.

Ama Reis hiç olmazsa egemen bir ülke olan Suriye’nin insanlarını, İdlib’dekileri rahat bıraksan, onların yaşam tarzlarına karışmasan, kontrol etmesen. Hani belki onlar senden daha farklı değerlere sahiptirler… Bari onlara karışmasan.

Oraları az da olsa bilirim dedim ya, senin değerlerini taşıyanlar var, ama taşımayanlar da var. Bırak insanlar diledikleri gibi yaşasınlar.

Bak yeminle, bunları sırf sana karşı olduğum için söylemiyorum. Gereğinde sana hak vermesini bilirim.

İnanmazsan bir örnek vereyim. Çöllerin Arapların yaşam tarzlarına uygun, “Kürtlerinkine uygun olmadığını” söyledin.

Çok doğru.

Nil’in suladığı yemyeşil ve bereketli topraklarda, mesela Kahire’de Araplar  yaşamıyor. Keza Dicle’nin suladığı masallar kenti Bağdat’ta, Dicle ve Fırat’ın birlikte suladığı Basra’da, ortasından gürül gürül ırmak akan Şam’da, hatta Asi ırmağı kıyısındaki cennet misali Antakya’da yaşayan Arap mı var?

En çok bu incini  çokbeğendim Reis…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums