Buyrun, bir KHK de ben çıkardım

  • 1.01.2016 00:00

 29 Ekim bayramdı.

29 Ekim’i bayram gibi kutlamak isteyenlerin, hele Ankara’dakilerin işi zordu. Polis bariyerleri, belediye kamyonları ile kapatılmış yolları aşmak zorundaydılar. Devletin dizginlerini ele geçirmiş siyasal İslam, Cumhuriyetle bitmeyen savaşında yurttaşların bayram kutlama inadını fitil fitil burunlarından getirmeye kararlıydı. Bariyerleri, barikatları aşabilen aştı; ancak yaşlısı vardı, engellisi vardı, polis copundan ürkeni vardı. Şöyle ağız tadıyla bir “Cumhuriyet Bayramı” kutlayamadılar. 
Ancak 29 Ekim günü akşama doğru kimileri için sahiden bayram oldu. Sımsıkı sarıldıkları, onun sayesinde kendilerini de iktidarda hissettikleri AKP Hükümeti art arda iki Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarıverdi. Aslında kararnameler 15 Ağustos 2016’da toplanan Bakanlar Kurulu’nda kararlaştırılmış, imzalanmış, pişirilmişti ama açıklanması için anlamlı bir tarih seçilmişti: 29 Ekim 2016
TV ekranlarından kahve sohbetlerine kadar, dikkatli bakan bir göz AKYurttaşların sahiden de bayram ettiğini gözleyebilirdi. (Mesela ben gözledim). 
Nasıl bayram etmesinler? 
Meraklıysanız açın okuyun. Dünkü Cumhuriyet’te kararnamelerin ayrıntısı var. Ben okudum. 675 ve 676 sayılı kararnamelerin içinde yok yok. 
Ancaaaaaak… 
Dikkatle okuyunca göreceksiniz. Şimdi kimilerinin takıntısı olmuş o cümlenin tam da yeridir. Zamanında dememiştim ama şimdi diyorum işte: 
Yetmez ama evet!.. 
O yüzden AKP tayfası için, AKP medyası için, “AK-Yurttaşlar” için “Tamam bu kadarıyeter” dedirtecek bir KHK hazırladım.
İlginize ve bilginize sunuyorum.

***

1. Bütün üniversiteler için tek rektör sistemine geçilmiştir. Geçenlerde kendini “Başmuhtar” ilan eden Cumhurun başkanı bundan böyle Başrektör olarak da görev yapacaktır. 
2. Üniversitelerden atılan akademisyenlerin yerine imamlar kıdemlerine göre profesör, doçent olarak görevlendirileceklerdir. Müezzinler ise “araştırma görevlisi”olacaklardır. 
3. Kürtlere her türlü yasal siyaset yasaklanmıştır. Sadece DBP’nin elindeki belediyelere kayyım atanması ile yetinilmeyecek, HDP’ye ve yönetici konumundaki HDP’lilere de kayyım atanacak; bundan böyle Kürtler adına siyaset bu kayyımlar eliyle yürütülecektir. 
4. Pasaport kanunu değiştirilmiş, sadece AKP üyesi olanlara pasaport verilmesi kararlaştırılmıştır. Devlet Bahçeli’ye sadık kalan MHP’liler için de ek pasaport kontenjanı ayrılmış olup, buna hak kazananları MHP başbuğu ile Cumhurun başkanı birlikte belirleyeceklerdir. 
5. Orduda, emniyette ve geri kalan kamu kuruluşlarında kovulanlardan boşalan kadrolara tarikat ve vakıflardan alınacak listelere göre atama yapılacaktır. Ensar Vakfı bu konuda önceliklidir. 
6. Milli Eğitim’de görevli her türlü kamu personelinde Eğitim Sen üyesi olmak, Eğitim Sen üyesi birinin eşi, çocuğu ve birinci dereceden akrabası olmak suçtur. 
7. Teknik eleman odaları, tabip odaları, barolar ve benzeri meslek örgütleri yasaklanmıştır. 
8. “Milli şef”, “Ebedi şef” gibi geleneğimizde var olan resmi sıfatlara Cumhurun başkanı için “Milli ve Yerli Şef” sıfatı uygun görülmüştür. Okul kitaplarında ve resmi yazışmalarda kendisinden bu sıfatı ile söz edilecektir. 
9. Cumhurun başkanı tarafından belirlenecek yazılı, görsel ve sosyal medya dışındaki medya kuruluşlarında çalışanlar potansiyel devlet düşmanı ilan edilmiştir. Bunlara fırıncıların ekmek vermesi yasaktır.

***

Yoruldum. 
Bu KHK’nin devamını bir zahmet siz getiriverin artık…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums