Gülündü geçildi... Gülünmesin geçilmesin...

  • 10.05.2017 00:00

 Haberi pek çoğunuzun okuduğunu tahmin ediyorum. Çünkü Facebook ve Twitter’da çok yaygın paylaşıldı. 

Ben haberi ODA TV’den okudum. Onlar da genç meslektaşlarım Elif Altın ve Mehmet Ali Demir’in haberlerinden derlemişler. Önce bu iki meslektaşa okkalı bir “meslek ağabey alkışı” tutayım. 
Şimdi... 
Haberi uzun uzun aktarmama gerek yok. Zaten haberin başlığı yetip de artıyor bile: 
“FETÖ sanığını serbest bırakan hâkimi FETÖ’den rüşvet aldı diye tutuklayan hâkim FETÖ’den tutuklandı.” 
Haberi okuyup gülenler çok oldu. Gülünmeyecek gibi de değil. Hani halk arasında yaygın bir fıkra vardır. Önceki evliliklerinden de çocukları olan karı-koca sohbetidir. Kadın kocasına, “Seninkilerle benimkiler bir olmuşlar bizimkileri dövüyorlar” demiş... 
Bu da adeta o hesap. O hesap olduğu için de gülünür. 
Oysa gülünmesin. 
Hiç gülünmesin. 
Ülkemizde hukukun geldiği durumu bundan iyi ve kestirme anlatan bir başka haber zor bulunur ve bir ülkede hukuk bu hale gelmişse gülmek bize haramdır. Tersine, güçlü bir itiraz çığlığı yükseltmek bir yurttaşlık görevi. 
Nitekim AKP organı gazete ve televizyonlarda yazıp çizen, konuşan “gazetecimsiler” bile ölçünün kaçtığını, zembereğin boşaldığını görmeye başladılar. 
Görülmeyecek gibi de değil. 
Yargı erki darbe girişimi suçuna aktif olarak katılanları cezalandırmayı çoktan geçti. Cumhuriyet’in darbe girişiminin hemen ardından attığı “Cadı avı başladı” manşeti de aşıldı. AKP içinde darbecilerle omuz omuza değilse bile parmak ucu temasında bulunanlara “Eğer bizdense ona pek dokunmayalım” diyen çifte standardın daniskasına fit olma onursuzluğu da aşıldı.
Kirayı arttırmak isteyen ev sahibini FETÖ’cü diye ihbar edenler bile haber değeri taşımayan “olağan muhbirler” olarak algılanmaya başladı. 
Artık AKP iktidarına ve “Reis”ine boyun eğmeyen, biat etmeyen, küçücük de olsa itirazı olanların da tutuklandığı, yargılandığı (yargılandığı?) ve mahkûm edildiği bir sürecin içindeyiz. 
Yargı erki içinde hukuk fakültesinde öğrendiklerini şu ya da bu ölçüde kararlarına yansıtmayı göze alan yargıçlar, savcılar neredeyse “açığa alınma”yı göze almış kahramanlar sayılacak. 
Habere konu olan yargıçların adlarını, olayın ayrıntılarını hiç merak etmeyin. Çünkü tartıştığımız bağlamda önem taşımıyor. 
Gelin haberin başlığını bir kez daha okuyalım: 
“FETÖ sanığını serbest bırakan hâkimi FETÖ’den rüşvet aldı diye tutuklayan hâkim FETÖ’den tutuklandı” 
2017 ilkbaharında Türkiye’de hukukun, adaleti ete kemiğe büründürmekle yükümlü yargı erkinin geldiği durum budur ve bundan ibarettir.

***

Şey... 
Yüzde 51’le kabul edilen “Reis Anayasası”nda da Türkiye Cumuriyeti bir hukuk devletidir” yazıyor. 
Biliyor muydunuz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums