Trump’la trampa masasında

  • 15.05.2017 00:00

 Eğer son anda bir değişiklik olmazsa, mesela Amerikan’ın Reis’i “Gelme. Vazgeçtim” ya da bizim Reis “Kızdım. Gelmiyorum” demezse yarın Donald Trump ile bizim milli ve yerli Reis, Washington’da bir masanın iki yanında karşılıklı oturacaklar. 

Yukarıdaki paragrafı “demezse” parantezine ne olur ne olmaz kaygısı, meslek alışkanlığı ile almadım. Çünkü “gelme” ya da “gelmiyorum” diyebilirler. O masa adeta bir poker masası. El yükselten ön alır, kârlı çıkar. 
Nitekim 16 Mayıs buluşması epey önceden belli olmasına rağmen buluşmaya birkaç gün kala Trump, YPG’ye ağır silahlar vereceğini ilan etti. Yetmedi, o silahları geri almayacağını da ekledi. 
Yani masaya oturmadan el yükseltti. 
Yerli ve milli Reis “Ben oraya gidinceye kadar bu yanlış karardan dönüleceğini umuyorum” demekle yetindi. Yani epey alttan aldı. Ancak onun da masada usta bir oyuncu olduğunu göz ardı etmeyin. Masada hangi kozları çıkaracağını henüz belli etmiş değil ve elinde epey koz var. 
Ortada para dönmeyecek gibi. Demek ki bu bir trampa
Sözlük, Yunanca kökenli trampa’yı “Para karşılığı olmadan bir şeyi diğer bir şeyle değiştirme” olarak tanımlamış. Arı Türkçede karşılığı pek yalın: Değiş tokuş
Peki ne ile ne trampa edilecek? 
Bizim Reis’in hesabı pek kısa: 
“Suriye ve hatta Irak sınırımızda Kürt devleti ya da kantonu ya da özerk bölgesi, yani Kürt istemiyorum. Bir de şu FETO’yu bana ver.” 
Amerikan Reis’ininki de pek kısa: 
“Güvenilir alternatif enerji kaynaklarına sahip olana kadar en az 40-50 yıl yetecek kadar petrol Ortadoğu’nun çöllerinin altında yatıyor. Ortadoğu’nun bugününü ve yakın geleceğini ben belirleyeceğim.” 
Peki trampada masanın üstüne konabilecekler ne? 
Bizim yerli ve milli Reis, “Bak efendi, o kadar üstten alma, Putin kardeşimle bir domates pazarlığında tıkandık; ötesini evelallah hallettik. Yani ona göre” diyecektir. 
Amerikan Reis’i emlak komisyonculuğundan yetişme; pazarlığın feriştahını bilir. O da trampa masasının üstüne “Bak efendi, Avrupa Birliği ile papaz oldun. Onlar demokrasi, özgürlükler, insan hakları gibi meselelere kafayı fazla takarlar. Benimse bilirsin bunlar pek de umurumda değildir. Ayrıca ithalatının da, ihracatının da yarısını onlarla yapıyorsun. Sana sırt dönerlerse Putin komşun işe yaramaz; Suuidiler, Katarlılar filan da benim bir işaretime bakarlar. Hesabını doğru yap” diyecektir. 
Masanın üstüne bunlar ve benzerleri konacak. 
Sonra gazetelerde okuyacak, TV’lerde seyredeceğiz. 
Kimileri “Heeeyyt be!.. Bizim Reis, Amerikan Reis’ini perişan etti. Ne istediyse aldı” diye naralanacak; kimileri “Hah hah hah!.. Reis eli boş dönüyor. Oh olsun!..” diye yürek serinletecek...

***

Peki trampa masasında ne ne ile trampa edilecek?.. 
Masanın üstüne konan ne? 
Aslında trampa masasının üstüne Türk çocukları, Kürt çocukları, Arap çocukları, Ezidi çocukları konacak. 
Kimileri ölü, kimileri yaşam boyu silinmeyecek acıların, korkuların derin yaraları ile sakat, kızlı-oğlanlı çocuklar... 
Ağlasak mı?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums